Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 31-7-02.

Aanrijding met ree.
Een 30 jarige automobilist uit Otterlo botste in de nacht van maandag op dinsdag met zijn bedrijfsauto tegen een juist de weg overstekend ree. Het feit vond plaats op de Harderwijkerweg te Otterlo. Het ree werd zwaar gewond door een jachtopzichter uit zijn lijden verlost.

Wateroverlast; ook in politiebureau.
Het dienstdoende personeel van het politiebureau in Ede moest gisterenavond ivm de hevige regenbuien ook in eigen huis flink de mouwen opstropen. Het overvloedig gevallen hemelwater liep via een plat dak door het plafond ruimschoots op de werkvloer op de begane grond. Halsoverkop moesten de in die ruimte opgeslagen paperassen en opgestelde apparatuur, zoals computers, worden veilig gesteld. In het cellencomplex kwam het water niet van boven, doch van onderen: namelijk via de afvoerputten. Hierdoor kwam een groot gedeelte van de cellengang blank te staan. Toen daar ook nog problemen met de airco ontstonden, zodat de temperatuur te hoog opliep, werd even overwogen de aanwezige arrestanten over te plaatsen. Echter bijtijds kon het laatste euvel alsnog verholpen worden. Toen alle beschikbare mankracht met volle ijver aan het dweilen was geslagen was de ellende snel teniet gedaan. Nu maar hopen dat een inmiddels geconsulteerde aannemer kans ziet de mankementen op het platte dak voor de volgende stortbui te herstellen. Daar de weersvoorspelling voor vandaag er niet al te gunstig uitziet, zijn alle computers op de begane grond op voorhand verpakt in plastic zakken. . . . .

Bloemlezing overig wateroverlast.
Op de Molenstraat kwamen putdeksels omhoog. Een politieauto kreeg schade aan de onderzijde, toen de auto tegen een gedeeltelijk omhoog staande putdeksel reed.

In een winkel op het Rozenplein kwam het plafond door enorme wateroverlast naar beneden.

Op de Stationsweg, ter hoogte van het politiebureau, spoelde de nieuwe bestrating weg.

Op de Monnetsingel liep het water de kelders in.

Op de Hoorn liep bij een autobedrijf diesel in het riool.

Op de Zandlaan vlogen putdeksels uit de straat.

Not. Fischerstraat: In een winkel loopt de kelder vol water.

Op de Zeggelaarsweg te Lunteren twee grote eikenbomen op het wegdek. Door brandweer verwijderd.

Louise Henriettelaan: vollopen kelder van liftschaft.

Putdeksels verdwenen op de Kastelenlaan. Een van de rijbanen onberijdbaar geworden. Er wordt tegen het verkeer ingereden.

De tunnel onder het spoor op de Stationsweg te De Klomp staat blank. (50 cm water) Gevaar voor verkeer. Brandweer gaat pompen.

Twee automobilisten rijden schade aan auto door weggespoelde putdeksel op de Veenderweg.

Politie verwijdert afgewaaide grote tak op de kruising N224/N30.

Op de Nobelstraat een aantal bergingen onder water. Uit voorzorg vrieskisten van de elektriciteit afgekoppeld.

Brand in winkel.
In een winkel op het Maandereind brak gisterenmorgen brand uit tengevolge van een in brand gevlogen koelkast. Nadere info bij brandweer.

Snelheidscontrole.
Tijdens een gisterenmiddag gehouden snelheidscontrole op de Proosdijerveldweg werden 220 voertuigen gecontroleerd. 31 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur. Uitsluitend het verkeer gaande in de richting van de Veenderweg werd gecontroleerd. Geconstateerd werd dat ondanks herhaalde controles nog steeds te hard wordt gereden, namelijk 15 procent van het aantal gecontroleerde voertuigen reed met meer dan 60 km/uur.

Einde berichten.

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 31-07-2002 '
Lees ook