Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 25-12-99

Persberichten regio Groningen/
Zaterdag, 25 december 1999

Dagelijkse persberichten van districten Groningen/Haren, Midden, Oost, West en Noord

Groningen: Man bekent inbraken in Berkenflat
Een 25-jarige man uit Groningen heeft tijdens het verhoor aan het bureau een viertal inbraken bekend die hij in de maanden november en december in de Berkenflat heeft gepleegd. De man is in bewaring gesteld. De inbraken in de Berkenflat hebben veel impact gehad op de bejaarde bewoners. De rust is nu wedergekeerd.

Groningen: Mannen aangehouden bij brand
De politie heeft vrijdagmorgen drie mannen uit Groningen van 22, 24 en 25 jaar aangehouden toen er een melding kwam dat er een pand aan de Oude Kijk in 't Jatstraat in brand stond. Toen de politie arriveerde bleek dat er rook uit het pand kwam. Een van de mannen zag de politie voor de deur staan, maar wilde de deur niet direct open doen. Na herhaaldelijke verzoeken, kon de politie uiteindelijk naar binnen. Daar trof zij de drie aan op een matras dat tegen een elektrische kachel lag. De brandweer bluste de smeulende matras. Na een krot verhoor zijn de drie heengezonden.

Groningen: bromfietser onder invloed
De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige man uit Ten Boer op de Rijksweg aangehouden voor het rijden onder invloed (1,85 promille). De bromfietser is met een dagvaarding en een rijverbod van negen uren heengezonden.

Groningen: fietsster gewond
Een 20-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt toen zij al fietsend op de Ulgersmaweg werd aangereden door een 33-jarige plaatsgenoot. De vrouw gaf de auto geen voorrang op de kruising met de Pop Dijkemaweg en belandde via de motorkap met haar hoofd op de bumper. Ze is met een flinke hoofdwond overgebracht naar een ziekenhuis.

Groningen: automobilist gewond
Een 55-jarige man is vrijdagmiddag voor de verkeerslichten van de Friesestraatweg/Siersteenlaan gewond geraakt toen hij met zijn auto op zijn stilstaande voorganger reed. De 28-jarige bestuurder uit Groningen van die wagen botste vervolgens op de auto van een 24-jarige plaatsgenoot. Zij bleven ongedeerd. De veroorzaker werd met nekklachten opgenomen in een ziekenhuis.

Veendam: winkeldief met openstaande straf
De politie heeft vrijdagmiddag een 20-jarige man uit Nieuwe Pekela ingesloten, omdat hij nog 28 dagen te goed had. De man was aangehouden toen hij in een winkel aan de Beneden Oosterdiep een pak vlees had weggenomen. Bij zijn aanhouding verzette de man zich stevig. Voor de diefstal kreeg de man een dagvaarding uitgereikt.

Kornhorn: snelheidscontrole
Op de Noordwijkerweg heeft de politie vrijdag een snelheidscontrole gehouden. Van de 575 gecontroleerde voertuigen reden er op de 60 km/u. weg 67 bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 138 km/u. !!!

Sauwerd: dronken man rijdt op vluchtheuvel
De politie heeft vannacht op de provinciale weg tussen Sauwerd en Adorp een 37-jarige man uit Winsum aangehouden voor het rijden onder invloed (2,0 promille). De man was met zijn auto op de vluchtheuvel gereden. Toen de politie arriveerde, was de man bezig zijn auto aan de kant te duwen. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee. Bovendien kreeg de man een rijverbod opgelegd van negen uren.

Stadskanaal: politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de parkeerplaats van het Gandhiplein, waarbij de dader is doorgereden. Een 28-jarige man uit Stadskanaal had daar zijn grijze peugeot geparkeerd tussen 16.10 en 16.40 uur. Toen hij terug kwam bleek de zijkant van de auto aan de rechterkant in de deur te zijn beschadigd. Aangezien het rond dat tijdstip druk was in het centrum, vermoedt de politie dat er wellicht getuigen zijn van het voorval. Deze mensen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stadskanaal, tel. 050 599 5995.

Ter Apel: onbekende man begraven
De politie is aanwezig geweest bij begrafenis van de man die op 26 oktober van dit jaar dood in de sloot langs de A.G. Wildervanckweg werd gevonden. Al eerder bleek dat de man niet door een misdrijf om het leven was gekomen. Aangezien de identiteit van de man niet vast te stellen is, is de man op de begraafplaats van Ter Apel begraven.

Stadskanaal: bromfietser gewond aan hand
Een 16-jarige jongen uit Stadskanaal is vrijdagmiddag op de Onstwedderweg gewond geraakt aan zijn hand toen hij een groepje fietsers tegemoet reed en een 13-jarige jongen uit Vlagtwedde raakte. Hierdoor kwam de bromfietser ten val en is overgebracht naar een ziekenhuis in Stadskanaal.

Blijham: vrouw onder invloed van drugs veroorzaakt ongeval De politie heeft vrijdagmiddag een 39-jarige vrouw uit Blijham aangehouden toen zij op het kruispunt Winschoterweg/Oosteinde geen voorrang verleende aan een 42-jarige plaatsgenoot. De auto?s van de twee raakten totall loss en de man moest met kneuzingen aan de borst worden behandeld in een ziekenhuis in Winschoten. Van de vrouw werd een bloedproef afgenomen. Zij verklaarde kort voor het ongeval nog een joint te hebben gerookt. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onstwedde: dronken man rijdt tegen boom
De politie heeft vannacht een 39-jarige man uit Alteveer in zijn woning aangehouden voor het rijden onder invloed (1,1 promille). De man was op de Eerste Achterholtseweg met zijn auto tegen een boom gereden (auto totall loss) en vervolgens te voet verder gegaan. Op basis van het kenteken kon de politie de man snel achterhalen, van wie zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man is met een dagvaarding heengezonden.

Delfzijl: dronken man twee keer gepakt
De politie heeft vrijdagavond twee keer dezelfde man aangehouden voor het rijden onder invloed. De man, een 32-jarige inwoner van Delfzijl werd op de M.V. Coehoornsingel voor controle langs de kant van de weg gezet. Aan het bureau bleek een alcoholpromillage van 1,9 promille. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en naast een dagvaarding kreeg hij een rijverbod van negen uren opgelegd. De man, die zich recalcitrant gedroeg, verklaarde zich niets van dit alles aan te trekken en zou de auto toch weer instappen. Een uur later werd de man wederom in de Coehoornsingel betrapt achter het stuur. Dit keer wilde de man helemaal niet meer meewerken en weigerde de ademtest. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Nadere informatie, via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politieberichten regio Groningen '
Lees ook