Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 15 mei 2001

Auto botst op voor verkeerslicht stoppende auto Lisse (D1)
Een 19-jarige automobiliste uit Nieuw-Vennep is op maandag 14 mei rond 15.30 uur met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. Zij reed met haar auto op de Heereweg. Voor haar stopte een 44-jarige automobilist uit Nieuw Vennep voor een wegen werkzaamheden geplaatst verkeerslicht. De Nieuw-Vennepse reageerde hier waarschijnlijk te laat op en botste op haar voorganger.

Dronken fietser rijdt tegen auto's aan Katwijk (D2) Een 31-jarige dronken Katwijkse fietser ging het laveren tussen twee elkaar passerende en bijna stilstaande auto's op de Prinses Beatrixlaan gisteren maandag 14 mei rond 16.20 uur niet zo goed af. Hij raakte met zijn fiets beide auto's. De geroepen politie nam de man mee voor een ademanalyse. Hij kwam uit op 1200 ug/l. daar waar in het verkeer 220 ug/l. de limiet is. Met een proces-verhaal en een rijverbod voor 16 uur op zak kon de man weer huiswaarts.

Eerlijke vinder Leiden (D4) Een man uit Leiden deed op maandag 14 mei rond 12.45 uur bij een geldautomaat van een bank aan het Diamantplein een verrassende ontdekking. Bij de geldautomaat trof hij een bankpasje en fl. 1.300,-- aan. Zonder zich te bedenken haaste hij zich naar het dichtstbijzijnde politiebureau om het te melden en af te geven. Aan de hand van de gegevens van het pasje achterhaalde de politie de eigenaresse. De 58-jarige Leidse haalde in de middag haar eigendom bij de politie op. Blij verliet ze weer het bureau, met dank aan de vinder.

Dekbedovertrekken gestolen Leiden (D4) Tussen zaterdag 12 en maandag 14 mei werd ingebroken in een bedrijf in waterbedden aan het Lammenschansplein. Om binnen te komen werd een schuifdeur van het bedrijf opengebroken. Uit het bedrijf worden ongeveer hondertien dekbedovertrekken gestolen. Het schadebedrag ligt tussen de fl 22.000,-- en 44.000,--.

Inbraak in woning Voorschoten (D4) Op maandag 14 mei werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Leidseweg. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Uit de woning wordt een fototoestel vermist.

Inbraak in woningen Leiden (D4) In de middag van maandag 14 mei werd ingebroken in een studentenwoninbg aan de Apothekersdijk. Om binnen te komen werd een deur van de woning opengebroken. Uit de woning wordt een stereotoren en een laptop vermist. In de morgen van maandag 14 mei werd ingebroken in een flatwoning aan de Cruquiuslaan. Om binnen te werd een raam van de woning ingegooid. Uit de woning worden geld en sieraden vermist.

Ernstig verkeersongeval Nieuwkoop (D5)
Op de kruising van de Nieuwkoopseweg met de Achttienkavels is maandag 14 mei in het begin van de middag een ernstig verkeersongeval gebeurd. Toen rond 13:50 uur een 63-jarige vrouw uit Nieuwkoop met de auto vanaf de Achttienkavels de kruising opreed, werd haar auto in de linkerflank geramd door een auto die uit de richting van Aarlanderveen over de Nieuwkoopseweg kwam. Een vrachtwagenchauffeur uit de richting van Nieuwkoop wist door voluit te remmen te voorkomen dat hij ook nog op de auto's klapte. De auto van de vrouw uit Nieuwkoop werd meters weggeslingerd voor hij tot stilstand kwam. Ook de andere auto, waarin twee mannen zaten (op dit moment geen volledige gegevens over leeftijd en woonplaats), kwam schuin vooroverhangend in de vangrail boven een sloot stil te hangen. Alle drie bij het ongeval betrokken personen raakten gewond. De vrouw uit Nieuwkoop is door de brandweer uit het autowrak bevrijd en onder spoedbegeleiding met onbekend letsel door de ambulance naar het LUMC gebracht. De man en zijn passagier liepen beiden hoofdletsel op en zijn voor medische verzorging door ambulances overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp. In verband met de hulpverlening en de afhandeling van het ongeval was de Nieuwkoopseweg tot ongeveer 16:30 uur voor alle verkeer afgesloten.

Aanbieders gestolen credit-card aangehouden Bergambacht/Stolwijk (D8) De politie hield op maandag 14 mei rond 17.10 uur op de Schoonhovenseweg in Stolwijk vijf mannen in een auto aan die rond 16.20 uur bij een benzinestation aan de Kerksingel in Bergambacht geprobeerd hadden te betalen met een vermoedelijk gestolen credit-card. De vijf in de leeftijd van 18 tot 21 jaar en afkomstig uit Gouda, Oss, Tilburg en Bologna zijn ingesloten. Drie van de mannen wilden telefoonkaarten, frisdrank en zonnebrillen betalen met een credit-card. Toen zij zagen dat de gegevens van de kaart werden gecontroleerd, roken zij onraad en renden weg. Zij sprongen in een klaarstaande auto met daarin de andere twee. Een 32-jarige automobilist uit Bergambacht die net kwam aanrijden zag het schouwspel. Hij stopte bij de auto en wilde informeren waar zij nu eigenlijk mee bezig waren. De auto met de vijf reed echter met hoge snelheid weg. Daarbij werd de auto van de Bergambachtenaar beschadigd.

Aanhouding geweldplegers Gouda (D7)
Politie zoekt getuigen
Naar aanleiding van een mishandeling, gepleegd op 13 mei jl. omstreeks 21.10 uur op de Kattensingel heeft de politie twee verdachten aangehouden. Het betreffen hier twee Gouwenaars van 26 en 28 jaar. De twee hadden een bestuurder van een personenauto mishandeld omdat er agressie ontstond in het verkeer. Er is aangifte gedaan door de automobilist; één verdachte werd naar aanleiding van een opgegeven signalement even later aangehouden en de andere verdachte meldde zich later vrijwillig op het bureau. Het slachtoffer had onder andere. een gescheurde lip opgelopen. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Gouda, telefoonnummer 0900 8844.

(Poging) Inbraken Gouda (D7)
Er zijn aangiften binnengekomen van een inbraak in een woning aan de Burgvlietkade. Hier is een keukenraam opengebroken en werd er geld, een fiets en een GSM weggenomen. In de PC Bothstraat is ingebroken in een woning. Hier werd een bovenlicht geforvceerd, echter er wordt nog niets vermist. Ook in een wonbing aan de Nieuwe Gouwe OZ werd een poging ondernomen. Hier werd het cilinderslot afgebroken, echter daar bleef het bij.

Politie Hollands Midden
waarschuwt voor eurotrucs, alle bankpassen geschikt voor euro - regio

Hoewel er bij Politie Hollands Midden nog geen aangiften of meldingen van oplichting zijn binnengekomen, wil de politie op voorhand mensen waarschuwen alert te zijn op eurotrucs. De invoering van de euro komt dichterbij, en oplichters grijpen de kans om geld te stelen van vooral oudere mensen. Al eerder waarschuwde de Nederlandse Vereniging van Banken tegen dergelijke oplichters. Er zijn bij andere politiekorpsen (Den Haag en Amstelveen) gevallen bekend waarbij mensen met een brief op nagemaakt briefpapier van een bank gevraagd werd pincode en pinpas toe te sturen, zodat de bank kan zorgen dat de pas voor de euro geschikt wordt gemaakt. Om de schijn van veiligheid op te houden, wordt gevraagd pas en pincode gescheiden toe te sturen. Een enkele keer verscheen zelfs iemand aan de deur. Slachtoffers werden ervan overtuigd dat hun pas alleen geschikt zou zijn voor het opnemen van Nederlands geld en dat er een aanpassing noodzakelijk is. Natuurlijk zou de medewerker, als zij de pas met code korte tijd af wilden staan, alles in orde maken. Oplichters kiezen hun slachtoffers met name onder senioren. Met nadruk wordt gesteld dat banken nooit om het toesturen van pas en pincode zullen verzoeken. Bovendien zijn alle Nederlandse passen geschikt om daarmee straks euro's te pinnen. De Postbank en de Vereniging van Banken wijzen op de bijsluiters die regelmatig bijgevoegd worden bij de betalingsafschriften. In deze bijsluiters wordt gewaarschuwd voor oplichterspraktijken.

Deel: ' Politieberichten regio Hollands Midden '


Lees ook