Politie IJsselland

Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport Pers Deventer e.o.
van Vrijdag 30-apr-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 01-mei-2004 06:59 uur
door: Henk Kremer, piket: tel. (038) 496 38 91
---


Berovingen

Deventer - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd aan het Broederenplein een 15-jarige jongen uit Terwolde van zijn telefoon beroofd. Een man had hem bij zijn linkerarm gepakt Een van de mannen vertelde heb dat hij zijn telefoon moest afgeven en als hij dit deed dan zou hem niets gebeuren. De jongen heeft hierop zijn telefoon afgegeven.
(04-051004)


Deventer - In de nacht van vrijdag op zaterdag werden aan de Van Burenstraat twee 19-jarige jongemannen uit Deventer aangesproken door twee mannen. In eerste instantie vroegen zij of ze sigaretten hadden. De 19-jarige mannen gaven aan geen sigaretten te hebben en liepen door. Daarna vroeg een van de beide mannen of één van de jongens een mobiele telefoon had en tegelijkertijd werd deze jongen door de andere man 'gefouilleerd'. Omdat hij een mobiele telefoon in zijn hand had, gaf hij aan dat hij een mobiele telefoon had. Hierop pakte een van de mannen de telefoon uit de handen van een van de 19-jarige mannen en werd de andere 19-jarige ook 'gefouilleerd'. Hierbij werd een portemonnee gevonden. Beide mannen gingen er met hun buit vandoor. Later kwam een van de mannen terugbrengen, waarschijnlijk omdat er niets van waarde inzat. Beide mannen gingen er vandoor in de richting van het centrum. Beide mannen konden door de politie in de Golstraat worden aangehouden. De verdachten, een 20- en een 25-jarige man uit Deventer, werden overgebracht naar het bureau.
(04-051074)


Vernieling

Deventer - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd bij een cafe aan de Brink een tafel vernield door een 30-jarige vrouw uit Deventer. De vrouw werd door de
politie aangehouden en overgebracht naar het bureau.
(04-051038)


Mishandeling

Deventer - Aan de Fesevurstraat werd een 56-jarige man uit Olst in de buik gestompt door een 38-jarige man uit Deventer. De 56-jarige man had eerder op de dag aan een 38-jarige vrouw aangegeven dat zij niet met de fiets op het ziekenhuisterrein mocht komen. De vrouw was op weg naar de huisartsenpost om medicijnen te halen maar zij keerde na te zijn aangesproken onverrichterzake weer huiswaarts. De vrouw kwam 's middags samen met haar man alsnog de medicijnen ophalen. De 38-jarige man ging verhaal halen en hierbij werd de 56-jarige man in de buik gestompt en werden zijn t-shirt en zijn broek beschadigd. De 38-jarige man werd hierop aangehouden.
(04-050794)


Bedreiging

Deventer - Op vrijdagavond (23:35) kreeg de politie een melding van een bedreiging aan de Van Twickelostraat. Er zou gedreigd zijn met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en met messen. De personen die gedreigd hadden, zouden in de richting van de binnenstad gereden zijn in een auto. Deze auto werd door de politie aangetroffen aan de Nieuwstraat. Beide inzittenden werden gefouilleerd en de auto werd doorzocht. In de auto werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gevonden waarop beide inzittenden, een 20-jarige en een 19-jarige man uit Deventer werden aangehouden.
(04-050992)


Mishandeling

Deventer - In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee 17-jarige jongens uitgescholden en mishandeld aan de Brink. Ze werden op de grond gewerkt en geschopt en geslagen door een aantal personen. Ze wisten aan hun belagers te ontkomen door bij anderen op de fiets te springen.
(04-050597)


---- --


Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland
van Vrijdag 30-apr-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 01-mei-2004 06:59 uur
door: Henk Kremer, piket: tel. (038) 496 38 91
---


Auto over de kop

Steenwijk - Op de Rijksweg A32 ter hoogte van Witte Paarden sloeg 's morgens om 06.00 uur de auto van een 50-jarige man uit Reklinkhausen (Duitsland) over de kop. De man reed over de A32 en kwam uit de richting van Steenwijk en was op weg naar Ameland. De man had niet voortdurend zijn voertuig onder controle. Op een gegeven moment raakte de auto in een slip en raakte de middengeleider en kwam op de kop tot stilstand. De bestuurder verklaarde een black-out te hebben gehad. De man werd voor onderzoek door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto werd afgesleept.
(04-050640)


Rijden onder invloed

Giethoorn - Op de Kerkweg werd op vrijdagmiddag een 36-jarige man uit Scheerwolde gezien die de aandacht trok door zijn rijgedrag. Op een gegeven moment stopte de man zijn auto en ging bij een woning naar binnen. Een bewoner die buiten stond, gaf aan dat hij met de auto had gereden. Na wat doorvragen bleek dat niet de man die buiten stond met de auto had gereden maar zijn broer die zich in de woning bevond. De man werd door zijn broer uit de woning gehaald en bij de blaasproef blies hij een A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 570 ug/l. De man kreeg een rijverbod van zeven uren een een proces-verbaal voor rijden onder invloed.
(04-050808)


Draaimolen op de Markt vernield <>

Staphorst - Tussen donderdag 29-04-04 21:30 uur en 30-04-04 07:00 uur werd
aan de Markt de kinderdraaimolen vernield. Het kassahokje en de lagers van de molen werden beschadigd. Er ontstond voor een paar duizend Euro schade. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.
(04-050693)


Vernieling en mishandeling

Staphorst - Aan de Oude Rijksweg werden in de nacht van vrijdag op zaterdag twee 17-jarige jongemannen uit Staphorst aangehouden voor vernieling en mishandeling. Bij de aanhouding hadden hadden de twee jongemannen en nog twee anderen zich verzet en een agent mishandeld. Ze hadden kans gezien om te ontvluchten. Getuigen hadden twee personen herkend waarop deze twee konden worden aangehouden
(04-051044)


Motor in de brand

Hasselt - In de nacht van vrijdag op zaterdag vloog er aan de Buiten de Enkpoort een crossmotor in de brand. De 21-jarige bestuurder uit Zwolle had hard gereden en snel opgetrokken waardoor de motor in de brand gevlogen was. De brandweer heeft de brand geblust.
(04-050600)


Vechtpartij in Kuinre

Kuinre - Op vrijdagavond kreeg de politie een melding van een massale vechtpartij op het Sasplein. Vier personen hadden opmerkingen gemaakt en zich provocerend gedragen in de richting van enkele bezoekers op het terras van een cafe. Hierbij vielen enkele klappen van beide zijden. 's Avonds kwamen de vier met zestien anderen terug om verhaal te halen. Hierbij vielen weer klappen over en weer.
(04-050940)


Brommerrijden tijdens Koninginnenacht

Zwartewaterland - De Koninginnenacht in Genemuiden is betrekkelijk rustig verlopen. Bij het bromfietsrijden zonder uitlaat in de drie kernen van de gemeente Zwartewaterland werden gedurende de nacht twee aanhoudingen in Genemuiden verricht. Een voor het rijden onder invloed en een voor belediging. In Hasselt verliep alles rustig. Er was een bromfiets die in de brand vloog en drie personen gingen onderuit. De bestuurder is door de GGD onderzocht waarna hij is thuis gebracht. Een paar bromfietsbestuurders mochten niet deelnemen omdat ze teveel gedronken hadden. Ook in Zwartsluis werd er bromfiets gereden. Ook hier werd een bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed. Rondom 5.00 uur reed er een groep van ongeveer 25 mensen over de Oude Rijksweg in Rouveen. Bij een controle werden zeven bromfietsen uit het verkeer genomen voor verder onderzoek en gestald bij het politiebureau in Staphorst. De groep bestuurders was het hiermee niet eens en wilde de bromfietsen terug hebben. De bromfietsen bleven waar ze waren waarna de groep tenslotte huiswaarts keerde. Ook in Rouveen werd er georganiseerd met brommers gereden. Het een en ander verliep zonder noemenswaardige incidenten.
(04-050641)


(04-050645)


(04-050647)


(04-050681)


---- --


Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport Pers Salland
van Vrijdag 30-apr-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 01-mei-2004 06:59 uur
door: Henk Kremer, piket: tel. (038) 496 38 91
---


Bromfietser gaat onderuit

Raalte - Op vrijdagavond kreeg de politie een melding van een eenzijdig ongeval met letsel op de Parallelweg van de Nieuwe Deventerweg. Een 23-jarige man uit Broekland was met zijn bromfiets onderuit gegaan en kwam met zijn gezicht tegen het wegdek. De man blies een F en werd aangehouden voor rijden onder invloed. Na de aanhouding werd hij door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Aldaar werd een bloedproef afgenomen.
(04-050976)


Motorrijder onder invloed

Raalte - Op de Nieuwe Deventerweg werd een 50-jarige man uit Deventer staande gehouden op verdenking van rijden onder invloed. Bij de blaasproef blies de man een F. Hierop werd de man aangehouden en naar het bureau overgebracht. Bij de ademanalyse blies de man 710 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.
(04-050947)


Bedrijfsinbraak

Heino - Bij een bedrijf aan de Raalterstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Men kwam binnen door een raam te forceren. Het pand werd doorzocht maar er wordt niets vermist. De politie stelt een onderzoek in.
(04-051053)


---- --


Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Vrijdag 30-apr-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 01-mei-2004 06:59 uur
door: Henk Kremer, piket: tel. (038) 496 38 91
---


Doorrijden na aanrijding

Hardenberg - Aan de Nachtegaalstraat werd op vrijdagavond (18:20 uur) een rode Toyota Starlet aangereden door een onbekend gebleven voertuig. De eigenaar van de auto had zijn auto in verband met de rommelmarkt overdag op een andere plek geparkeerd en had zijn auto net op een parkeerplek voor zijn woning gezet gezet toen de auto werd aangereden. De eigenaar zag vanuit zijn woning dat zijn auto werd aangereden door een lichtgekleurde auto die vanuit een uitrit achteruit reed. Vermoedelijk betrof het een auto van een standhouder op de rommelmarkt. De politie verzoekt eventuele getuigen van dit ongeval zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.
(04-050849)


Auto rijdt tegen boom - Man breekt enkel

Ommen - In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een melding van een ongeval aan de Hasselerwet. Aan de Hasselerweg werd een auto tegen een boom aangetroffen maar de chauffeur was nergens te zien. Na lang zoeken werd de chauffeur gevonden in een weiland in de buurt van het ongeval. Bij alcoholcontrole blies de 23-jarige bestuurder uit Dalfsen een F. De man werd voor onderzoek door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht alwaar bleek dat hij een gebroken enkel had. Ook werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.
(04-051076)


Auto te water

De Krim - Op vrijdagavond raakte er aan de Parallelweg een auto te water. Een bestelauto was van de oprit gelopen en te water geraakt. Er raakte niemand gewond. De eigenaar van de auto was iets vergeten en had de auto niet op de handrem gezet. De auto werd afgesleept.
(04-050967)


Winkeldief aangehouden

Hardenberg - Bij een winkel aan de Admiraal Helfrichstraat werd op vrijdagochtend een winkeldievegge aangehouden. Een 35-jarige vrouw uit Hardenberg kreeg een proces-verbaal voor winkeldiefstal.
(04-050672)


Papiercontainer in brand

Marienberg - Aan de stationsweg stond op vrijdagavond een papiercontainer op de parkeerplaats bij het station in de brand. De brandweer bluste de brand. Een andere papiercontainer die een paar meter verder op de parkeerplaats stond bleef ongeschonden.
(04-050994)


---- --


Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport Pers Kampen e.o.
van Vrijdag 30-apr-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 01-mei-2004 06:59 uur
door: Henk Kremer, piket: tel. (038) 496 38 91
---


Geen bijzonderheden.


---- --


Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport Pers Zwolle
van Vrijdag 30-apr-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 01-mei-2004 06:59 uur
door: Henk Kremer, piket: tel. (038) 496 38 91
---


Bedrijfsinbraak

Zwolle - In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken bij een bedrijf aan de Coetsstraat. De daders kwamen het pand binnen door een raam te forceren. Er wordt diverse computerapparatuur vermist. De politie stelt een onderzoek in.
(04-050747)


Zakkenrollers aangehouden

Zwolle - Op de ochtend van Koninginnedag werden aan de Kerkstraat een 43-jarige en een 39-jarige man aangehouden voor zakkenrollerij. De twee waren op de Kerkstraat bezig spullen uit tassen van mensen te nemen en werden op heterdaad betrapt. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.
(04-050703)


Berovingen

Zwolle - Aan de Nieuwe Markt werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 44-jarige inwoner van Zwolle beroofd van zijn portemonnee. De man werd door twee mannen met zijn gezicht tegen de muur geduwd waarna zijn portemonnee uit zijn achterzak werd weggenomen.
(04-050696)


Zwolle - Aan de Korte Ademhalingssteeg werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige man uit Zwolle beroofd van zijn mobiele telefoon. De man was met de telefoon aan het bellen waarbij hij werd aangestoten. Op hetzelfde moment werd zijn mobiele telefoon uit zijn handen gegrist. De twee daders gingen er op een brommer vandoor.
(04-050718)


Mishandeling

Zwolle - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd bij een horecagelegenheid aan de Melkmarkt een 16-jarige jongeman uit Zwolle mishandeld door een evenoude plaatsgenoot. De man had een karateklap en een aantal klappen op zijn hoofd gekregen. De dader werd door een andere man naar buiten geleid. De dader heeft daarbij de andere man met een bierfles geslagen. Een 36-jarige vrouw die tussenbeide wilde komen liep ook enkele klappen op. De 16-jarige jongeman uit Zwolle werd aangehouden en ingesloten.
(04-051056)


(04-051075)


Vechtpartij aan de Voorstraat

Zwolle - Op vrijdagavond rond 20.00 uur kreeg de politie een melding van een grote vechtpartij aan de Voorstraat. Op een terras aan de Voorstraat was een groep jongeren uit Wezep aanwezig. Een 24-jarige man uit Wezep had zonder aanleiding een andere persoon op het terras geslagen. Hierop werd er ingegrepen door de portiers en aan de hele groep werd verzocht om te vertrekken. Vijf personen uit de groep wilden dit niet en keerden zich tegen de portiers. Bij de schermutselingen en klappen die volgden werden tafels, stoelen en glazen beschadigd en liep een van de vijf personen, een 29-jarige man uit Wezep een slagaderlijke bloeding op. Deze man werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De overige vier personen (22, 22, 27 en 24 jaar) werden aangehouden en ingesloten. Een 18-jarige man uit Wezep werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan een bevel of vordering van de politie. De rest van de groep bestaande uit ongeveer 30 personen werd door de politie de Voorstraat uitgedreven en werd gevorderd om de Voorstraat en Zwolle te verlaten. De groep wilde echter steeds weer de confrontatie aangaan met andere mensen in de Voorstraat. 28 personen werden daarop op de Eekwal aangehouden, met een bus overgebracht naar het bureau en ingesloten.
(04-050951)


(04-050923)


Openbare dronkenschap

Dronken man veroorzaakt overlast
Zwolle - In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie melding dat een man in de Voorstraat overlast veroorzaakte. De man was onder invloed van alcohol. Omdat de man overlast bleef veroorzaken werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap. Op weg naar het bureau werd de man agressief en schopte in de auto om zich heen en beschadigde de auto. De man werd ingesloten.
(04-051043)


Dronken man in berm
Zwolle - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd aan de Monteverdilaan een dronken man gesignaleerd die in de berm lag. De man was onvast ter been en viel voorbijgangers lastig door kort achter hen te lopen en opmerkingen te maken. De 30-jarige man uit Zwolle werd aangehouden en ingesloten.
(04-051055)


---- --


Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport Pers Deventer e.o.
van Zaterdag 01-mei-2004 07:00 uur
tot Zondag 02-mei-2004 06:59 uur
door: Henk Kremer, piket: tel. (038) 496 38 91
---


Auto met inbrekersgereedschap

Deventer - Bij een garagebedrijf aan de Revalstraat werd in de nacht van zaterdag op zondag tijdens de surveillance een auto met twee personen erin gezien. De 29-jarige bestuurder uit Arnhem bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Op de achterbank lag een geopende tas met daarin inbrekersgereedschappen. De bestuurder en een 27-jarige inzittende kregen een proces-verbaal voor het bij zich hebben van inbrekersgereedschap.
(04-051438)


Eenzijdig ongeval

Deventer - In de nacht van vrijdag op zaterdag vond op de Wilhelminabrug een eenzijdig ongeval plaats. Een 39-jarige man uit Apeldoorn reed met zijn auto over de de Provincialeweg N344 te Deventer en reed in de riching van de Emmastraat. Uit de sporen bleek dat verdachte geheel links had gereden vlak voor het ongeval. Hij is de controle over het voertuig verloren. Vervolgens is hij over de noodgeleider gereden en tegen de brugkant gebotst. De 39-jarige bestuurder en een 41-jarige inzittende zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
(04-051093)


Eenzijdig ongeval

Deventer - Op zaterdagmiddag reed een 44-jarige man uit Maastricht over de A1 in de richting van Bathmen. De man kreeg telefoon en was hierdoor vermoedelijk even afgeleid. Toen hij zag dat hij bijna op een voorligger botste, week hij uit waardoor hij in een slip kwam. Hij reed met zijn auto van de rijbaan af en kwam terecht in een ondiepe sloot naast de rijksweg. De man hield een behoorlijke hoofdwond over aan het ongeval en zijn auto was total-loss.
(04-051270)


Inbraak bedrijf

Deventer - Bij een bedrijf aan de Keulenstraat werd op zaterdagavond ingebroken. De daders kwamen binnen door een ruit kapot te gooien. Er werden waarschijnlijk enkele computerschermen weggenomen.
(04-051408)


Winkeldiefstal

Deventer - Bij een winkel aan de Lange Bisschopstraat werd op zaterdagmiddag een 16-jarig meisje aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had geprobeerd om twee paar schoenen mee te nemen zonder deze te betalen.
(04-051206)


Vernieling ruiten

Deventer - Op het Emmaplein werden in de nacht van zaterdag op zondag (05:11) ruiten ingegooid. Aan de hand van getuigenverklaringen konden vier verdachten in de leeftijd van 16 tot en met 20 jaar worden aangehouden.
(04-051516)


Auto's in voetgangersgebied

Deventer - In de nacht van zaterdag op zondag stonden op de Korte Bischopstraat twee auto's op een voetpad. Rondom deze auto's stonden een aantal mannen. Tegen de mannen werd gezegd dat de auto's daar weg moesten gaan omdat ze op een voetpad stonden. Ongeveer 10 minuten later stonden de auto's er nog steeds. Terwijl er een bekeuring uitgeschreven werd, ging de hele groep zich ermee bemoeien. Een 34-jarige man uit Deventer uitte beledigingen en werd hierop aangehouden. Twee andere 34-jarige mannen uit Deventer aan wie bevolen werd om weg te gaan maar hieraan niet voldeden, werden ook aangehouden.
(04-051504)


(04-051507)


---- --


Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland
van Zaterdag 01-mei-2004 07:00 uur
tot Zondag 02-mei-2004 06:59 uur
Persberichten Politie IJsselland
---


Aanrijdingen bromfiets en auto

Vollenhove - Op zondagmiddag reed een 24-jarige man uit Vollenhove op een bromfiets over de Duinweg uit de richting van Sint Jansklooster. Hij wilde de Flevoweg oversteken en zag daarbij een auto, bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Sint Jansklooster over het hoofd. Hij raakte de auto in de flank en kwam aande overkant van de straat in de sloot terecht. De auto kwam op de kop tot stilstand in de bermsloot aan de linkerkant van de weg. De bestuurster van de auto had hoofd- en nekklachten evenals de inzittende van de auto, een 34-jarige man uit Sint Jansklooster. De bromfietser had verwondingen aan benen en armen. Alledrie werden voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De bromfiets en de auto werden afgesleept.
(04-051229)


Steenwijkerwold - Op zaterdagavond reed een 51-jarige man uit Steenwijkerwold over de Gelderingen. Op het kruispunt van de Gelderingen met de Gelderingensteeg en de Pastoor Muitemanstraat sloeg hij linksaf. Hij lieft hierbij de op dezelfde weg rijdende bromfiets, bestuurd door een 18-jarige man uit Zuidveen niet voorgaan. De bromfietser kwam door de botsing ten val en had letsel aan zijn been. De bromfietser werd door de ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis in Meppel gebracht.
(04-051443)


Mishandeling

Hasselt - Aan de Van der Vechtlaan werd een 19-jarige man uit Hasselt mishandeld door een groep jongeren. Hij fietste langs de jongeren en kreeg toen een aantal klappen van verschillende jongeren.
(04-051123)


Ongeregeldheden in Rouveen

Rouveen - Aan de Oude Rijksweg had zich een grote groep jongelui verzameld die van plan waren een woning in de brand te steken. Er stond een groep van 40 a 50 man. De groep werd door de politie gevorderd te vertrekken. Hieraan werd geen gehoor gegeven. Hierop vormde de politie een linie en werd de groep met meerdere charges weggedreven. Hierbij werden er politiehonden ingezet. Vier personen werden aangehouden.
(04-051503)


---- --


Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport Pers Salland
van Zaterdag 01-mei-2004 07:00 uur
tot Zondag 02-mei-2004 06:59 uur
door: Henk Kremer, piket: tel. (038) 496 38 91
---


Chauffeur onder invloed zonder geldig rijbewijs

Raalte - Op zaterdagavond werd op de Heinoseweg een auto gesignaleerd die slingerend over het wegdek reed met een snelheid van 60 a 70 km/h. De 31-jarige bestuurder uit Groningen bleek bij controle niet in het bezit van een rijbewijs en zijn auto was niet verzekerd. Ook was hij onder invloed van alcohol. Hij blies een A bij de blaastest. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 400 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uren en bekeuringen voor het rijden onder invloed en het rijden zonder geldig rijbewijs
(04-051435)


Rijden onder invloed

Heino - Op de Rondweg werd in de nacht van zaterdag op zondag aan een 56-jarige man uit Raalte een stopteken gegeven omdat hij met mistlampen reed. In eerste instantie voldeed de man niet aan het stopteken. De man had geen rijbewijs bij zich. Hij was onder invloed van alcohol. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 330 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uren en een bekeuring voor het rijden onder invloed.
(04-051453)


---- --


Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Zaterdag 01-mei-2004 07:00 uur
tot Zondag 02-mei-2004 06:59 uur
door: Henk Kremer, piket: tel. (038) 496 38 91
---


Rijden onder invloed

Nieuwleusen - Aan de Zandspeur werd een 30-jarige man uit Balkbrug staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 650 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van zeven uren en een bekeuring voor het rijden onder invloed.
(04-051336)


Meisje geraakt door luchtbukskogel uit schiettent

Schuinesloot - Op het feestterein aan de Schuineslootweg werd een meisje uit Schuinesloot getroffen door een luchtbukskogeltje in haar maagstreek. Het meisje liep samen met haar nichtje op het feestterrein en ze liepen achter de schiettent langs toen het gebeurde. Het meisje heeft door de kogel een geperforeerde maagwand opgelopen en moest in het ziekenhuis geopereerd worden. De kogel was waarschijnlijk afkomstig van een schiettent op het terrein. De politie stelt een onderzoek in.
(04-051217)


---- --


Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport Pers Kampen e.o.
van Zaterdag 01-mei-2004 07:00 uur
tot Zondag 02-mei-2004 06:59 uur
door: Henk Kremer, piket: tel. (038) 496 38 91
---


Fietsendieven op heterdaad betrapt

Kampen - In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding van een vechtpartij aan de Oudestraat. Een tweetal mannen hadden getracht een fiets te stelen en hadden ruzie gekregen met de eigenaar van de fiets. Een van de mannen was op de fiets weggereden en de andere liep ernaast. De eigenaar zette de achtervolging in en trok de man van de fiets af. Deze begon direct te schoppen en te slaan. Ook de andere man deelde een paar klappen uit. De eigenaar van de fiets, een 40-jarige man uit Kampen, pakte zijn fiets en liep weg. De beide mannen liepen achter hem aan en deelden nog enkele klappen uit. Aan de hand van getuigenverklaringen konden beide mannen, een 26-jarige en een 24-jarige man, beiden uit Kampen worden aangehouden.
(04-051085)


Verdachte autovernieling aangehouden

Kampen - Op zaterdagavond kreeg de politie een melding dat een groep jongens overlast veroorzaakte en dat een jongen over een auto had gelopen waardoor deze schade had opgelopen. Op basis van getuigenverklaringen kon een 16-jarige jongeman uit Kampen worden aangehouden voor vernieling van een auto.
(04-051414)


Vechtpartij

Kampen - In de nacht van zaterdag op zondag vond er op de Plantage een vechtpartij plaats. Een 24-jarige vrouw uit Kampen liep met haar vriend door de Oudestraat toen zij op een gegeven moment lastig gevallen werd door een groep jongeren. Zij gaf aan hier niet van gediend te zijn waarop zij werd geslagen. Haar vriend bemoeide zich ermee en werd hierop ook geslagen. De politie wist de groepen te scheiden.
(04-051016)


---- --


Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport Pers Zwolle
van Zaterdag 01-mei-2004 07:00 uur
tot Zondag 02-mei-2004 06:59 uur
door: Henk Kremer, piket: tel. (038) 496 38 91
---


Inbraak

Zwolle - Bij een winkel aan de Oude Vismarkt werd in de periode van 29 april tot 1 mei ingebroken. De kassa werd totaal vernield en het daarin aanwezige wisselgeld werd meegenomen.
(04-051110)


Winkeldiefstal

Zwolle - Bij een winkel aan De Dobbe werd op zaterdagmiddag een winkeldief aangehouden. Een 42-jarige man uit Apeldoorn had geprobeerd een soeppakket mee te nemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal voor winkeldiefstal.
(04-051210)


Verdachten van autovernieling aangehouden

Zwolle - In de nacht van zaterdag op zondag werden er bij een garagebedrijf aan de Boerendanserdijk vernielingen gepleegd aan auto's. De drie daders zouden zijn weggelopen in de richting van Rechterland. De politie trof vlak na de kruising drie verdachten aan en hield de drie mannen aan. De drie hadden even tevoren een lekke band gehad met de auto.
(04-051495)


Voetbal

Zwolle - In de nacht van zaterdag op zondag (01.00 uur) kreeg de politie melding van een groep voetbalsupporters die bij een horecagelegenheid naar binnen wilden. Ter plaatse bleek het te gaan om een groep van 10 a 15 personen. Toen aan de groep aangegeven werd dat zij zich moest verwijderen, gaven de meesten daar gehoor aan. Een persoon wilde zich niet verwijderen en de andere maakte obscene gebaren. Beiden werden aangehouden. De rest van de groep liep weg in de richting van de binnenstad. In de Voorstraat verzamelde de groep zich weer en werd steeds groter. Een klant van een horecagelegenheid aan de Voorstraat had klappen gehad. Hierop splitste de groep zich en ging de stad uit.
(04-051451)


---- --
Deel: ' Politieberichten regio IJsselland 02-05-2004 '
Lees ook