Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Zondag 02-feb-2003 07:00 uur
tot Maandag 03-feb-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Freek Fridrichs (038-496 38 91)
---

INVORDERING RIJBEWIJSDEVENTER - Op de carpoolplaats aan de Zutphenseweg is maandagnacht een 35-jarige man uit Deventer met zijn auto tegen een 37-jarige man uit Almelo aangereden. De man uit Deventer bleek teveel te hebben gedronken. Hij blies 615 ug/l, waarop zijn rijbewijs is ingenomen en hij een proces-verbaal kreeg. Niemand raakte gewond bij de aanrijding.

(03-013311)


---

ZEVEN PERSONENAUTO'S VERNIELDDEVENTER - In een parkeergarage aan de Hallenstraat zijn zondagmiddag grove vernielingen aan een zevental auto's gepleegd. Tevens zijn er goederen uit deze auto's weggenomen. Hoeveel goederen of wat de precieze omvang van de schade is is nog niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

(03-013194)


---

INBRAAK BIJ BEDRIJFDEVENTER - In een bedrijfspand aan de Keizerstraat is maandagnacht een inbraak gepleegd, waarbij een tv/video-installatie is weggenomen. Middels het verbreken van een ruit kwam men binnen. De politie werd gealarmeerd door een inbraakalarm, echter bij aankomst was de dader al weg. De dader zal echter niet veel profijt van zijn buit hebben, want de tv/video-installatie is defect.

(03-013312


---

Einde


---- --

Persberichten politie Steenwijkerland/Horst&Waterland
van zondag 02-feb-2003 07:00 uur
tot maandag 03-feb-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Freek Fridrichs
---


AANHOUDING NA MISHANDLING EN BEDREIGINGZWARTSLUIS - Zondagmorgen, rond 03.00 uur, is op de Stationsweg een 21-jarige man uit Hasselt aangehouden voor mishandeling en bedreiging met een mes. Kort daarvoor mishandelde hij -zonder aanleiding- een passerende 22-jarige man uit Zwartsluis. De man uit Zwartsluis werd diverse malen gestompt en geslagen en bij zijn hals gegrepen. Daarbij liep de belager ook met een mes te zwaaien. De man uit Hasselt werd ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.


---


56 KILOMETER TE SNEL, RIJBEWIJS INGENOMENZWOLLE - Zondagmiddag reed een 20-jarige autobestuurder uit IJsselmuiden met een snelheid van 136 kilometer per uur over de Voorsterweg tussen Zwolle en 's-Heerenbroek. Ter plaatse is 80 kilometer toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.


---
---- --

Persberichten politie Salland
van zondag 02-feb-2003 07:00 uur
tot maandag03-feb-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Freek Fridrichs
---


ONDER INVLOEDRAALTE - Zondagavond bleek bij een controle op de Nieuwe Deventerweg dat een 30-jarige autobestuurder uit Heeten teveel alcohol gedronken had. Hij blies 435 ug./l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uren.


---

Op de Nijverdalseweg blies een 30-jarige man uit Mariënheem, bij een controle later op de avond, 755 ug./l. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 9 uren.


---

---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Zondag 02-feb-2003 07:00 uur
tot Maandag 03-feb-2003 06:59 uur
Piket: Freek Fridrichs (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---


DRIE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL VAN BROMFIETSSLAGHAREN/COEVORDEN - Op maandag 27 en donderdag 30 januari jl. zijn drie jongens uit Coevorden aangehouden voor diefstal van een bromfiets. De bromfiets werd in de nacht van 23 op 24 november 2002 weggenomen uit een tuin achter een woning aan de Turflaan in Slagharen.

De bromfiets werd een dag later aangetroffen in Coevorden. Uit een onderzoek dat werd ingesteld kwamen de drie verdachten naar voren. Zij werden door de politie in Coevorden aangehouden. De jongens, één van 15 en twee van 16 jaar oud, bekenden de bromfiets te hebben weggenomen. Zij zijn na verhoor heengezonden. Het Openbaar Ministerie beslist over het vervolg van deze zaak.

(02-171518)---


AANHOUDINGEN NA ACHTERVOLGINGHARDENBERG - Maandagochtend rond 1.20 uur heeft de politie van Hardenberg de politie uit Almelo geassisteerd bij een aanhouding op de N36. Dit lukte na een achtervolging. Aangezien het onderzoek wordt gedaan door de politie Twente verwijzen wij voor meer informatie naar de persberichten van die regio.

(03-013301)---


Einde


---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van zondag 02-feb-2003 07:00 uur
tot maandag 03-feb-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Freek Fridrichs
---


WAARSCHUWING TEGEN 'AFHALEN' VAN BANKPASIJSSELMUIDEN - Zondagavond meldde een 83-jarige bewoner van een bejaardenwoning aan de Slenkstraat een geval van oplichting. Hij vertelde die middag bezoek gehad te hebben van een man die, namens de bank, de bankpas van melder kwam ophalen. Daarbij had melder naast zijn bankpas ook zijn pincode opgeven. De man die zegt namens de bank te werken is naar schatting 30 jaar oud, met kort krullend blond haar. Op dit moment is nog niet duidelijk of er geld van de rekening van de man uit IJsselmuiden is afgeschreven.
Een soortgelijk geval deed zich die middag voor in de gemeente Raalte. Hier bleef het evenwel bij een poging. Kennelijk is er sprake van iemand die op deze wijze geld van ouderen tracht af te troggelen. Geadviseerd wordt alert te zijn op dergelijke praktijken en deze onmiddellijk bij de politie te melden. Eventuele andere slachtoffers of getuigen wordt gevraagd contact met de politie op te nemen.


---

---- --

Persinfo. Politie regio Ijsselland
District Midden Zwolle
Van 2 op 3 febr. 2003.
Piket Freek Fridrichs
038-49638991ONDER INVLOED AUTO BESTURENZWOLLE- Werd in de nacht van 2 op 3 februari 2003 te omstreeks 01.37 uur, een 37 jarige bestuurder van een personenauto uit Zwolle op de Meppelerstraatweg aangehouden voor het rijden onder invloed. Aan het bureau blies de verdachte
525 ug/l. Met een rijverbod van 5 uur en PV op zak werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.
---

RIJBEWIJS VAN SNELRIJDER INGEVORDERDZWOLLE- Werd op zondag, 2 februari 2003 te omstreeks 15.55 uur op Voorsterweg te Zwolle een 20 jarige bestuurder van een personenauto uit Ijsselmuiden staande gehouden i.v.m. een forse overschrijding van de toegestane maximum snelheid.
Op de Voorsterweg reed de verdachte met een gecorrigeerde snelheid van 136 km/u, daar waar 80 km/u is toegestaan. Rijbewijs is ingevorderd en PV wordt opgemaakt.
---

OPELIJK GEWELDZWOLLE- In de nacht van zondag, 2 op maandag, 3 februari 2003 te omstreeks 01,07 uur melding van problemen bij een woning aan de Timorstraat. Tevens werd gemeld, dat er ook een ruit was vernield. Ter plaatse een jongeman aangetroffen, die van de richting van betreffende woning kwam. Deze jongeman ging er direct tussenuit. Hij kon echter worden aangehouden. Betreft een 25 jarige man uit Zwolle. Hij bleek gewond aan zijn hand. Mogelijk tengevolge van het vernielen van de ruit. Nadat hij is de bus was gezet trachtte hij deze aan de binnnenzijde te verbouwen en probeerde hij de auto uit te komen. Omdat de verdachte totaal niet voor rede vatbaar en erg agressief bleef, werd pepperspray gebruikt. De verdachte is direct overgebracht naar het bureau en ingesloten. Onderzoek naar de juiste toedracht van de problemen en het vernielen van de ruit wordt ingesteld.
---


Einde dagrapport Pers Zwolle---- --


IJsselland
Stafafdeling Communicatie & Voorlichting
Postbus 611, 6000 AP ZwolleVrijdag 31 januari 2003 10.00 uur.POLITIE IJSSELLAND START PROJECT TEGEN DIEFSTAL GSM'S

Aansluiting bij landelijke Yunu en Imei-projecten


ZWOLLE - Dinsdag 4 februari 2003, om 14.00 uur, geeft korpschef J. Wilzing, ter gelegenheid van de start van het IJssellandse project tegen diefstal van gsm's, een gastles aan de van der Capellenscholengemeenschap, aan de Lange Slagen in Wijhe.

Met de hulp van de directies van scholen in het middelbaar-, voortgezet- en hoger beroeps onderwijs, stadswachten en lokale politiemensen in de regio worden vanaf de startdatum, naar schatting ruim 100.000 jonge mensen in IJsselland bereikt. Zij ontvangen allen persoonlijk de actiefolder: 'Je gsm is veilig bij Yunu en Imei'. Daarnaast zijn deze folders ook verkrijgbaar bij de lokale politiebureaus.

Met dit Yunu and Imei -project, dat naar tevredenheid draait in de politieregio's: Amstelland, Haaglanden en Utrecht, hoopt de politie in IJsselland het aantal diefstallen van gsm's te verminderen.


Yunu en Imei

Yunu en Imei zijn de namen van de symbolische figuren voor deze anti-diefstal-campagne , die met name de jeugd aanspreken, met als doel deze belangrijke doel- èn slachtoffergroep te bereiken.

Yunu staat voor Your Unique Number (de beveiligingscode van de gsm) die, na invoering in het toestel, voorkomt dat er na diefstal/ vermissing met de gsm kan worden gebeld. Deze handeling verschilt per merk en type toestel.

Imei staat voor het unieke serienummer van de gsm, dat in geval van diefstal of vermissing, belangrijk is voor de registratie en opsporingssystemen bij de politie in ons land. De Yunu- en Imei-nummers staan los van de simkaart waarop de pincode staat, en die na diefstal vaak vervangen wordt.


Accent op preventie

Het project in IJsselland is speciaal gericht op de preventieve maatregelen die genomen kunnen worden om daarmee de diefstal van gsm's 'onaantrekkelijk' te maken.
Vooralsnog gaat de politie IJsselland niet over tot de zogeheten 'sms-bombardementen', die de politie Amstelland vorig jaar wèl uitvoerde. Hiermee zijn geweldig hoge telefoonkosten gemoeid en het effect is aanzienlijk minder dan, voor doorverkoop, 'onaantrekkelijk' gemaakte gsm's.
Immers, een gsm die niet werkt heeft ook geen 'marktwaarde' voor steler en heler.


Enkele IJssellandse cijfers

In 2002 kreeg de politie IJsselland 1331 aangiftes van diefstal van gsm's te verwerken. Daarnaast werden 31 mensen op straat van hun gsm beroofd.


Landelijke sites

Zodra er bij de politie aangifte is gedaan van diefstal van een gsm, wordt het zo belangrijke serienummer, naast de verwerking in de politiebestanden, ook op www.yunu-imei.nl geplaatst. Daarop kunnen potentiële kopers nagaan of een aangeboden gsm 'eerlijke' handel is. Verder wordt op die site informatie over preventiemaatregelen gegeven.

Via www.politie.nl kan ook worden doorgelinkt naar de Yunu-Imei site.Deel: ' Politieberichten regio IJsselland 03-02-2003 '
Lees ook