Politie IJsselland

Persberichten politie Zwolle
van Maandag 03-mrt-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 04-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---


LAPTOPS VERDWENEN NA INSLUIPING IN KANTOORPANDZWOLLE - Vanuit een kantoorpand aan de Zuiderzeelaan zijn maandag, tijdens de lunchpauze, 8 laptops verdwenen. In het pand zijn twee 'vreemde' mannen gezien, waar verder geen aandacht aan besteed is. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. Het schadebedrag is op dit moment nog niet bekend. Bedrijven wordt geadviseerd alert te zijn op deze werkwijze van het dievengilde.


---


PINCODE BEKEKEN, GELD AFGESCHREVENZWOLLE - Afgelopen weekend is de portemonnee van een 63-jarige vrouw uit Zwolle uit haar boodschappentas gestolen. Daarin zaten o.a. geld en haar pinpas. Later bleek dat er enkele honderden euro's van haar bankrekening waren afgeschreven. Voor de diefstal had zij bij een geldautomaat aan de Melkmarkt nog geld gepind. Daarbij hadden twee mannen (achteraf) opvallend kort bij haar in de buurt gestaan. Kennelijk hebben zij kans gezien om de door het slachtoffer bij de automaat ingevoerde pincode te bekijken. De lege portemonnee werd later op de Diezerstraat teruggevonden. Geadviseerd wordt alert te zijn op deze werkwijze.


---


AANHOUDING NA DIEFSTAL BROMFIETSZWOLLE - Dinsdagmorgenvroeg kwam vanaf de van Ittersumhof een melding van diefstal van een bromfiets. Die was achter in een personenauto gestopt. Een oplettende getuige meldde deze diefstal aan de politie. De auto met bromfiets werd kort daarna aangetroffen op de IJsselallee. De bestuurder, een 24-jarige man uit Nijmegen, werd aangehouden. Hij is ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld.


---


MAN VAN PORTEMONNEE BEROOFDZWOLLE - Maandagavond, om 23.20 uur, is een 56-jarige man uit Zwolle, op de Porporastraat, door twee manen van zijn portemonnee beroofd. Op de betreffende straat werd hij door de mannen aangesproken. Hij stopte en werd van zijn fiets getrokken. Onder bedreiging van een stukgeslagen bierglas moest hij zijn portemonnee afgegeven. Hierin zaten enkele tientallen euro's en pasjes. Er is sprake van twee licht getinte mannen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen die op of omstreeks dat tijdstip iets gezien hebben dat met deze beroving te maken kan hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Uiteraard kan via Bel M. (0800-7000) anoniem informatie worden verstrekt.


---


BEROVING IN BERGINGZWOLLE - Maandagvond rond 18.30 uur is, in een berging aan de Palestrinalaan (Glenn Millerflat), een 21-jarige man uit Zwolle van zijn portemonnee en gsm beroofd. Daarbij werd hij bedreigd met een (alarm?) pistool en liep hij diverse verwondingen op aan zijn hoofd. De overvallers betreffen twee getinte knapen van rond de 20 jaar. Eventuele getuigen die rond het vermelde tijdstip iets gezien hebben dat verband kan hebben met deze gewelddadige diefstal, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Ook kan de anonieme meldlijn 0800-7000 worden geïnformeerd. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---PUP VERWOND DOOR TERRIERSZWOLLE- Maandagmiddag rond 14.30 uur is een jonge Flatcoated Retriever, die werd uitgelaten in het park de Weezenkanden, aan de Wethouder Alferinkweg, door twee passerende terriërs zodanig gebeten, dat het dier moest worden opgenomen in de IC ruimte van de Dierenkliniek. De terriërs werden 'begeleid' door twee mannen en een naar schatting 30-jarige vrouw. De vrouw lukte het om de terriërs van de pup af te trekken. Het dier kon niet meer lopen een bloedde uit verschillende wonden. Zonder verder iets gezegd te hebben is het drietal vertokken. Getuigen van dit voorval wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


------- --

Dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland
van Maandag 03-mrt-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 04-mrt-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891
---

AUTOMOBILIST ONDER INVLOEDSTEENWIJK - Tijdens een alcoholcontrole omstreeks 01.50 uur op de Eesveenseweg blies een 54-jarige man uit De Bult een A. Hij werd overgebracht naar bureau Steenwijk. Uitslag blaastest aan het bureau 240 ug/l. de man kreeg een uur rijverbod.
(03-018711)---

RIJBEWIJZEN INGEVORDERDGENEMUIDEN - Tijdens surveillance met de videoauto over de Voorsterweg te Zwolle viel 's morgens een 30-jarige automobilist uit Eerbeek op vanwege zijn snelheid. Reed hier 102 km/uur waar 70 was toegestaan. Hij ging vervolgens richting Hasselt en reed hier ook ruim te hard. Na de rotonde sloeg VE linksaf,richting Genemuiden. Hij mocht hier alleen maar rechtdoor. Vervolgens kwam VE een 60 km/uur zone in. Hij reed hier 112 km/uur. Na de 60 km/uu zone reed de verdachte 136 km/uur waar 80 was toegestaan. Hij werd staande gehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.
(03-025802)BLOKZIJL - Een 38-jarige man uit Wetering reed 's morgens over de Steenwijkerweg richting Blokzijl. Hij reed met een snelheid van 41Km/h alwaar 80 is toegestaan. Het rijbewijs ingevorderd.
(03-025907)WANNEPERVEEN - Een 43-jarige man uit Marknesse reed 's avonds met een snelheid van 157 km/u over de Zomerdijk richting Beukers. Op de weg richting Blauwe Hand reed de bestuurder wederom met hoge snelheid. Gecorrigeerde snelheid 152 km/u, toegestaan 80 km/u. Stopteken gegeven en rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.
(03-026178)---

AUTODIEVEN OP HETERDAAD BETRAPTSTEENWIJK - Een 54-jarige man uit Wapse kwam omstreeks 19.30 uur bij zijn op de parkeerplaats naast NS station geparkeerde auto. Daar zag hij twee mannen met zijn auto bezig. Hij sprak ze aan. De persoon aan de bestuurderszijde liep snel weg. De persoon aan de bestuurderszijde sprak met hem. Die zei dat men de auto wilde stelen. De mannen zijn vervolgens samen op een fiets richting Eesveenseweg gefietst.
Het signalement van man aan passagierzijde luidt: man; 30 a 35j; beetje fors; lichtbruin jack; kort zwart haar; 1.85 a 1.90 lang.
Men heeft het tochtraapje ingeslagen. In de auto heeft men bedrading, autoradio en stuur vernield. Diverse locaties werden naar de twee mannen afgezocht maar niets gevonden.
(03-026172)---

BROMFIETSCONTROLESTAPHORST - Tussen 15.00 en 17.30 uur werd een bromfietscontrole gehouden in Staphorst. Tijdens deze controle zijn er 21 brom/snorfietsen gecontroleerd. Hiervan voldeden er 7 aan de gestelde eisen de overige brom/snorfietsen zijn voor de volgende feiten bekeurd:
12x constructie snelheid
2x geen helm
1x ondeugdelijke rem
1x ten onrechte voeren oranjeplaat
(03-026131)---

Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland


---- --

Persinfo politie regio Ijsselland
District Zuid Salland
Van 3 op 4 maart 2003.
Door Freek Fridrichs
Piket Wim Dierkx
038-4963891VERKEERSTOEZICHTRAALTE, WIJHE en OLST- Op zondag, 2 maart 2003 verkeerstoezicht gehouden in Raalte, Wijhe en Olst. Het resultaat was als volgt. 1 x gordel, 1 x lange lading zonder markering (2.65 m), 2 x niet tonen rijbewijs, 1 x verlichting achterzijde niet voldoende lichtdoorlatend omdat de eigenaar de lichtunits bespoten had met
donkere verf, 1 x geen binnenspiegel, 1 x stuurinrichting bromfiets te veel speling, 1 x kleine kentekenplaat voeren voorzijde personenauto en voorzien van sticker eurosymbool. Tegen de respectievelijke bestuurders is PV opgemaakt.
---


VERKEERSTOEZICHT.RAALTE en HEETEN- Op maandag, 3 maart 2003 in Raalte en Heeten verkeerstoezicht gehouden. Resultaat 3 x PV voor het niet dragen van de autogordel
---


Einde dagrapport Pers Salland---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Maandag 03-mrt-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 04-mrt-2003 06:59 uur
Piket: Wim Dierkx (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

AUTO OP DE KANT TEGEN EEN BOOMBALKBRUG - Een 22-jarige man uit Schuinesloot reed maandag rond 17.00 uur over de N377 komende uit de richting Nieuwleusen. Door nog onbekende oorzaak raakte hij in een flauwe bocht in de berm. Daar botste hij tegen een bermpaaltje. Door een stuurcorrectie kwam de auto vervolgens in de slip en kwam gekanteld tegen een rechts in de berm staande boom tot stilstand. De bestuurder kreeg glas in zijn gezicht en mond, maar kon dit bij een buurtbewoner uitspoelen. Hij liep verder geen letsel op. De auto werd afgesleept.

(03-026127)


---

AANRIJDING AUTO - FIETSHARDENBERG - Een 52-jarige man uit Hardenberg fietste maandag om 12.00 uur over de Hessenweg komende vanuit het centrum. Bij de kruising met het Oelenveer wilde hij linksaf slaan de Oelenveerstraat op. Een 19-jarige automobilist uit Hardenberg die achter de fietser reed merkte dit te laat op en kwam met hem in aanraking. De fietser kwam ten val en liep in ieder geval diverse schaafwonden en mogelijk kneuzingen aan de rug op. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere controle.

(03-025937)


---

BROMFIETSTER TEN VALDEDEMSVAART - Maandagmiddag even na 15.30 uur reden drie bromfietsers over de Langewijk komende uit de richting Balkbrug. De eerste, een 16-jarige jongen uit Balbrug, haalde een fietser in en wilde na ongeveer 10 meter rechtsaf slaan de Wilhelminastraat in. Hij remde hiervoor sterk af. Achter hem reed een 16-jarig meisje uit Dedemsvaart die daardoor ook moest afremmen. De derde bromfietser, eveneens een 16-jarig meisje uit Dedemsvaart, zag dit te laat en kwam in aanraking met de bromfiets voor haar. Ze kwam daardoor ten val. Ze liep daarbij diverse schaafwonden op. Zij werd voor controle overgebracht naar de huisarts, maar kon daarna weer huiswaarts.

(03-026086)


---

Einde


---- --

Dagrapport Pers Kampen
van Maandag 03-mrt-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 04-mrt-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891
---

AUTOMOBILIST BEKEURDKAMPEN - Een 23-jarige man uit Kampen reed 's middags in een auto over de Burg. van Engelenweg. Aan de achterzijde van het bureau riep hij beledigingen in de richting politiemensen op de binnenplaats van het politiebureau. Op de Spoorkade werd hij staande gehouden. Het bleek dat de auto diverse gebreken vertoonde. Hij werd bekeurd voor het niet dragen van de gordel en voor drie andere overtredingen kreeg hij een waarschuwing. Het voertuig was niet verzekerd en werd daarom gestald op de binnenplaats van het bureau Kampen.
(03-025957)---

DIEFSTAL PERSONENAUTOKAMPEN - Omstreeks 04.00 uur werd een personenauto van het merk Renault, type Safrane, voorzien van het kenteken 61-FD-TP ontvreemd vanaf de oprit voor een woning aan de Sterrekroos. De eigenaar, een 55-jarige man, was 's avonds naar de kerk aan de Wederiklaan geweest. Zijn jas hing in de garderobe. Vermoedelijk is de deur van de kerk niet afgesloten geweest en heeft men de sleutels uit jas weggenomen. Vannacht heeft men de auto van de oprit weggenomen.
(03-026240)---

INBRAAK IN WINKELKAMPEN - Vond er omstreeks 04.30 uur een inbraak plaats bij een winkel aan de Oudestraat ter hoogte van de Buitenkerk. Een getuige gaf door dat er een donker geklede manspersoon met een zwarte muts bij betrokken was. Twee mannen waren er op een fiets vandoor gegaan via de Kerkstraat en linksaf de Buitenhofstraat. De omgeving werd afgezocht maar niemand meer aangetroffen. Volgens de eigenaar zijn er vermoedelijk 3 digitale camera's, een laptop en een DVD-speler weggenomen.
(03-026243)---

CONTROLE FIETSVERLICHTINGKAMPEN - 's Avonds tijdens de surveillance werd in Kampen en IJsselmuiden op fietsverlichting gecontroleerd. 11 fietsers kregen een bekeuring en konden lopend hun weg vervolgen.
(03-026211)---

Einde dagrapport Pers Kampen


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Maandag 03-mrt-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 04-mrt-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Wim Dierkx (038-496 38 91)
---

FIETSENDIEF AANGEHOUDENDEVENTER - Vannacht rond half vier heeft de politie aan de Hagedoornstraat een 24-jarige fietsendief uit Deventer aangehouden. Agenten zagen de verdachte op zijn bromfiets rijden op het Wezenland en vervolgens afslaan de Mecklenburgstraat in. Zij zijn de bromfietser gevolgd en zagen dat de bestuurder twee fietsen op de bagagedrager had, welke hij op een smal pad langs een flat eraf gooide. Hij reed vervolgens weer weg richting de Prinses Irenestraat. Het signalement werd doorgegeven aan de meldkamer en door de overige surveillancevoertuigen werd uitgekeken naar de verdachte. De man werd even later weer gesignaleerd en na een korte achtervolging door de politie kon de verdachte in een doodlopende brandgang worden aangehouden. De man bekende de fietsen te hebben gestolen voor een woning in Colmschate.

(03-026232)


---

INBRAAK BIJ BEDRIJFDEVENTER - Bij een bedrijf aan de J. van de Vondellaan werd tussen zaterdag 1 maart 17:30 uur en maandag 3 maart 10:45 uur ingebroken. Door het forceren van een slot kon men binnenkomen. Er is een hoeveelheid drank weggnomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(03-025931)


---

VERDACHTEN VERNIELINGEN AUTO'S OPGEPAKTDEVENTER - Eind januari werden er in Deventer op diverse plaatsen meerdere autospiegels (zeker 20) van auto's afgetrapt. Gisteren heeft de politie voor deze vernielingen drie verdachten aangehouden. Het gaat om drie jongens uit Deventer van 16, 18 en 19 jaar. Zij bekenden o.a. spiegels te hebben afgetrapt aan de Ouwelerwetering, Amstellaan, Atalanta en de Oudstraat. Eén van de daders kon worden aangehouden, doordat een burger naar aanleiding van eerdere vernielingen een nacht ging posten. Hij kon de verdachte op deze manier herkennen.

(03-010236)


---

KAR MET HOOIBALEN IN BRANDDEVENTER - Vannacht even voor half één, kwam er een melding dat er in een weiland aan de Lage Steenweg een kar, met daarop vier grote hooibalen, in brand was gestoken. De brandweer heeft deze hooibalen vervolgens van de kar gehaald en op laten branden. Het houtwerk en het reservewiel van de kar zijn verbrand. Het is niet duidelijk van wie de kar is of hoe de brand is ontstaan.

(03-026227)


---

DRIE BONNEN VOOR BROMFIETSERDEVENTER - Gisteravond zagen agenten een 17-jarige bromfietser uit Deventer op zijn bromfiets zonder licht en zonder helm wegrijden vanaf de Texaco de Holterweg op. Vervolgens reed hij tegen de richting in het fietspad langs de Oostriklaan op. Toen de spoorbomen dicht gingen reed hij het perron op, waar hij kon worden aangesproken door de politie. Hij had geen bromfietscertificaat bij zich, geen verzekeringspapieren en geen enkel ander identiteitsbewijs. Hij kreeg drie bonnen en zijn bromfiets werd meegenomen naar het bureau. Hij kon later zijn bromfiets weer ophalen na het tonen van de bewuste papieren.
(03-026213)


---

Einde


---- --

Deel: ' Politieberichten regio IJsselland 04-03-2003 '
Lees ook