Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Dinsdag 04-mrt-2003 07:00 uur
tot Woensdag 05-mrt-2003 06:59 uur
Piket: Wim Dierkx (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDENOMMEN - Dinsdag rond 11.30 uur werd in een winkel aan de Brugstraat een 18-jarige vrouw uit Ommen aangehouden voor diefstal van een badpak. Ze had deze onder haar trui gestopt en wilde de winkel verlaten. Bij de uitgang ging echter het alarm af waarna de vrouw door winkelpersoneel werd aangehouden. Ze werd overgedragen aan de politie. Die trof in haar handtas meerdere kledingstukken aan die afkomstig waren van een andere winkel aan de Brugstraat. Ook van deze kleding kon ze geen aankoopbon tonen. Bij controle bij de betreffende winkel bleken deze kledingstukken inderdaad te worden vermist. De vrouw is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

(03-026386 en 03-026431)
---

MAN SLACHTOFFER VAN ZAKKENROLLERIJOMMEN - Een 66-jarige man uit Dalfsen is dinsdagochtend het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Hij was op de weekmarkt in Ommen geweest/. Toen hij even later bij een supermarkt wilde afrekenen miste hij z'n portemonnee. Het is niet duidelijk of de portemonnee is weggenomen uit de jaszak of in een tasje.

(03-026363)


---

VECHTPARTIJTJE OP OCOMMEN - Dinsdag even na 19.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op het OC aan de Vermeerstraat waarbij iemand gestoken zou zijn met een mes. Ter plaatse bleken twee vrouwen inderdaad ruzie te hebben gehad, maar er was geen sprake van messteken. Eén van de vrouwen had wat kleine wondjes, maar hoefde niet te worden behandeld. Wat de aanleiding voor de ruzie was is niet duidelijk geworden.

(03-026641)


---

MEISJE BEDREIGDOMMEN - Een 16-jarig meisje uit Den Ham fietste dinsdag rond 13.20 uur over de Nahuysstraat in Ommen toen ze aan het eind van de straat op de kruising met de Zandbergstraat klem werd gereden door een blauwe auto van het merk BMW. In de auto zaten vier jongemannen. De bestuurder sprak haar aan en vroeg of ze een lift wilde. Nadat zij dit had afgeslagen kwam de bestuurder uit de auto en pakte haar vast. Nadat hij haar voor een tweede keer had vastgepakt sloeg het meisje hem, waarna de man weer instapte. Hij bedreigde haar nogmaals en reed weg. Het meisje fietste daarop verder in de richting van Den Ham. Nabij de rotonde bij de afslag Den Ham op de Hammerweg werd zij door dezelfde auto tot stoppen gedwongen. Dit keer riep de bestuurder haar toe dat zij in moest stappen. Dit weigerde ze opnieuw. Nadat de jongens achterin de auto tegen de bestuurder hadden gezegd dat hij door moest rijden is de man gekeerd en weggereden in de richting van Ommen. De politie in Ommen is op zoek naar mogelijke getuigen van dit voorval. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900-8844.

(03-026455)


---

Einde


---- --

Deel: ' Politieberichten regio IJsselland 05-03-2003 '
Lees ook