Politie IJsselland

Persberichten politie Zwolle
van Donderdag 06-mrt-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 07-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---


RIJBEWIJS INGENOMEN NA TE HOGE SNELHEIDZWOLLE - Donderdagavond is op de Middelweg het rijbewijs ingenomen van een 23-jarige autobestuurder uit Zwolle. Hij reed met een snelheid van 100 km./u., terwijl terplaatse 50 km./u. is toegestaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
03-027623


---


AANHOUDING VOOR INBRAAKZWOLLE - Vrijdagmorgenvroeg is een 22-jarige man uit Zwolle op de Palestrinalaan aangehouden voor de inbraak in een sportcomplex. Om binnen te komen vernielde hij een ruit, waarbij het alarm werd ingeschakeld. De man werd onder een geparkeerde auto aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of er al spullen waren weggenomen. Hij is ingesloten en tegen wordt een nader onderzoek ingesteld.


---


AANGEHOUDEN NA WINKELDIEFSTALZWOLLE - Voor de diefstal van een spijkerbroek, bij een grootwinkelbedrijf aan de Nieuwstraat, is donderdagmorgen een 20-jarige man uit Wapenveld aangehouden. De broek had een waarde van E 159,00. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af, waarop personeel de politie inschakelde. Hij werd in de omgeving aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


---


ZWOLLE - 'S Middags werd in een bouwmarkt aan de Rieteweg een 43-jarige man uit Zwolle betrapt bij de diefstal van een soldeerpistool. Hij werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


---


AANHOUDINGEN NA DIEFSTAL UIT TREINZWOLLE- Een alerte winkelier in het centrum vertrouwde donderdagavond de aankoop van twee dure jassen niet, die met een creditcard betaald zouden worden. Hij weigerde de transactie waarop twee mannen spoorslags de winkel verlieten. Op basis van hun signalement en een opvallende attachékoffer werden zij kort daarna op de Luttekestraat aangetroffen. Nader onderzoek leerde dat de koffer + inhouden (w.o. de creditcard) uit een trein was gestolen en eigendom is van een man uit Leeuwarden. De mannen, een 19-jarige zonder vaste woon- verblijfplaats en een 38-jarige Rotterdammer werden aangehouden en ingesloten. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---
---- --

Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland
van Donderdag 06-mrt-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 07-mrt-2003 06:59 uur
Piket: Wim Rabelink (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

GETUIGEN VAN DOORRIJDINGEN GEZOCHTSTEENWIJK - Een 61-jarige man uit Vollenhove parkeerde donderdag rond 09.00 uur zijn auto op de parkeerplaats van het gemeentehuis van Steenwijkerland aan de Westwijkstraat met de voorzijde in de richting van de achteringang. Toen hij even na 10.00 uur terugkwam bleek de auto te zijn aangereden. Links op de voorbumper zaten diverse krassen.

Later die ochtend, tussen 11.00 en 11.30 uur, had een 60-jarige vrouw uit Darp haar groene Opel Vectra geparkeerd staan in een parkeervak op de parkeerplaats bij de supermarkt aan de Scholestraat. Later die dag bemerkte ze dat aan de linker achterzijkant op de bumper t.h.v. de wielkast schade zat. Deze is waarschijnlijk ontstaan toen een onbekende met zijn/haar auto tegen de auto van de vrouw gebotst is.

De politie van Steenwijk vraagt mogelijke getuigen van beide aanrijdingen contact op te nemen via het nummer 0900-8844.
---

BESTELAUTO GESTOLENGENEMUIDEN - De bestelauto van een 37-jarige man uit Hattemerbroek is donderdagavond tussen 21.30 en 23.00 u gestolen. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats van een bedrijf aan de Inslag in Genemuiden. Het betreft een donkerblauwe Hyundai H100 met het kenteken 66-VR-KD.

(03-027707)


---

BRIEVENBUS UITGEBRANDHASSELT - Woensdagavond is bij een woning aan De Marke een brievenbus met reclamefolders uitgebrand. Onbekenden hebben vermoedelijk een handveger die in de voortuin lag in brand gestoken en deze boven in de brievenbus gelegd. De politie van Hasselt vraagt getuigen die woensdagavond mogelijk iets gezien hebben op De Marke dat met deze zaak te maken kan hebben zich te melden via het nummer 0900-8844.

(03-027240)


---

BROMFIETSCONTROLESTEENWIJK - Donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur werd er een bromfietscontrole gehouden bij het politiebureau aan de Vendelweg in Steenwijk. Tijdens deze controle zijn er 14 brom-/snorfietsen gecontroleerd. Hiervan voldeden er 7 aan de gestelde eisen. De overige brom/snorfietsen zijn voor de volgende feiten bekeurd:
3x constructie snelheid
2x ondeugdelijke rem
1x geen gele plaat voeren
3x helm

Verder werd een 29-jarige man uit Steenwijk aangehouden omdat zijn bromfiets niet verzekerd was en hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat bleek te zijn. Zijn bromfiets is in beslag genomen. Hij krijgt hem pas weer mee als hij kan aantonen dat de bromfiets verzekerd is. Verder krijgt hij bekeuringen voor rijden zonder certificaat en een te hoge constructiesnelheid van de bromfiets.

Bij de controle werd tenslotte ook de bromfiets van een 16-jarige jongen uit Kallenkote bekeken. Omdat de motor van voertuig een zeer grillig toerental vertoonde werd door de controleurs gedacht aan een begrenzer c.q. onderbreker. De eigenaar verklaarde echter dat het een mankement aan de bromfiets betrof. Daarop werd besloten de bromfiets voor nader onderzoek in beslag te nemen. De eigenaar was het hier niet mee eens en verzette zich. Later kwam ook familie van hem aan het bureau om verhaal te halen. Uiteindelijk lukte het de familie gerust te stellen en vertrokken ze weer. Eerste onderzoek aan de bromfiets heeft nog niet uitgewezen of het onregelmatig draaien van de motor het gevolg is van een begrenzer of onderbreker. Het onderzoek wordt voortgezet.

(03-027699, 03-027642 en 03-027670)
---

Einde


---- --

Dagrapport Pers Salland
Donderdag 06-mrt-2003 07:00 uur tot Vrijdag 07-mrt-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891
---


DIEFSTALLEN UIT AUTO'SRAALTE - Werden twee auto's opengebroken aan de Lijster. Daarbij werd uit één auto een dure server ontvreemd. De diefstal werd gepleegd van woensdag op donderdag jl.

In het tweede geval betrof het alleen een poging tot. Vermoedelijk is dit door een alarminstallatie op vlucht geslagen. In beide gevallen werd een ruit ingeslagen.
03-027221Aan de Weidelaan werd die nacht ook een auto gekraakt. Daarbij werd een RCD speler ontvreemd. Ook hier sneuvelde een ruit.
03-027227---WINKELDIEVEN SNEL AANGEHOUDENRAALTE - Op 6 maart omstreeks 14.35 uur werden bij een winkel aan de Marktstraat 2 winkeldieven betrapt. Het personeel liep achter hen aan en men liep naar de Klompenmakershof. Het zou gaan om een man en vrouw.
De man werd bij een personenauto aangetroffen, terwijl de vrouw op de Nieuwe Markt werd aangehouden.

De verdachten, een 19 jarige man en een 31 jarige vrouw uit Ommen, bekenden de diefstal van een digitale fotocamera. In de fouillering van de mannelijke verdachte werd een stiletto aangetroffen. Deze werd in beslaggenomen. Beide verdachten worden met een dagvaarding heengezonden.
03-027473---

Einde dagrapport Pers Salland---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Donderdag 06-mrt-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 07-mrt-2003 06:59 uur
Piket: Wim Rabelink (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

66 KM/U TE HARD OP DE LEMELERWEGLEMELE - De snelheid van de auto van een 32-jarige vrouw uit Kropswolde werd donderdag om 09.30 uur gemeten op de Lemelerweg. Ze reed gecorrigeerd 146 km gecorrigeerd waar 80 is toegestaan. Haar rijbewijs werd ingevorderd en een PV is opgemaakt.

(03-027367)


---

ILLEGALE VREEMDELING AANGEHOUDENGRAMSBERGEN - Vrijdagochtend rond 02.00 uur zagen agenten op De Esch te Gramsbergen een persoon rijden op een fiets zonder verlichting. Toen hij werd staande gehouden bleek dat het slot van de fiets verbroken was. De braaksporen waren nog vers. Bij het natrekken van de man bleek hij in het verleden meerdere keren te zijn aangehouden voor winkeldiefstal en inbraak. Ondanks dat hij aangaf de fiets te hebben gekregen is hij daarom aangehouden. Op het bureau bleek dat de 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats illegaal in Nederland verblijft. Hij is ingesloten en wordt overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

(03-027739)


---

DIEFSTAL UIT/VANAF AUTO'S AAN DE ZWARTE DIJKLUTTEN - In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een auto van een 51-jarige man aan de Zwarte Dijk in Lutten. Een ruit werd vernield en een GSM inclusief carkit werd weggenomen.

In dezelfde nacht werd aan dezelfde straat een eind verderop het hek van een autobedrijf vernield. Vervolgens werden van een auto 4 lichtmetalen velgen weggenomen.

(03-027220 en 03-027320)
---

SCHERMUTSELING OP MARKTDEDEMSVAART - Donderdag rond 19.40 uur ontstond er een schermutseling op de Markt tussen een aantal jongeren. Toen de politie ter plaatse kwam waren een aantal betrokken reeds verdwenen. De eigenaar van de auto waarin mogelijk een deuk was getrapt was nog wel aanwezig, maar heeft (nog) geen aangifte gedaan. Er bestaat daarom nog geen duidelijkheid over de aanleiding en wat er precies aan de hand was.

(03-027648)


---

Einde


---- --

Persinformatie politie Kampen e.o.
van donderdag 06-mrt-2003 07:00 uur
tot vrijdag 07-mrt-2003 06:59 uur
Door/ piket: Wim Dierkx
---


INNAME RIJBEWIJZENKAMPEN - Van een 23-jarige autobestuurder uit Vollenhove is woensdagavond het rijbewijs ingenomen.
Op de Kamperstraatweg reed hij met een snelheid van 159 km./u. waar 80 km./u. is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.KAMPEN - Later op de avond werd ook het rijbewijs ingenomen van een 45-jarige autobestuurder uit IJsselmuiden. Ook hij reed op de Kamperstraatweg te snel. In plaats van 80 km./u. reed hij 145 km./u. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


HERHAALD BERICHTONDERZOEK WONINGINBRAAKKAMPEN - Naar aanleiding van een inbraak in een woning aan de Lamoraal van Egmondstraat, op 23 februari jl., werd een nader onderzoek ingesteld. In verband met deze inbraak werd dezelfde nacht een 16-jarige jongeman uit Kampen aangehouden en na verhoor heengezonden. Uit een nader ingesteld onderzoek is echter duidelijk geworden dat de jongeman niets met de inbraak heeft uit te staan. Het onderzoek wordt voortgezet.
(03-022284)NB:


Dit bericht opnieuw opgenomen omdat het voor deze knaap erg belangrijk is dat voor zijn sociale omgeving duidelijk is dat hij niets met deze zaak te maken heeft!
Vr. 7-7-2003 (Wim Dierkx).
---
---- --

Dagrapport Pers Deventer
Donderdag 06-mrt-2003 07:00 uur tot Vrijdag 07-mrt-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891
---


MAN RAAKT ONWEL ACHTER STUURBATHMEN - Een 22 jarige inwoner uit Hengelo reed afgelopen nacht , 7 maart omstreeks 05.50 uur over de A1, vanuit de richting Deventer in de richting Holten. Onder de gemeente Bathmen raakte de bestuurder door onbekende oorzaak onwel en verhoogde zijn snelheid. Uiteindelijk reed hij een voor hem rijdende bestelauto van achteren aan. Door de klap en het aanroepen van een mede inzittende kwam de veroorzaker van de aanrijding weer bij de positieven en zette zijn auto aan de klant.

Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bloed afgenomen vanwege mogelijk gebruik drugs en/of medicijnen.

03-027225---


EENZIJDIG VERKEERSONGEVAL/ LETSELDEVENTER - Vond er 6 maart omstreeks 11.20 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de rotonde Laan van Borgele met de Havezatelaan. Een 16 jarige bromfietster verloor de macht over het stuur en liep ten gevolge de van rug en nekletsel op. Zij is vervoerd naar het Deventer ziekenhuis.

03-027404---


DIEFSTAL PERSONENAUTODEVENTER - Werd een aangifte opgenomen van diefstal van een personenauto, gepleegd tussen 05.03.03 te 16.00 uur en 06.03.03 omstreeks 05.30 uur Gestolen werd een Opel Kadet Hatchback, kleur blauw en voorzien van kenteken YF-51-NT. De auto stond die nacht aan de Parallelweg van de Lebuinuslaan geparkeerd.

03-027378


---


Einde dagrapport Pers Deventer e.o.---- --


Deel: ' Politieberichten regio IJsselland 07-03-2003 '
Lees ook