Politie IJsselland

Dagrapport Pers Zwolle
Maandag10-mrt-2003 07:00 uur tot dinsdag11-mrt-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891
---


OLIE OP WEGDEKZWOLLE - Een dertig jarige automobilist uit Zwolle reed maandagmiddag omstreeks 16.30 uur met zijn personenauto over de Seiringenstraat. Doordat hij met te hoge snelheid over een verkeersdrempel, klapte hij met de versnellingsbak (carterpan) op de keien en werd deze vernield. Gevolg was een oliespoor van ongeveer 600 meter, van drempel tot woning. De dader was daardoor gemakkelijk (op) te speuren.
De brandweer moest de vervuiling opruimen. De reinigingskosten worden op de veroorzaker verhaald.

03-029195
DURE KABELHASPELS GESTOLENZWOLLE - Werden het afgelopen weekend maar liefst dertien kabelhaspels. Betreffen haspels met aluminium, koper en grondkabel zijn van het afgesloten bedrijfsterrein aan de Frankhuisweg ontvreemd. Het toegangshek werd geforceerd.

03-028908
4 LAPTOPS GESTOLENZWOLLE - Bij een bedrijfsinbraak aan de Ferdinand Bolstraat zijn afgelopen weekend 4 laptops meegenomen. De dader kwam het pand vis een kelderraam binnen.

03-028910
VERWARMINGSKETELS ONTVREEMDUit een appartementencomplex aan de Waterlelie werden dit weekend 2 verwarmingsketels ontvreemd. De aannemer deed aangifte.

03-028953
DIEFSTAL COMPUTERKASTZWOLLE - Bij een inbraak in een school aan de Bachlaan werd een computerkast gestolen. De inbraak had plaats op 9 maart, tussen 16.00 en 16.30 uur. Een ruit werd uitgenomen, waarna men binnen kon komen.

03-028705
COMPUTERS GESTOLEN UIT SCHOOLZWOLLE - Zondag, 9 maart werd er ingebroken in een school aan de Kon. Wilhelminastraat. De daders sloegen een raam in en zijn naar binnen geklommen. Ondanks het feit dat het alarm in werking trad, zagen de daders kans om twee computers mee te nemen.

03-028765
TOEZICHT VERKEERZWOLLE - Aan de van Karnebeekstraat werd een verlichtingscontrole uitgevoerd. 13 bekeuringen werden uitgeschreven voor geen of foutieve verlichting. Aan de Buitengasthuisstraat gingen maar liefst 7 mobiele bellers op de bon. Terwijl zij in een personenauto reden maakten ze gebruik van hun mobiele telefoon. Duur foutje dus. Daarnaast werden nog processen verbaal opgemaakt voor het niet dragen van autogordel (4x) en 2x voor verlopen geldigheid APK.


Einde dagrapport Pers Zwolle---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van Maandag 10-mrt-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 11-mrt-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Wim Rabelink
---


SNELLE BROMFIETS ZONDER LICHTHASSELT - Maandagavond laat is proces-verbaal opgemaakt tegen een 17-jarige bromfietser uit IJsselmuiden. De aandacht van de politie werd getrokken omdat hij zonder verlichting op de Zwartsluizerweg reed. Daarbij haalde hij een snelheid van ongeveer 80 km./u. De bromfiets werd in beslag genomen en wordt nader bekeken op technische gebreken.


---


INBRAAK IN BEDRIJFSTEENWIJK - Bij een bedrijf aan de Eesveenseweg is van zondag op maandag ingebroken. Daarbij werden twee kluizen geforceerd. Op dit moment is nog niet bekend hoeveel geld daaruit is verdwenen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---


VERKEERSCONTROLESKOP VAN OVERIJSSEL - Maandag vielen er tijdens videosurveillances, op diverse locaties in dit gebied, 8 bekeuringen. Vijf autobestuurders reden te snel; een autobestuurder haalde in bij een doorgetrokken streep op het wegdek; een autobestuurder 'kleefde' aan de bumper van zijn voorganger; en een autobestuurder telefoneerde niet handsfree.


---


VERLICHTINGSCONTROLESSTEEWNIJK - Bij verlichtingscontroles op de Koningstraat werden maandagavond drie fietsers bekeurd omdat zij hun verlichting niet in orde hadden.


---

---- --

Politie IJsselland
Persberichten Salland 1
van Maandag 10-mrt-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 11-mrt-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Wim Rabelink (038-496 38 91)
---

AUTOMOBILISTE VERLEENT GEEN VOORRANG AAN FIETSTERRAALTE - Gisterochtend heeft er op de kruising Weidelaan / Ganzeboomlaan een aanrijding plaatsgevonden tussen een 43-jarige automobiliste uit Raalte en een fietster (leeftijd onbekend) uit Deventer. De automobiliste reed over de Weidelaan vanuit de richting van de Fazant. Zij moest op het kruispunt voorrang verlenen aan de fietster, die reed op de Ganzeboomlaan richting de Weidelaan. Zij zag de vrouw echter over het hoofd, waardoor er een aanrijding plaatsvond. De vrouw op de fiets heeft haar broek gescheurd en schaafwonden opgelopen aan haar been. Zij is nog even onderzocht door ambulancepersoneel, maar het viel allemaal erg mee.

(03-028845)


---

UIT BALANS GERAAKTE MOTORRIJDSTER KOMT IN SLOOT TERECHTRAALTE - Gistermiddag even na twaalf uur, reed een 51-jarige motorrijdster uit Nijverdal op haar motorfiets vanuit de richting van de Ommerweg richting de Knapenveldsweg. Ter hoogte van de kruising Heinoseweg / Nieuwe Deventerweg raakte zij met haar stuur de verlichting aan de linkerachterzijde van een vrachtwagen, bestuurd door een 58-jarige man uit Raalte, welke voor haar reed. Hierdoor raakte de motorrijdster uit balans en reed vervolgens via een vluchtheuvel over de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer en komt ten slotte in een links naast de rijbaan gelegen sloot terecht. De vrouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De motorfiets is zwaar beschadigd, de vrachtwagen heeft lichte schade aan de verlichting.

(03-029057)


---

SNELHEIDSCONTROLE MET DE LASERNIEUW HEETEN - Op de Portlanderdijk heeft de politie gisteravond een snelheidscontrole met de laser gehouden. Het gaat hier om een 60 km/u zone. Het resultaat was:
1 x 74 km/h.
1 x 75 km/h.
1 x 79 km/h.
1 x 81 km/h.
1 x 83 km/h.

(03-029240)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Maandag 10-mrt-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 11-mrt-2003 06:59 uur
Piket: Wim Rabelink (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUROMMEN - Dinsdagochtend rond 01.40 uur zagen agenten een 66-jarige man uit Vilsteren langzaam en slingerend rijden over de Zwolseweg. Er werd van hem een blaastest afgenomen. Hij bleek te hebben gedronken en werd daarom aangehouden. Omdat het niet lukte om een proef te doen of de ademanalyse is van de man een bloedproef afgenomen. Omdat duidelijk was dat hij te veel had gedronken kreeg hij een rijverbod van 8 uur. Afhankelijk van de uitslag van de bloedproef krijgt de man een PV of wordt zijn rijbewijs ingenomen.

(03-029346)


---

HARDRIJDER GAAT ER VANDOOROMMEN - Maandag rond 17.42 uur klokte een motoragent de snelheid van een auto die reed op de Lemelerweg op gecorrigeerd 134 km/u waar 80 is toegestaan. De motoragent heeft hierop de bestuurder aan de kant gezet. Toen de agent aangaf dat de man zijn rijbewijs in moest leveren werd hij vervelend. Ook twee andere mannen die in de auto zaten begonnen vervelend te doen. Toen de agent vroeg naar het kentekenbewijs reed de bestuurder achteruit terwijl de agent nog in het
geopende portier stond. De portier raakte de agent en werd een stukje meegetrokken. Uiteindelijk kon hij zich uit de deuropening draaien. De auto reed vervolgens hard weg richting het verkeersplein. De motoragent en andere eenheden zijn nog op zoek geweest naar de auto, maar deze werd niet meer aangetroffen. Aan de hand van het kenteken wordt een onderzoek naar de bestuurder/eigenaar ingesteld.

(03-029245)


---

INBRAAK IN BEDRIJFDEDEMSVAART - Maandag bleek dat er afgelopen weekend is ingebroken bij een bedrijf aan de Rollepaal. Een hek is vernield en er zijn verscheidene soorten aluminium, roestvrij staal en brons weggenomen.

(03-028872)


---

MEISJE STEELT PORTEMONNEEOMMEN - Maandag rond 15.00 uur werd door personeel van een winkel aan de Brugstraat een 17-jarig meisje uit Ommen aangehouden voor diefstal van een
portemonnee. Dit werd ontdekt doordat het alarm afging toen het meisje de winkel wilde verlaten. Ze is na verhoor met een HALT-PV heengezonden en deed afstand van portemonnee.

(03-029162)


---

ZAKKENROLLERS AFGESCHRIKTHARDENBERG - Een 27-jarige vrouw uit Hardenberg zag maandagmiddag rond 12.00 uur bij het winkelen in een winkel aan de Voorstraat dat een man en vrouw bij haar moeder (55 jaar uit Hardenberg) stonden die bij een kledingrek stond. De vrouw tikte de moeder aan en tegelijk reikte de man met zijn hand in de jaszak van haar moeder om te kijken of er wat in zat. De 27-jarige vrouw vroeg daarop aan de man wat hij deed. Daarop werd de man direct agressief en schold de vrouwen uit. Nadat personeel zich ermee begon te bemoeien vertrok de man. De moeder heeft aangifte gedaan van poging tot zakkenrollen. Een onderzoek is ingesteld.

(03-029050)


---

REEKS VERNIELINGEN IN DEDEMSVAARTDEDEMSVAART - In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Dedemsvaart verschillende vernielingen gepleegd. Aan de Nieuwewijk werd de linkerbuitenspiegel van een auto afgebroken. Tevens zaten er krassen op de auto. Ook van een auto aan de Asterstraat was de linkerbuitenspiegel afgebroken. Van een andere auto aan de Asterstraat werd een antenne afgebroken. Op de Catharina van Rennestraat liep een auto krassen op, omdat er met een tuinstoel tegen aan geslagen was. De tuinstoel stond nog naast de auto. Van een woning aan de Hoofdvaart werd een groene brievenbus met plug en al van de muur getrokken. De brievenbus werd teruggevonden verderop in de berm van de straat. Aan de Roerdomp werd een bankje vanuit een tuin weggehaald en vernield. De bank werd aan de andere kant van de weg vernield teruggevonden.

(diverse mutaties)
---

BROMFIETSCONTROLEHARDENBERG - Maandag werd er tussen 14.00 en 16.30 uur een bromfietscontrole gehouden bij het politiebureau aan de Europaweg in Hardenberg. Tijdens deze controle zijn 32 brom-/snorfietsen gecontroleerd. Hiervan voldeden er 13 aan
de gestelde eisen. De overige brom/snorfietsen zijn bekeurd voor de volgende feiten:
19x constructiesnelheid
2x ten onrechte oranjeplaat voeren
1x gladde achterband
1x ondeugdelijke achterrem
Tijdens deze controle kwam er een personenauto langs rijden en gebruikte een meertonige hoorn. De bestuurder kreeg hiervoor een bekeuring en moest ter plaatse de hoorn uit de auto halen.

(03-029186)


---

51 KM/U TE HARDOMMEN - Bij een snelheidscontrole op de Lemelerweg werd maandag even na 17.00 uur de snelheid van de auto van een 23-jarige vrouw uit Coevorden gemeten. Zij reed 131 km/u (gecorrigeerd) waar 80 km/u is toegestaan. Haar rijbewijs werd ingevorderd en een PV wordt opgemaakt.

(03-029206)


---

Einde


---- --

Dagrapport Pers Kampen
van Maandag 10-mrt-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 11-mrt-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

RIJDEN OP DE IJSSELKADEKAMPEN - Tijdens surveillance in de binnenstad zagen politiemensen dat er 3 bestuurders van personenauto's het éénrichtingsverkeer aan de IJsselkade (benedenstrooms) negeerden. Zij kregen een proces-verbaal.
03-029079---

RIJDEN OP PROMENADEKAMPEN - Van 06.10 tot 06.30 uur gecontroleerd op de Oudestraat thv. het oude stadhuis. Op dit vroege tijdstip werd een viertal overtreders van het verbod te rijden in de voetgangerszone getroffen. Aan de bestuurders werd een bekeuring uitgereikt.
03-029355---

INBRAAK IN HORECABEDRIJFKAMPEN - Een 34-jarige man uit Kampen deed aangifte van inbraak in een horecabedrijf aan de Oudestraat. De inbraak is gepleegd tussen 09-03-2003 te 23:30 en 10-02-2003 te 11:30 uur. De toegangsdeur werd geforceerd. Twee gokkasten zijn opengebroken en inhoud is weggenomen. Tevens is er geld van achter de bar weggenomen. Wat er precies is weggenomen is nog onbekend.
03-029024---

DIEFSTAL VAN GELD UIT AKTENTASKAMPEN - Een 53-jarige man uit Kampen deed aangifte van diefstal van geld tussen zaterdag 08-03-2003 tussen 20.00 en 20.20 uur op de route van De Maten naar de Scheerling te Kampen. De man is een aktentas verloren vanaf de fiets. De tas is door de onbekende dader weggenomen vanaf straat. Een getuige vond de aktentas in een kelderruimte van een flat aan de Wortmanstraat. Het geld was er uit verdwenen.
03-028982---

HENNEPPLANTAGES ONTMANTELDKAMPEN - Op maandagmiddag werd een pand aan de Kerkstraat doorzocht. In de afgelopen dagen was daar een sterke weedlucht waargenomen. In de leegstaande woning werd in de woonkamer een in werking zijnde professionele hennepkwekerij aangetroffen. Er werden 596 hennepplanten aangetroffen in de eindfase van de bloei. Er was niemand in het pand aanwezig. De plantage werd ontmanteld. De elektriciteit werd illegaal verkregen. De eigenaar wordt nog gehoord.
03-028372KAMPEN - Tijdens het onderzoek aan de Kerkstraat werd geconstateerd dat er een hennepkwekerij zat in een aangrenzend pand aan de Buiten Hofstraat. Daar werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 500 hennepplanten aangetroffen. Ook deze kwekerij werd ontmanteld. Alle planten zijn inmiddels vernietigd. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt. De stroom-
voorziening werd in z'n geheel afgesloten. De vermoedelijke eigenaar, een 37-jarige man uit Kampen, werd aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Er word een nader onderzoek ingesteld.
03-029204---

Einde dagrapport Pers Kampen


---- --

Persinfo politie regio Ijsselland
District Zuid Deventer e.o.
Van 10 op 11 maart 2003.
Door Freek Fridrichs
Piket Wim Rabelink
038-4963891AANRIJDING AUTO FIETSDEVENTER- Vond er op maandag, 10 maart 2003 te 07.45 uur, op de kruising van de Parallelweg Hanzeweg en Schonenvaarderstraat een aanrijding tussen een fietser en en auto plaats. De 51 jarige fietser uit Raalte verleende op de kruising geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende 25 jarige bestuurster uit Deventer. De fietser knalde tegen de zijkant van de auto. Hij droeg gelukkig een wielrenners helm. Desondanks werd hij toch gewond aan jukbeen en neus. Hij is door een huisarts behandeld. PV wordt opgemaakt.
(03-028896)


---


VERKEERSTOEZICHTDEVENTER- Op maandagmiddag, 10 maart 2003, is er verkeerstoezicht gehouden op de
H.J.P. Fesevurstraat in Devcenter. Hierbij voor de volgende feiten bekeurd:
11 x parkeren aan H J P Fesuverstraat.
3 x gordel, waarvan 2 op de Dordrechtweg en 1 op de Laan
Van Borgele.
1 x naar links overschrijden bij doorgetrokken streep op de
Roland Holstlaan.
INBRAAK EN DIEFSTAL UIT AUTODEVENTER- Op maandag, 10 maart 2003 te 12.35 uur, werd er aangifte van inbraak en diefstal uit haar auto gedaan door een 51 jarige vrouw uit Deventer. De inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen 8 maart 18.00 uur en 10 maart 2003 te 06.00 uur. Het is onduidelijk hoe men in de auto is gekomen. Gestolen werd een videocamera, een fotocamera, navigatiesysteem en de audio installatie van de auto. Totale schade is niet bekend.
---


INBRAAK EN DIEFSTAL IN ZIEKENHUISDEVENTER- Werd er aangifte van inbraak en diefstal in het kantoorgedeelte van het ziekenhuis in Deventer gedaan. Het feit is gepleegd tussen 7 maart 2003 te 16.30 en 10 maart 2003 te 08.00 uur. Een schuifraam werd geforceerd. Uit het kantoor werd computer apparatuur gestolen. Totale schade is niet bekend. TR stelt onderzoek in.

(03-028904)


---

WINKELDIEF AANGEHOUDENDEVENTER- Op maandag, 10 maart 2003 te 18.26 werd in een supermarkt aan de T.G. Gibsonstraat door het personeel een winkeldief betrapt. De 36 jarige verdachte uit Deventer aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bleek dat verdachte een veelpleger was. Hij is in verzekering gesteld. Procesverbaal wordt opgemaakt.
(03-029257)


---

ZAKKENROLLENDEVENTER- Deed op maandag, 10 maart 2003 te 12.31 uur, een 26 jarige vrouw uit Deventer aangifte van diefstal van haar portemonnee met inhoud uit haar schoudertas. Het feit moet zijn gepleegd op zondag, 9 maart 2003 tussen 00.30 uur en 01.30 uur, in een zaak aan de Bagijnenstraat te Deventer. De vrouw had iets uit haar tas gehaald. Toen zij dit terug wilde doen ontdekte zij dat haar portemonnee was verdwenen. In de portemonnee bevond zich een bedrag aan geld, rijbewijs, identiteitskaart en de nodige (bank)pasjes. Totale schade is niet bekend.
(03-029033)Einde dagrapport Pers Deventer e.o.---- --

Deel: ' Politieberichten regio IJsselland 11-03-2003 '
Lees ook