Politie IJsselland

Dagrapport Pers Deventer
van Maandag 17-mrt-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 18-mrt-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

GESTOLEN FIETS TERECHTDEVENTER - Een 39-jarige man uit Deventer meldde aan het bureau dat hij zijn
ontvreemde fiets heeft zien staan op de Wethouder Beerentshof te Deventer. Bij onderzoek bleek de fiets weg te zijn. Uit een ter plaatse ingesteld onderzoek bleek dat een 15-jarige jongen de fiets had gestolen. De jongen werd aan het bureau ontboden. Hij bekende de fiets te hebben gestolen en deed hiervan
afstand. De jongen werd doorverwezen naar Halt.
(03-031547)---

VIDEORECORDER UIT WONING GESTOLENDEVENTER - Op maandagmiddag werd er ingebroken in een woning aan de Papenstraat. Van de voordeur werd een rond raampje vernield waarna men naar binnen kon reiken om de deur te openen. Uit de woning werden een videorecorder en een laptop weggenomen.
(03-0324860)---

BEDRIJFSINBRAKENDEVENTER - Bij een bedrijf aan de Herfordstraat bleek men vanaf de achterzijde een ruit te hebben geforceerd. Het is nog niet duidelijk wat er precies is weggenomen. Vanuit het kantoor heeft men vermoedelijk een laptop weggenomen.
(03-032132)DEVENTER - Uit een pand aan de HJP Fesevurstraat werden bij en inbraak een systeemkast, toetsenbord en een platte beeldscherm weggenomen. De daders hebben een raampje geforceerd om b9innen te kunnen komen.
(03-032199)DEVENTER - Op maandagavond werd een etalageruit van een winkel aan de Lange Bisschopstraat ingeslagen en werden 2 Maglites weggenomen. De ruit van 2.50 bij 1.50 meter werd hierdoor totaal versplinterd.
(03-032592)---

DIEFSTAL CD's UIT WINKEL

DEVENTER - Vanmorgen werd een 34-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal in een winkel aan het Andriessenplein. De vrouw werd aangehouden en bekende de diefstal van 2 Cd's. Zij is met een dagvaarding in vrijheid gesteld.
(03-026878)---

DIEFSTAL VAN BEENHAMDEVENTER - In een winkel aan het Broederenplein werd een 40-jarige vrouw uit Oldenzaal betrapt op winkeldiefstal. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte bekende alles en deed afstand van de gestolen spullen. Het betrof twee pakken beenham ter waarde van 9.60 euro. Er werd een dagvaarding uitgereikt en de verdachte werd in vrijheid gesteld.
(03-032362)

---

WONINGBRANDDIEPENVEEN - Omstreeks 16.45 uur werd er een brand gemeld in een woning aan de Boxbergerweg. De bewoners werden gewaarschuwd door een buurman. Deze had al een tijdje een brandlucht geroken. Men heeft nog in eerste instantie geprobeerd om de brand met eigen middelen te blussen. De brand is vermoedelijk ontstaan in een schoorsteen. De kachel die op deze schoorsteen is aangesloten brandde de afgelopen tijd elke dag en was afgelopen middag omstreeks 15.00 uur aangestoken.
Door de brand is de gehele bovenverdieping afgebrand en de benedenverdieping heeft wateroverlast opgelopen. Niemand heeft persoonlijk letsel opgelopen.
(03-032507)---

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING VAN POLITIEMENSENDEVENTER - Politiemensen spraken 's morgens tijdens controle op Achter de Muren ZP een man aan. Tijdens de controle kwam een 49-jarige man aangerend en liet zich beledigend en provocerend uit naar de politiemensen. De man werd in duidelijke bewoording te verstaan gegeven zich rustig te houden. Hij bleef beledigend. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man is na uitreiking van een dagvaarding heengezonden, .
(03-032211)---

Einde dagrapport Pers Deventer


---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van maandag 17-mrt-2003 07:00 uur
tot dinsdag 18-mrt-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Freek Fridrichs
---


GEWONDEN NA AANRIJDINGSCHEERWOLDE - Maandagavond raakten twee personen gewond bij een aanrijding op de kruising Ingenieur Luteijnstraat en de Woldlakeweg. Een 36-jarige autobestuurder uit Onna, die over de Woldlakweg reed, verleende geen voorrang aan de van rechts komende 59-jarige autobestuurder uit Wetering, die op de Ingenieur Luteijnstraat reed. De man uit Onna liep en hoofdwond op; de man uit wetering inwendig letsel. Zij hebben zich onder doktersbehandeling gesteld. De beide auto's raakten zwaar beschadigd.


---


DIEFSTAL UIT SCHAFTWAGENBASSE - Afgelopen weekend werd aan de Voshoek een schaftwagen van een aannemersbedrijf opengebroken. Uit wagen verdwenen werkkleding, gereedschap, een radio en een brandblusser. De spullen zijn eigendom van een firma uit Zwartsluis die beschoeiingwerkzaamheden uitvoert.AANGEHOUDEN NA MISHANDELING/ VERNIELINGZWARTSKUIS - In en woning aan de de Irenestraat is dinsdagmorgenvroeg een 35-jarige man uit Zwolle aangehouden. In de woning mishandelde hij de 47-jarige bewoonster en vernielde meubelen en audioapparatuur. De man is in afwachting van zijn verhoor ingesloten. De vrouw liep letsel op aan gezicht en been. Tussen beiden ontstond onenigheid die op deze schermutselingen uitdraaide. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


------- --


Dagrapport Pers Salland
Maandag17-mrt-2003 07:00 uur tot dinsdag18-mrt-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891
---


WONINGINBRAAKHEINO - Werd op 17 maart, tussen 01.00 - 07.45 uur, een inbraak gepleegd in een woning aan het Wilgeroosje. De dader boorde een gat in het kozijn en kon de raamvergrendeling openen. Uit het huis werden een laptop, een mobiele telefoon, een digitale camera, een herenhorloge en geld gestolen.

03-032077---

Einde dagrapport Pers Salland


---- --

Persinfo. Politie regio Ijsselland
District Midden Hardenberg/Dalfsen/Ommen
Van 17 op 18 maart 2003.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891VERKEERSONGEVALHARDENBERG- Vond er op maandag, 17 maart 2003 tye omstreeks 17.35 uur een aanrijding plaats op de rotonde Provincialeweg N343,Hardenbergerweg en Bruchterweg. De 58 jarige bestuurder van een personenauto uit Hardenberg kwam vanuit de richting Kloosterhaar en verleende geen voorrang aan de bestuurder van een motorfiets uit Beerzerveld, die met zijn motor op de rotonde reed. Een botsing was het gevolg. De motorrijden raakt tengevolge van de aanrijding gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. PV wordt opgemaakt.
---

DIEFSTAL VAN 2 PONY's

OMMEN- Aangifte diefstal van twee pony's uit een weiland aan het Laar te Ommen door een 56 jarige man, benadeelde, uit Ommen. Het feit moet zijn gepleegd tussen zaterdag, 15 maart, 16.30 uur en zondag, 16 maart 2003 te 09.00 uur. Beide pony's zijn hoogzwanger. Het betreffen Shetland pony's circa 80 cm. Groot. De een is zwart met witte voetjes, de andere is bruin. Uit sporen is gebleken, dat men ook nog heeft getracht een derde pony mee te nemen. Totale schade is niet bekend.
---

DIEFSTAL UIT GEMEENTEHUISOMMEN- Op maandag, 17 maart 2003 is er aangifte gedaan van diefstal van computerapparatuur uit het gemeentehuis aan de Chevaulleraustraat te Ommen. Het feit is vermoedelijk gepleegd op vrijdag, 14 maart 2003 tussen 16.45 uur en 19.45 uur. Vermoedelijk heeft (hebben) de dader(s) zich in laten sluiten. TR stelt onderzoek in. Totale schade is niet bekend.
---

Einde dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van maandag 17-mrt-2003 07:00 uur
tot dinsdag18-mrt-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Freek Fridrichs
---


AUTODIEFSTALKAMPEN - Dinsdagmorgenvroeg deed een 33-jarige man uit Kampen aangifte van diefstal van zijn auto vanaf de Willem de Zwijgerstraat. Het gaat om een rode Nissan Micra met het kenteken YS-56-JV, die dinsdagochtend rond 02.40 uur werd gestolen. De waarde van de auto is nog niet vermeld. De politie stelt een nader onderzoek in.


---


DIEFSTALLEN UIT EN VERNIELINGEN AAN AUTO'SKAMPEN - Maandag werden 5 aangiften/meldingen gedaan van diefstal uit/ vanaf en vernielingen aan auto's in de Lampetpoort, de Loriestraat en de Ratelaar. De inbraken/ vernielingen vonden het afgelopen weekend plaats. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---


---- --

Persinf. Politie regio Ijsselland
District Midden Zwolle
Van 17 op 18 maart 2003.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891DIEFSTAL BROMFIETSZWOLLE- Op zondag, 16 maart 2003 tussen 20.30 uur en 21.00 uur werd er voor een woning aan de Van der Grondenmarke een blauw/paarse Kymo bromfiets gestolen. De bromfiets stond afgesloten met stuurslot en ketting. In de buddyseat bevond zich een GSM telefoon, i.d. kaart, bromfietscertificaat, verz. Bewijs en bankpasjes.
Totale waarde ontvreemde is niet bekend.
---

DIEFSTAL UIT PORTEMONNEEZWOLLE- Op maandag, 17 maart 2003 te 14.59 uur deed een 77 jarige man uit Zwolle aangifte van diefstal van geld uit zijn portemonnee door middel van wissltruc.
Benadeelde, die zojuist had gepind, werd op de Dobbe door een net uitziende man aangesproken, die hem vanaf de parkeerplaats van het winkelcentrum tegemoet kwam lopen. De man wilde graag een 2 Euro munt gewisseld hebben. Op het moment dat benadeelde zijn portemonnee open had "HIELP"de onbekende man ook even door met zijn vingers in de portemonnee te roeren. Vervolgens liep de man weg zonder iets te wisselen. Even later ontdekte de benadeelde dat hij al het papiergeld dat hij zojuist Had gepind kwijt was. Benadeelde wist alleen van de man die wilde wissel, dat hij gebrekking Engels sprak, een slank postuur had een donker, vermoedelijk leren, vest droeg. Totale schade 265 Euro.
---

DIEFSTAL IN SCHOOLZWOLLE- Op maandag, 17 maart 2003 te 10.32 uur melding, dat er in een school aan de Russenweg een diefstal van twee GSM telefoons en een portemonmnee had plaats gevonden. Twee verdachten, meisjes, konden worden aangehouden. Beiden, respectievelijk 13 en 14 jaar. Beiden bekenden het feit te hebben gepleegd. De ouders werden in kennis gesteld. Na verhoor zijn met de ouders vertrokken.
---

VERNIELING ETALAGERUITZWOLLE- Werd op maandag, 17 maart 2003 te 22.22 uur gemeld, dat zojuist door een man een etalageruit van een bedrijf aan de Oude Vismarkt met een autokrik had ingeslagen. Op de Wolweverstraat kon een man, die aan het opgegeven signalement worden aangehouden. Het betrof een 25 jarige man uit Zwolle. De verdachte was onder invloed van alcoholhoudende drank. De verdachte is overgebracht naar het bureau en is daar ingesloten.
---

VERNIELING RUITEN TUINKASZWOLLE- Op maandag, 17 maart 2003 te 11.03 uur werd er door een 68 jarige man aangifte gedaan van vernieling van een 8 tal ruiten van zijn tuinkastje, die op de Volkstuinencomplex aan de Schellerbergweg te Zwolle stond. Feit is mogelijk gepleegd tussen 7 en 9 maart 2003. Totale schade is niet bekend.
---

Einde dagrapport Pers Zwolle---- --

Deel: ' Politieberichten regio IJsselland 18-03-2003 '
Lees ook