Politie IJsselland

District Midden Zwolle
Van 18 op 19 maart 2003.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891ZAKKENROLLENZWOLLE- Op dinsdag, 18 maart 2003 te 14.35 uur aangifte van zakkenrollen op de Melkmarkt te Zwolle. De 53-jarige vrouw, benadeelde, uit Zwolle had zojuist gepind en stond op de markt bij de bloemen en fruit. Een haar onbekende vrouw duwde tegen haar aan. Bij controle in de jaszak bleek het geld er nog te zijn. Even later bleek wel, dat de pinpas uit de jaszak was verdwenen. Bij het blokkeren was er al een aanzienlijk bedrag te zijn gepind en was ook de chipper met een aanzienlijk bedrag opgeladen.
---

BRANDZWOLLE- Op 18 maart 2003 te 16.27 uur melding woningbrand aan de Vornkenstraat te Zwolle. Ter plaatse bleek, dat een Vuilcontainer in de brand te staan. Deze container stond in een gemeenschappelijke berging onder een woning. Met de brandblusser getracht het vuur te doven. De brandweer nam het over. Oorzaak brand is vermoedelijk brandstichting. De schade bleef beperkt. Schade bedrag is niet bekend.
---

Einde dagrapport Pers Zwolle---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland1
van dinsdag 18-mrt-2003 07:00 uur
tot woensdag 19-mrt-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Freek Fridrichs
---


AANHOUDING NA DIEFSTAL UIT BEDRIJFSTAPHORST - In een bedrijf aan de Achthoevenweg werd dinsdagmiddag een 21-jarige Poolse man aangehouden voor poging tot diefstal van een motorhelm (waarde ruim E 700,00). Hij had inmiddels de anti-diefstalbeveiliging, die aan de helm zat bevestigd, verwijderd. Deze spullen werden later in zijn kleding aangetroffen. Na verhoor werd hij op vrije voeten gesteld.


---


AANHOUDING NA MISHANDELINGZWARTSLUIS - Woensdagmorgenvroeg is, in een woning aan de Irenestraat, een 35-jarige man uit Zwolle aangehouden voor de mishandeling van een man uit Genemuiden (leeftijd nog niet vermeld). Dinsdagmorgen jl. werd hij in deze woning ook al aangehouden voor de mishandeling van de bewoonster en vernielingen van het meubilair. Hij werd opnieuw ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


---


AANHOUDING NA BEDREIGINGSTEENWIJK - Dinsdagmiddag is een 30-jarige bewoner van het AZC aan de Meppelerweg aangehouden voor de bedreiging van een politieman met een mes.
De politieman, werkzaam bij de afdeling Vreemdelingentoezicht was bezig met de wekelijkse meldingsplicht van de bewoners. Bij de betreffende dienst waren er veel bewoners aanwezig die op hun beurt moesten wachten en in de rij stonden. De aangehouden bewoner veroorzaakte ergernis bij de wachtenden omdat hij voorkroop en zich door de groep wilde dringen. Hij werd hierop apart genomen in een keukentje waarbij en woordenwisseling ontstond tussen de medewerkers van de politie en de man. Hierbij greep hij een mes van het aanrecht en stak in de richting van de 43-jarige politiemedewerker. Door snel te regageren kon de politieman het mes ontwijken, waarop de man kon worden aangehouden. Hij is voor bedreiging en poging tot doodslag ingesloten en in verzekerde bewaring gesteld. De politieman deed inmiddels aangifte.


---


AANHOUDING NA BELEDIGING/ VERZETSTEENWIJK- Dinsdagavond is een 31-jarige man uit Steenwijk aangehouden in een horecagelegenheid aan de Markt. Voor dit bedrijf werd een 37-jarige man uit Emmen bekeurd voor foutief parkeren. De Steenwijker meende zich met de bekeuringsituatie te moeten bemoeien. Daarbij beledigde hij de beide politiemensen. Toen hem werd aangezegd dat hij daarvoor zou worden aangehouden liep de hij weg, het horecabedrijf weer in. Daar werd hij achter de bar aangehouden. Omdat hij zich fysiek nog al teweer stelde maakten de politiemannen gebruik van pepperspray. Dat stelde de politiemensen in staat om hem onder controle te brengen, te boeien en naar het politiebureau te brengen. Hij weigerde de voorgeschreven nabehandelingen (oogdouche) van de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


------- --


Dagrapport Pers Salland
Dinsdag18-mrt-2003 07:00 uur tot woensdag 19-mrt-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891
---


WINKELDIEFSTALRAALTE - Werd dinsdag, rond het middaguur, een 16-jarig meisje uit Hoogeveen betrapt bij een winkeldiefstal aan de Molenhof. Zij was vermoedelijk samen met enkele mededaders voor een strooptocht naar Raalte gekomen. In de winkel gedroeg zij zich zo opvallend, dat men haar in de gaten hield. Bij de kassa werd voor E 60,- aan spullen niet afgerekend.

De metgezellen werden in het centrum aangetroffen. Maar omdat hun aandeel aan deze winkeldiefstal niet helder was, konden ze niet worden aangehouden. Na vastleggen van de personalia werd er voor gezorgd dat ze per trein uit Raalte vertrokken.

De aangehouden dame bekende de diefstal en werd met een dagvaarding heengezonden.

03-032767


---


VERKEERSCONTROLESRAALTE - Dinsdagmorgen werd tussen 07.00 en 09.00 uur een bromfietscontrole gehouden.
Van de 21 gekeurde brom/snorfietsen voldeden er 16 niet aan de eisen en werden de bestuurder met name bekeurd voor overschrijdingen van de constructiesnelheid.

03-032660OLST - Bij een verlichtingscontrole op de K. van Limburg Stirumstraat en de Jan Schamhartstraat werden dinsdagavond 4 bekeuringen uitgedeeld voor foutieve verlichting. Gezegd moet worden dat de meeste fietsverlichting goed voor elkaar was.

03-033071


---


Einde dagrapport Pers Salland---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Dinsdag 18-mrt-2003 07:00 uur
tot Woensdag 19-mrt-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Freek Fridrichs (038-496 38 91)
---

VERDACHTE VAN DIEFSTAL BENZINE AANGEHOUDENSLAGHAREN - Op een parkeerplaats aan de Dokter Willemslaan is vannacht een 21-jarige man uit Dedemsvaart aangehouden wegens het stelen van benzine. Op de parkeerplaats stonden twee auto's naast elkaar, waarvan bij één auto middels braak de benzinedop eraf was. Bij de ander was de benzinedop er ook af. In één van de auto's zat de genoemde verdachte. Er werd in zijn auto onder andere een benzineslang aangetroffen. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten.

(03-033099)


---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN OP GESTOLEN SCHOENENOMMEN - In een winkel aan de Brugstraat heeft de politie gistermiddag een 29-jarige man uit Ommen aangehouden wegens een poging tot diefstal. Hoewel het om een poging ging had hij een geprepareerde tas bij zich. De man werd door de politie meegenomen. Even later bleek dat hij gloednieuwe schoenen droeg, die aan de hand van het nummer dat er nog op zat kon worden herleid naar een schoenenzaak in Ommen, waar de lege doos met corresponderende nummer nog aanwezig was. De man kreeg een proces-verbaal en is in verzekering gesteld.

(03-032916)


---

GETUIGENOPROEPNIEUWLEUSEN - Gistermiddag omstreeks 15.15 uur is een 55-jarige bestuurder van een vrachtwagen uit Deurne mishandeld door een onbekende man. De vrachtwagen werd op de Oosterhulst ingehaald door een personenauto, die hierna direct voor de wagen remde en stopte. De onbekende verdachte kwam uit de auto en de vrachtwagenbestuurder deed zijn raampje open. Hierop zei de verdachte dat hij de man zou slaan en deed dit direct met de vuist tegen het hoofd van het slachtoffer. De vrachtwagenbestuurder verloor zijn bril en viel van zijn stoel. De onbekende verdachte en een meerijdende blonde jonge vrouw reden hierop weg richting Nieuwleusen. Het zou gaan om een groenige Alfa Romeo, oud model. Wellicht zijn er getuigen van het voorval of kent iemand de auto in combinatie met het tweetal. Voor tips wordt u verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844 (of anoniem op 0800-7000).

(03-032935)


---

PARKEERSCHIJFCONTROLEOMMEN - In Ommen heeft de politie gistermiddag controle uitgevoerd op het juiste gebruik van de parkeerschijf. Tevens werden bezoekers van de markt gewezen op het dragen van hun tassen of andere goederen. De controle leverde de volgende bekeuringen:
Geen parkeerschijf aangebracht:
1 x 11 Aprilplein,
1 x Kerkplein,
3 x Markt,
2 x Varsenerstraat.

Tijd niet juist ingesteld of overschreden:
1 x Tuinstraat,
2 x Varsenerstraat.

Buiten de vakken parkeren:
1 x Hamsgoren,
1 x Gasthuisstraat.

Parkeren in een groenstrook:
1 x Markt.

(03-032963)


---

INNAME RIJBEWIJS NA SNELHEIDSOVERTREDINGHARDENBERG - Gisteravond heeft de politie op de Gramsbergerweg snelheidscontrole gehouden met de Laserpatrol. Naar aanleiding hiervan werd een 23-jarige automobilist uit Hardenberg aanghouden. De man reed 102 km/u (gecorrigeerd) waar 50 is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

(03-033060)


---

Einde


---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van dinsdag 18-mrt-2003 07:00 uur
tot woensdag 19-mrt-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Freek Fridrichs
---


DIEFSTAL UIT AUTOKAMPEN - Dinsdagmiddag deed een 40-jarige man uit Emmeloord aangifte van diefstal uit zijn auto aan de Wortmanstraat. Zijn auto was opgebroken en daaruit werd een radio/cd-speler(waarde ruim E 500,00) meegenomen.


---TUINBEELD GESTOLENIJSSELMUIDEN - Door een bewoonster van de Veenstraat werd dinsdagmiddag aangifte gedaan van diefstal van een beeld uit haar tuin. Het gaat om een betonnen drinkbak + vogeltje t.w.v. ruim E 100,00.


---


AANHOUDING AGRESSIEVE MANKAMPEN- Dinsdagavond werd op het NS-Station een 39-jarige Zwollenaar aangehouden. Hij gedroeg zich agressief tegen een NS-conducteur nadat deze had vastgesteld dat de man zonder plaatsbewijs reisde. De Zwollenaar werd overgedragen aan de Spoorwegpolitie van KLPD. Die stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


---


BEKEURING BIJ VERKEERSCONTROLESKAMPEN - Op verschillende locaties in de gemeente werd dinsdagmiddag toezicht gehouden op het verkeer. Daarbij vielen 6 bekeuringen/processen-verbaal. Een autobestuurder reed 32 km. te snel; een autobestuurder negeerde het inhaalverbod; een bestuurder verleende geen voorrang aan het verkeer van rechts; een bestuurder negeerde het rode verkeerslicht en twee bestuurders haalden zodanig in dat zij het overige verkeer in gevaar brachten.


------- --

Dagrapport Pers Deventer e.o.
Dinsdag18-mrt-2003 07:00 uur tot Woensdag19-mrt-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891
---


INBRAAK EN DIEFSTAL UIT WONINGDIEPENVEN- Is er op maandag, 17 maart 2003 tussen 17.15 uur en dinsdag, 18 maart 2003 te 09.00 uur ingebroken in een woning aan de Molenweg in Diepenveen. Betreft een woning die in aanbouw is (glas dicht en afgesloten). Met een ter plaatse aanwezige ladder kon een raam in het dak worden bereikt en geforceerd.
In de woning is het navolgende gereedschap gestolen: Een Zaagtafel, 3 tackers,
Schuurmachine, Accuboormachine en een koffer met klein handgereedschap. Totale schade is niet beken.
---

INBRAAK DEVENTER ZIEKENHUIS;Was het weer raak in het Deventer ziekenhuis en wel op de afdeling poliklinieken 2. Hier werden ruiten vernield. Binnen werd uit de archiefruimte niets wegge-nomen. Van een andere kamer werd een computer en beeldscherm gestolen. TR stelt onderzoek in. Totale schade is niet bekend.
---

SCHOORSTEEN BRANDBATHMEN- op dinsdag, 18 maart 2003 te 20.21 uur melding van schoorsteenbrand in een woning aan de Baarhorstdijk. Ter plaatse bleek de schoorsteen te branden. De brandweer was snel ter plaatse. Betrof woning met rieten kap. De brand was snel onder controle. Schade bleef beperkt. Totale schade is niet bekend.
---

ONENIGHEIDDEVENTER- Op dinsdag, 18 maart 2003 te 18.32 uur een melding, dat een man met zijn auto was op de Kamperstraat was klemgereden door een automobiliste omdat de man onder invloed met de auto wegwilde rijden. Op aanwijzing van getuigen de man, die naar de woning was gegaan, aangetroffen. Bij het aanspreken wilde de man weglopen. Hij werd tegen gehouden waarop hij naar de politie uithaalde.
De 45 jarige man uit Deventer aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op basis van 3 getuigen verklaringen, dat de verdachte met de auto over de weg had gereden, hem aan het bureau laten blazen. Dit lukte niet. De verdachte weigerde ook na vordering mee te werken aan een bloedproef. Het rijbewijs is ingevorderd. Met een rijverbod van 17 uur en een PV is verdachte in vrijheid gesteld.
---

Einde dagrapport Pers Deventer e.o.
---- --

Deel: ' Politieberichten regio IJsselland 19-03-2003 '
Lees ook