Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o.
van Woensdag 26-mrt-2003 07:00 uur
tot Donderdag 27-mrt-2003 06:59 uur
Door: Nanda Kappers
---

ONDER INVLOED ACHTER HET STUURDEVENTER - Woensdag rond 12.25 uur kwam er een melding dat er op de A1 een automobilist erg slingerend reed. Ter hoogte van Twello werd inderdaad een auto aangetroffen die de hele weg nodig had om vooruit te komen. De automobilist, een 57-jarige man uit Zaandam, is daarop staande gehouden. Hij rook sterk na alcohol. Het lukte niet een blaasproef af te nemen. Toch is de man aangehouden. Op het bureau gaf de ademanalyse 470 ug/l. Omdat de man nog andere zaken open had staan is hij ingesloten. Een PV voor rijden onder invloed is opgemaakt. Omdat bleek dat hij ook reed zonder geldig rijbewijs is ook daarvoor een PV opgemaakt.

(03-036568)


---

AUTOINBREKER BETRAPTDEVENTER - Woensdagavond rond 21.15 uur zagen agenten een man rommelen aan een auto die geparkeerd stond op het Burseplein. Toen de man weer wegliep konden de agenten hem aanhouden. De man was in het bezit van diverse CD's. Uit nader onderzoek bleek hij te hebben ingebroken in de betreffende auto. Hij had de hele auto doorzocht en blijkbaar de CD's weggenomen. De verdachte, een 37-jarige man uit Arnhem, is voor nader onderzoek ingesloten.

(03-036820)


---

INBRAKEN IN BOUWKETENDEVENTER - In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in twee schaftketen op een bouwterrein aan de Holterweg. Bij beide keten zijn luiken en ramen vernield. Vanuit de ene keet werd een laptop weggenomen, de andere keet was wel doorzocht maar er werd niets weggenomen.

(03-036398 en 03-036402)
---

WINKELDIEF AANGEHOUDENDEVENTER - Woensdag rond 16.40 uur werd in een winkel aan de Lange Bisschopstraat een 27-jarige man uit Deventer aangehouden voor diefstal van kleding. Nadat de man was overgedragen aan de politie bleek dat hij ook nog kleding bij zich had welke was weggenomen uit een andere zaak aan de Lange Bisschopstraat. De man deed afstand van de kleding. Hij is na verhoor met een PV heengezonden. Tevens kreeg hij voor beide winkels een winkelverbod.

(03-036740)


---

ZAKKENROLLER ACTIEFDEVENTER - Woensdagmiddag is er een zakkenroller actief geweest in winkels in de Korte Bisschopstraat. Omstreeks 14.00 uur werd van een 56-jarige vrouw uit Deventer een portemonnee uit een rugtas gerold toen ze aan het winkelen was in een kledingzaak. Rond 16.00 uur overkwam een 43-jarige vrouw uit Deventer hetzelfde in een andere winkel. Bij haar werd de portemonnee weggenomen uit een tas die was afgesloten met een rits.

(03-036671 en 03-036727)
---

MAN WORDT BEROOFD VAN TELEFOONDEVENTER - Woensdagochtend even voor 05.00 uur liep een 22-jarige man uit Deventer op de Zutphenseweg. Vlakbij de sluis werd hij gepasseerd door drie mannen. Plotseling kreeg hij van één van de mannen een klap waardoor hij op de grond viel. Terwijl de man op de grond lag kreeg hij nog een aantal klappen en intussen werden zijn mobiele telefoon en wat klein geld uit zijn zakken gehaald. Daarop vertrokken de mannen weer. Een onderzoek is ingesteld.

(03-036387)


---

BEJAARDE VROUW WORDT BEROOFD VAN TASDEVENTER - Woensdagavond rond 21.00 uur liep een 84-jarige vrouw uit Deventer op de doorgang tussen de Verzetslaan en de Pikeursbaan. Ze werd daar gepasseerd door een fietser. De fietser stopte, gooide de fiets van zich af en liep naar de vrouw toe. Hij rukte haar tas uit de hand. Toen hij merkte dat daar niets waardevols inzat gooide hij de tas op de grond, pakte zijn fiets weer en fietste weg. Een onderzoek is ingesteld.

(03-036824)


---

FIETSTER OVERVALLENDEVENTER - Woensdag even na 20.00 uur fietste een 55-jarige vrouw uit Deventer over de Wilhelminabrug komende uit de richting van Twello. Ter hoogte van de voetgangerstrap aan de Pothoofdzijde springt er plotseling een man op het fietspad. Hij trekt haar van haar fiets waardoor ze op de grond valt. De man wil geld hebben. Ze zegt dit niet te hebben, waarop de man haar tas grijpt en er via de trap vandoor gaat. Vermoedelijk had de man het slachtoffer even daarvoor op een fiets ingehaald. Een onderzoek is ingesteld.

(03-036828)


---

BRAND NA INBRAAK (1)DIEPENVEEN - Woensdagochtend even voor 07.00 uur woedde er een brandje in een kantoorpand aan de Molenweg. De brandweer heeft de brand geblust maar kon niet voorkomen dat het hele gebouw rook- en roetschade op liep. Bij nader onderzoek bleek er te zijn ingebroken in het gebouw. Een deur was vernield en alle ruimtes waren doorzocht. Het is niet duidelijk of er iets vermist wordt. Een nader onderzoek is ingesteld.

(03-036408)


---

BRAND NA INBRAAK (2)DEVENTER - Donderdagochtend rond 03.15 uur kregen brandweer en politie een melding van een brand in een huisartsenpraktijk aan de Ceintuurbaan. De brand is door de brandweer geblust. Ook hier was sprake van de nodige schade. Tevens bleek ook hier te zijn ingebroken. Er was een ruit vernield en in ieder geval wordt een computer vermist.

(03-036882)


---

VERKEERSCONTROLESDEVENTER - Woensdag van 10.15 t/m 11.45 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Wezenland. In totaal werden ongeveer 75 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Zes bestuurder kregen een verbaal voor een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/uur. Tevens werd in de wijk gecontroleerd op parkeren en bromfietsen in het algemeen. Eén bekeuring werd uitgeschreven voor parkeren en negen voor bestuurders van bromfietsen voor o.a. rijden zonder helm en certificaat.

(03-036581)


---

EindePiket: Rein Kloppenburg (038-4963891) ---- --

Deel: ' Politieberichten regio IJsselland 27-03-2003 '
Lees ook