Politie IJsselland

Persberichten politie Steenwijkerland/Horst-&Waterland
van dinsdag 28-jan-2003 07:00 uur
tot woensdag 29-jan-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Rein Kloppenburg

---

INBRAAK IN WONINGSTEENWIJK - Tussen vrijdag 24/1/2003 te 12:10 uur en zaterdag 25/1/2003 te 00:30 uur werd ingebroken in een woning aan de Troelstrasingel. Aan de achterzijde werd een bovenlicht opengebroken en de woning betreden. De gehele woning werd doorzocht. Onder andere een TV, video en fotoapparatuur werden weggenomen.
Op maandag 27 januari verscheen de eigenaar aan het bureau met de mededeling dat men zijn fototas had gevonden in het water aan de Looijersgracht. Vier duikers van de brandweer hebben de gracht op de plaats doorzocht waar de tas was gevonden. Diverse fotospullen als lensen,fototas, zonnekap en filter werden teruggevonden. Ook werd een geldkistje (opengebroken en de inhoud verdwenen) teruggevonden. Alle spullen waren volledig onbruikbaar geworden.
Daarnaast werd door de brandweer een zeer oude buks, die niets met de diefstal had uit te staan, gevonden. De politie stelt een nader onderzoek in.
(03-009830)---

DIEFSTAL UIT WONINGSCHEERWOLDE - Dinsdagmiddag, tussen 14.00 en 17.00 uur, is ingebroken in een woning aan de Koningin Julianaweg. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Uit de woning verdwenen o.a.: een printer, audio/videoapparatuur en sieraden. De waarde van de spullen is nog niet bekend. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---


DIEFSTAL COLLECTEBUS UIT KERKSTEENWIJK - Uit een kerk aan de Oostwijkstraat is zondagmorgen, tijdens de dienst, een collectebus gestolen. Het is nog niet bekend hoeveel geld er in de bus zat. Namens de kerk werd aangifte gedaan van diefstal.


---


AANGEHOUDEN NA WINKELDIEFSTALSTEENWIJK - Dinsdagmiddag is door winkelpersoneel een 32-jarige man uit Drachten aangehouden voor diefstal van levensmiddelen in een supermarkt aan de Prinsen Hoven. Hij werd aan de politie overgedragen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Aangezien de politie Meppel hem nog zocht voor een andere diefstal is hij aan de politie Drenthe overgedragen.


---


AANGEHOUDEN NA ROEKELOOS RIJGEDRAGIJHORST - Dinsdagmiddag is een 27-jarige man uit Dwingelo aangehouden voor roekeloos en gevaarlijk rijgedrag aan de Kerkweg. Al slippend belandde hij daar met zijn auto in een tuin en schepte daarbij bijna een 46-jarige man uit IJhorst. Het gazon, de tuin en een tuinbeeld werden daarbij beschadigd. De IJhorster deed aangifte tegen de autobestuurder. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


---


CONTROLE FIETSVERLICHTINGSTAPHORST - Dinsdagavond is, door medewerkers van de vrijwillige politie, op de Gemeenteweg gecontroleerd op de kwaliteit van de fietsverlichting. Er werden 6 bekeuringen uitgeschreven.

IJSSELLANDSE ZAKEN IN RTV-OOST PROGRAMMA ONDER DE LOEP
ZWOLLE - Het opsporingsprogramma van Onder de Loep van RTV-OOST besteedt donderdagavond 30 januari 2003 aandacht aan een aantal IJssellandse zaken.

Het gaat daarbij om vier 'snelkraken' bij fotozaken in Nieuwleusen en Staphorst, in 2002 en één in een elektrozaak in Lemelerveld, begin januari 2003.

Ook wordt aandacht besteed aan de diefstal van pinpassen in Heino, waarbij de verdachten, aan de hand van opnames met beveiligingscamera's, in beeld worden gebracht.

Tot slot wordt aandacht gevraagd voor de overval op de Rabobankvestiging in Lettele, in november jl.

Uiteraard wordt teruggekeken op de resultaten van de uitzending van 28 november en de teruggave van gestolen sieraden aan een Zwols slachtoffer van woninginbraak.

Onder de Loep wordt donderdagavond uitgezonden om 19.20 uur, 21.20 uur en 23.20 uur en wordt op deze tijdstippen herhaald op zondagavond 2 februari aanstaande.


---
^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^Politie IJsselland
Persberichten Salland
van Dinsdag 28-jan-2003 07:00 uur
tot Woensdag 29-jan-2003 06:59 uur
Piket: Rein Kloppenburg (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---


INBRAAK IN KANTOORRAALTE - In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een kantoorruimte bij een fabriek aan de Aakstraat. Een deur werd vernield. De kantoorruimte werd vluchtig doorzocht, maar tot op heden worden er geen goederen vermist. Doordat het alarm in werking gesteld zijn de daders er waarschijnlijk weer snel vandoor gegaan.

(03-011018)


---


JEUGDIGEN GOOIEN MET EIEREN EN KARNEMELKRAALTE - Dinsdag even na 16.00 uur merkte personeel van een supermarkt aan de Molenhof dat vanaf het parkeerdak van de supermarkt eieren en karnemelk naar beneden werden gegooid. Hierbij werd de fiets van een klant besmeurd. Even daarvoor waren vier jongeren in de supermarkt geweest om eieren en karnemelk te kopen. Het personeel wist wie de vier waren. De drie meisjes en een jongen uit Raalte in de leeftijd van 13 en 14 jaar zijn daarop door de politie benaderd om naar het bureau te komen. Dit deden zij en daar bekenden ze met de eieren en karnemelk te hebben gegooid. Na overleg met de bedrijfsleider van de supermarkt is besloten om ze zelf de door hen aangebrachte troep op te laten ruimen.

(03-011289)


---


VERKEERSCONTROLE OP WIJHESEWEGRAALTE - Dinsdag tussen 16:00 uur en 17:30 uur is er verkeerstoezicht gehouden met de lasergun en een onopvallende auto op de Wijheseweg. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid buiten de bebouwde kom met meer dan 15 km/u. Verder waren er twee bekeuringen voor het niet dragen van de gordel, één voor inhalen bij een doorgetrokken streep, één voor het niet op de eerste vordering tonen van het rijbewijs, één voor het onvoldoende rechts houden met de fiets en één voor het vervallen van de APK.

(03-011345)


---


COTNROLE FIETSVERLICHTING IN OLST EN WIJHEOLST/WIJHE - In samenwerking met 3VO werd er dinsdagavond een fietsverlichtingscontrole gehouden in Olst en Wijhe. In Olst werden vijf bekeuringen uitgereikt voor het rijden zonder deugdelijke verlichting. In wijhe waren dit er zes. Tevens kreeg een fietser een bekeuring omdat deze niet stopte voor een rood knipperend overweglicht. De overige fietsers kregen van 3VO een presentje voor het juist voeren van de verlichting.

(03-011398)


---IJSSELLANDSE ZAKEN IN RTV-OOST PROGRAMMA ONDER DE LOEP
ZWOLLE - Het opsporingsprogramma van Onder de Loep van RTV-OOST besteedt donderdagvond 30 januari 2003 aandacht aan een aantal IJssellandse zaken.

Het gaat daarbij om vier 'snelkraken' bij fotozaken in Nieuwleusen en Staphorst, in 2002 en één in een elektrozaak in Lemelerveld, begin januari 2003.

Ook wordt aandacht besteed aan de diefstal van pinpassen in Heino, waarbij de verdachten, aan de hand van opnames met beveiligingscamera's, in beeld worden gebracht.

Tot slot wordt aandacht gevraagd voor de overval op de Rabobankvestiging in Lettele, in november jl.

Uiteraard wordt teruggekeken op de resultaten van de uitzending van 28 november jl. en de teruggave van gestolen sieraden aan een Zwols slachtoffer van woninginbraak.

Onder de Loep wordt die avond uitgezonden om 19.20 uur, 21.20 uur en 23.20 uur en wordt op deze tijdstippen herhaald op zondagavond 2 februari aanstaande.---


^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^Dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen
Dinsdag28-jan-2003 07:00 uur tot Woensdag29-jan-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891 Rein Kloppenburg

---

VERKEERSSLACHTOFFER OVERLEDEN AAN VERWONDINGENDALFSEN - Zoals reeds eerder werd gemeld, vond er op 27 januari omstreeks 19.20 uur een ernstig ongeval plaats op de Hessenweg, tussen een drietal bromfietsers. Eén persoon werd zeer zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De twee andere bromfietsers raakten eveneens gewond, doch beduidend minder ernstig.

Op dinsdagochtend, 28 januari is het 19 jarige slachtoffer uit Dalfsen aan zijn verwondingen (hersenletsel) overleden. De TVA stelt nog een onderzoek in naar de toedracht van dit ongeval.
Getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Dalfsen
0900 - 8844.


(03-010879)---

WONINGINBRAAK AAN DE SCHAMELTEOMMEN - Werd een inbraak gepleegd in een woning aan de Schamelte. Tussen dinsdag, 28-01-2003 te 09.00 en 22.30 uur forceerden de daders een deur en doorzochten de kamer. Gestolen werd buitenlandse valuta en mogelijk enkele sieraden. Momenteel is nog niet bekend hoeveel en wat er werd ontvreemd.
Mogelijk dat de bewoners de dader gestoord heeft. Omstreeks 23.30 uur hoorde hij bij thuiskomst vreemde geluiden en kort daarna ontdekte hij de diefstal.
(03-011418)---

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDENOMMEN - Werd gisteren, 28/1 omstreeks 12.10 uur een winkeldievegge aangehouden voor een winkeldiefstal aan de Middenstraat te Ommen. Ze had een trainingspak gestolen en in de rugtas gedaan. De verdachte bekende het feit. Gezien de leeftijd van de verdachte werd ze doorverwezen naar Halt.
(03-011175)---

AUTOBAND LEK GESTOKENHARDENBERG - Aan de Brinkstraat werd in de nacht van 26 op 27 januari een band van een personenauto lek gestoken. Het is niet bekend wie dit gedaan zou kunnen hebben. De auto stond voor de woning geparkeerd.
(03-010996)---

VUILDUMP IN BERM N34HARDENBERG - Werd dinsdagmorgen, 28/1, een hoeveelheid huisvuil aangetroffen in de berm van de Rijksweg N 34. Tussen het vuil werden persoonsgegevens van de eigenaar gevonden. De stort wordt nader onderzocht en zo mogelijk zal pv worden opgemaakt. Ook zal de rekening van rijkswaterstaat op zijn naam komen te staan. De verdachte moet nog worden gehoord.
(03-011031)---

VEEL OVERTREDINGEN BIJ BROMFIETSCONTROLESDEDEMSVAART - Deze week werden bij bromfietscontroles in Dedemsvaart 31 brom/snorfietsen gecontroleerd. 7 brom- /snorfietsen voldeden aan de eisen de overige 24 brom- /snorfietsen zijn bekeurd voor de volgende feiten: 24x Constructie snelheid, 4x geen gele plaat, 1x ten onrechte oranje plaat voeren, 3x Helm en 1x bromfiets wegens niet verzekerd zijn.
(03-011132)---

AUTOGORDELCONTROLESHARDENBERG, DEDEMSVAART, OMMEN - Op 27 januari werd e gehele dag extra aandacht besteed aan het dragen van de autogordels. Tussen 09.30 uur tot 16.00 uur werden de volgende mini-pv's uitgeschreven:
Hardenberg: 65 pv's
Dedemsvaart: 37 pv's
Ommen: 26 pv's niet dragen autogordel

Verder kregen twee bestuurders nog een pv voor het rijden door roodlicht (bromfiets) en een pv voor het niet-handsfree telefoneren
(03-011326)---


IJSSELLANDSE ZAKEN IN RTV-OOST PROGRAMMA ONDER DE LOEP
ZWOLLE - Het opsporingsprogramma van Onder de Loep van RTV-OOST besteedt donderdagvond 30 januari 2003 aandacht aan een aantal IJssellandse zaken.

Het gaat daarbij om vier 'snelkraken' bij fotozaken in Nieuwleusen en Staphorst, in 2002 en één in een elektrozaak in Lemelerveld, begin januari 2003.

Ook wordt aandacht besteed aan de diefstal van pinpassen in Heino, waarbij de verdachten, aan de hand van opnames met beveiligingscamera's, in beeld worden gebracht.

Tot slot wordt aandacht gevraagd voor de overval op de Rabobankvestiging in Lettele, in november jl.

Uiteraard wordt teruggekeken op de resultaten van de uitzending van 28 november jl. en de teruggave van gestolen sieraden aan een Zwols slachtoffer van woninginbraak.

Onder de Loep wordt die avond uitgezonden om 19.20 uur, 21.20 uur en 23.20 uur en wordt op deze tijdstippen herhaald op zondagavond 2 februari aanstaande.---
^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^Persberichten politie Kampen e.o.
van dinsdag 28-jan-2003 07:00 uur
tot woensdag 29-jan-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Rein Kloppenburg
---


BRAND IN BOUWKEETIJSSELMUIDEN - Dinsdagavond brak brand uit in een bouwkeet achter de sporthal aan de Oosterholtseweg. In de keet stonden een gasfles en kachel. De kachel is waarschijnlijk aan blijven staan en oorzaak van de brand. De brandweer heeft deze zaak verder afgewikkeld.


---


OP VERBODEN TERREINKAMPEN - Drie jongens uit Kampen, in de leeftijd van 17, 18 en 20 jaar, zijn dinsdagavond bekeurd omdat zij op verboden terrein waren. Zij bevonden zich in het fietsenhok van de Theologische Hogeschool aan de Prinsenstraat, waar 'Verboden Toegang'- bordjes zijn geplaatst om overlast en vernielingen tegen te gaan.


---IJSSELLANDSE ZAKEN IN RTV-OOST PROGRAMMA ONDER DE LOEP
ZWOLLE - Het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV-OOST besteedt donderdagvond 30 januari 2003 aandacht aan een aantal IJssellandse zaken.

Het gaat daarbij om vier 'snelkraken' bij fotozaken in Nieuwleusen en Staphorst, in 2002 en één in een elektrozaak in Lemelerveld, begin januari 2003.

Ook wordt aandacht besteed aan de diefstal van pinpassen in Heino, waarbij de verdachten, aan de hand van opnames met beveiligingscamera's, in beeld worden gebracht.

Tot slot wordt aandacht gevraagd voor de overval op de Rabobankvestiging in Lettele, in november jl.

Uiteraard wordt teruggekeken op de resultaten van de uitzending van 28 november jl. en de teruggave van gestolen sieraden aan een Zwols slachtoffer van woninginbraak.

Onder de Loep wordt die avond uitgezonden om 19.20 uur, 21.20 uur en 23.20 uur en wordt op deze tijdstippen herhaald op zondagavond 2 februari aanstaande.---
^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^Politie IJsselland
Dagrapport Pers Zwolle
van Dinsdag 28-jan-2003 07:00 uur
tot Woensdag 29-jan-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

SNORFIETSER GEWOND NA AANRIJDINGZWOLLE - Een 36-jarige automobiliste uit Amstelveen reed dinsdagmiddag omstreeks 15.20 uur in een personenauto over de Tesselschadestraat in de richting van de Carry van Bruggenstraat. Zij reed erg langzaam omdat zij niet bekend was in de buurt. Een 16-jarige man uit Zwolle reed met zijn snorfiets over de Carry van Bruggenstraat in de richting van de Tesselschadestraat. Volgens getuigen reed hij vrij hard. Hij wilde het fietspad oprijden in het verlengde van de Carry van Bruggenstraat. Hij merkte de auto die van rechts kwam te laat op en reed tegen de voorzijde van de auto. Hij kwam in de struiken tot stilstand. Het slachtoffer werd naar het Sophia ziekenhuis gebracht met een zwaar gekneusde enkel en een lichte hersenschudding. Na behandeling kon hij weer naar huis.
(03-011249)---

BOETE VOOR OPGEVEN VAN VALSE NAAMZWOLLE - Een 22-jarige man uit Zwolle fietste omstreeks 22.30 uur over de Nieuwe Deventerweg zonder verlichting. Eerst gaf hij een verkeerde achternaam op en daarna nog een verkeerde voornaam, vervolgens een verkeerde geboortedatum. Hij werd aangehouden voor het opgeven van valse identiteit. Na verhoor aan het bureau werd hij heengezonden met twee mini-pv's (23 + 86 euro).
(03-010967)---

WINKELDIEF STEELT SIGARETTENZWOLLE - Een 20-jarige man uit Zwolle werd 's middags in een supermarkt aan de Hogenkampspassage aangehouden voor diefstal van een pakje sigaretten.
De verdachte is heengezonden met een dagvaarding.
(03-011215)---

WINKELDIEF INGESLOTEN VOOR OPENSTAANDE GEVANGENISSTRAFZWOLLE - Op dinsdag 28 januari 2003 te 17.55 uur werd een 28-jarige man uit Zwolle in een winkel aan de Dobbe aangehouden voor diefstal van 4 pakken zeeppoeder met een waarde van 26.76 euro. Aan het bureau bleek dat de man nog 10 dagen hechtenis open had staan. Hij werd daarvoor aangehouden en ingesloten.
(03-011333)---

VERKEERSCONTROLESZWOLLE - 's Morgens werd een snelheidscontrole gehouden op de Merwedelaan met behulp van de laser. Duur van de controle 10.30 - 11.00. Er werden geen snelheids- overtredingen geconstateerd.
Ook werd een controle gehouden op Middelweg. In totaal werden daar zeven mini-pv's uitgedeeld voor het niet dragen van autogordel.
Op de Waallaan werd nog een bromfietser bekeurd voor het niet dragen van de helm.
(03-011118)

IJSSELLANDSE ZAKEN IN RTV-OOST PROGRAMMA ONDER DE LOEP
ZWOLLE - Het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV-OOST besteedt donderdagvond 30 januari 2003 aandacht aan een aantal IJssellandse zaken.

Het gaat daarbij om vier 'snelkraken' bij fotozaken in Nieuwleusen en Staphorst, in 2002 en één in een elektrozaak in Lemelerveld, begin januari 2003.

Ook wordt aandacht besteed aan de diefstal van pinpassen in Heino, waarbij de verdachten, aan de hand van opnames met beveiligingscamera's, in beeld worden gebracht.

Tot slot wordt aandacht gevraagd voor de overval op de Rabobankvestiging in Lettele, in november jl.

Uiteraard wordt teruggekeken op de resultaten van de uitzending van 28 november jl. en de teruggave van gestolen sieraden aan een Zwols slachtoffer van woninginbraak.

Onder de Loep wordt die avond uitgezonden om 19.20 uur, 21.20 uur en 23.20 uur en wordt op deze tijdstippen herhaald op zondagavond 2 februari aanstaande.---


^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^Deel: ' Politieberichten regio IJsselland 29-01-2003 '
Lees ook