Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1
van Zaterdag 29-mrt-2003 07:00 uur
tot Zondag 30-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGINGZWOLLE - Bij een dagopvang aan de Burgemeester Drijbersingel is zaterdagmiddag een 25-jarige man uit Zwolle aangehouden voor bedreiging. Hij zou een van de personeelsleden hebben bedreigd om een computer mee te krijgen. Verder zou hij stennis hebben gemaakt door met een mes te zwaaien. De politie heeft de man aangehouden.

(03-038191)


---

ZAKKENROLLERIJ (1)ZWOLLE - Zaterdagmiddag tussen tussen 14.30 uur en 14.35 uur is een 72-jarige vrouw uit Zwolle het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. De vrouw was bij een winkel aan de Dobbe boodschappen aan het doen, waarbij haar tas afgesloten aan haar winkelwagentje hing. Bij de kassa bleek de tas open te zijn en de portemonnee verdwenen.

---

ZAKKENROLLERIJ (2)ZWOLLE - In een winkel aan de Diezerstraat is zaterdagmiddag tussen 14.00 uur en 14.15 uur een 35-jarige vrouw uit Zwolle bestolen van haar portemonnee. Toen de vrouw de winkel uitkwam stond haar rugtas open en was de portemonnee weg.

(03-038213)


---

DIEFSTAL TAS UIT ROLATORZWOLLE - Zaterdagmiddag heeft een onbekende dader de tas van een 86-jarige vrouw gestolen uit haar rolator. De vrouw was in een recreatieruimte van een verzorgingshuis aan de Hogenkampsweg, toen zij werd afgeleid door een haar onbekende jongeman. Later bleek hij de tas van de vrouw te hebben weggenomen.

(03-038296)


---

AGRESSIEVE WEGGEBRUIKER SLAAT PORTIERRUIT IN VAN ANDERZWOLLE - Op de Veerallee is zaterdagochtend naar aanleiding van een conflict tussen twee bestuurders, de ruit van het portier van één van de bestuurders ingeslagen door de andere. Een 25-jarige man uit Urk stond op de IJsselallee voor de stoplichten om linksaf te slaan de Veerallee op. Naast hem (links) stond ook een auto om links af te slaan. Nadat het groen was en beide auto's de bocht omgingen, kwam de tweede auto in de knel, toen er een verdrijvingsvlak kwam, waardoor hij moest invoegen op de rechterstrook van eerst genoemde bestuurder. Dit lukte krap achter de man uit Urk. Vervolgens haalde de tweede man, de eerst genoemde weer in bij de volgende stoplichten via de strook voor linksaf. Hierop volgde een geharrewar waarbij de tweede bestuurder het duidelijk gemunt had op de eerste. Bij weer de volgende stoplichten, die op groen stonden, stopte de voorste auto en stapte de onbekende man uit, liep naar de auto van de Urker bestuurder en sloeg de portierruit in, waarbij hij ook verbaal zijn ongenoegen uitte. Vervolgens reed hij weg. De politie stelt een onderzoek in.

(03-038071)


---

DIEFSTAL KENTEKENPLATEN EN VERNIELINGZWOLLE - Op de Potgietersingel zijn zondagnacht van twee politievoertuigen en twee andere auto's de achterkentekenplaten weggenomen. Tevens waren er symbolen in de motorkappen van de twee personenauto's gekrast. De politie stelt een onderzoek in.

(03-038400)


---

MISHANDELING DOOR GROEP ONBEKENDENZWOLLE - In de Van Karnebeektunnel is zondagnacht een 28-jarige man uit Zwolle door een groep onbekenden mishandeld. De man fietste door de tunnel toen hij door een hem tegemoet komende groep jongens in elkaar werd geslagen. Hij heeft hierbij letsel opgelopen, o.a. aan zijn neus. De man kon zich niets meer van de daders herinneren, behalve dat ze met ongeveer zes personen waren. Wellicht zijn er getuigen van deze mishandeling of weet iemand wie de daders zijn. U wordt verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844 (of anoniem op 0800-7000).

(03-038382)


---

12-JARIGE JONGEN MET STUK HOUT AANGEHOUDENZWOLLE - Op de Schellerbergweg is zondagnacht een 12-jarige jongen uit Zwolle aangehouden voor het niet willen afgeven van een stuk hout dat hij als wapen wilde hanteren. De jongen was even daarvoor uit een horecagelegenheid aan de Schellerbergweg gezet, vanwege een vechtpartij. Hij is hierop weggegaan, om een half uur later terug te keren met een stuk hout van ongeveer een meter lang. Hij sloeg hiermee tegen de grond en de brug. Toen een agent hem aansprak, gaf hij aan een paar mensen in elkaar te willen slaan. Hierop werd hem gesommeerd het stuk hout, dat nu als wapen aangemerkt kon worden, af te geven. Dit weigerde de jongen, waardop de agent het hem na een korte worsteling afnam. Bij het boeien werd de agent tevens verbaal luid beledigd. Hij kreeg ook voor deze overtreding een proces-verbaal.

(03-038392)


---

AANHOUDING TWEE VERDACHTEN VOOR BEDREIGING EN BELEDIGINGZWOLLE - Zondagnacht werd een 19-jarige man uit Zwolle door de politie op de Schellerbergweg aangesproken op enkele overtredingen als bestuurder (geen gordel, achtermistlicht aan, ontbreken spiegel). Aan het eind van de avond kwam dezelfde auto vanaf een parkeerplaats aan deze weg langsrijden. Een vriendin van de eerder genoemde man reed. De man zat zelf achterin en schreeuwde beledigende taal naar de politie door het open raampje. Na 100 meter ging vervolgens zomaar de deur open, waardoor voetgangers het risico liepen een open deur tegen zich aan te krijgen. Hierop ging de politie er achter aan. Op de Pilotenlaan werd een stopteken gegeven waaraan voldaan werd. De man en andere inzittenden stapten gelijk uit. De man nam een dreigende houding aan en ook andere vrienden deden hieraan mee. Met assistentie van andere collega's en inzet van de diensthond konden de man en een andere 20-jarige verdachte uit Groningen worden aangehouden. De diensthond heeft hierbij twee personen uit de groep gebeten, waaronder de eerste verdachte en de pepperspray moest ook worden gebruikt.

(03-038387)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Vrijdag 28-mrt-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 29-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

BESCHONKEN AUTOMOBILIST OOK BEKEURD VOOR NIET GELDIG RIJBEWIJSSTEENWIJK - Zaterdagnacht heeft de politie op de Prinses Christinastraat een 34-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij blies 305 ug/l. Tevens bleek bij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij kreeg voor beide overtredingen een bekeuring.

(03-037933)


---

INVORDERING RIJBEWIJS WEGENS TE HOGE SNELHEID (1)SCHEERWOLDE - Op de Blokzijlseweg heeft het team Verkeersveiligheid tijdens de video-surveillance vrijdagmiddag een 22-jarige bestuurster uit Groningen aangehouden. De vrouw reed met een gemiddelde snelheid van 130 km/u en een top van 141 km/u, waar 80 is toegestaan. Zij moest haar rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

(03-037823)


---

INVORDERING RIJBEWIJS WEGENS TE HOGE SNELHEID (2)STEENWIJK - Op de Blokzijlseweg heeft het team Verkeersveiligheid tijdens de video-surveillance vrijdagavond een 25-jarige bestuurder uit Steenwijk aangehouden. De man reed met een gemiddelde snelheid van 150 km/u en een top van 160 km/u, waar 80 is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

(03-037824)


---

INVORDERING RIJBEWIJS WEGENS TE HOGE SNELHEID (3)STEENWIJK - Op de Blokzijlseweg heeft het team Verkeersveiligheid tijdens de video-surveillance vrijdagmiddag een 39-jarige bestuurder uit Steenwijk aangehouden. De man reed met een gemiddelde snelheid van 137 km/u en een top van 151 km/u, waar 80 is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

(03-037828)


---

INVORDERING RIJBEWIJS WEGENS TE HOGE SNELHEID (4)MARKNESSE - Op een industrieterrein bij Marknesse viel een bestuurder vrijdagmiddag op door zijn hoge snelheid. Het team Verkeersveiligheid is hem hierop gevolgd en meette de 30-jarige man uit Blokzijl met de video-auto op de Steenwijkerweg op 136 km/u waar 80 is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

(03-037830)


---

FIKSE BRAND OP RIETAKKERSCHEERWOLDE - Vrijdagmiddag even voor half drie kregen politie en brandweer de melding van een bermbrand aan de Woldlakeweg. Ter plaatse bleek dat de brand woedde in het Woldlakebos. Er was rietafval verbrand en dit was door de droge weersomstandigheden en de aanwakkerende wind uitgegroeid tot een fikse brand. Er waren zes brandweervoertuigen met bemanning aanwezig, alsmede drie politievoertuigen, een voertuig van de stadswachten, een voertuig van het Milieubureau en een voertuig van Staatsbosbeheer. Omstreeks 16.10 uur werd het sein brandmeester gegeven door de brandweer. Er is ongeveer 7 tot 10 bunder rietakker afgebrand.

(03-037719)


---

SURVEILLANCE TEAM VERKEERSVEILIGHEIDSTEENWIJK / VOLLENHOVE / MARKNESSE - Vrijdag heeft het team Verkeersveiligheid met de video-auto surveillance gereden in district Noord. Dit leverde in totaal 10 x PV op terzake de volgende feiten:
9 x PV terzake max. snelheid (van 32 tot 80 km/uur te hard)
1 x PV terzake inhalen over verdrijvingsvlak.

Van drie bestuurders en één bestuurster werd het rijbewijs ingevorderd (zie boven).

(03-037833)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Salland 1
van Vrijdag 28-mrt-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 29-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

AANRIJDING MOTORRIJDER - AUTOMOBILISTRAALTE - Op de Kruising Kanaaldijk Westzijde / Overkampsweg heeft vrijdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een 23-jarige automobilist uit Deventer en een 34-jarige motorrijder uit Deventer. De automobilist kwam vanaf de Kanaaldijk Westzijde de Overkampsweg oprijden en verleende de van links komende motorrijder geen voorrang. Deze laatste reed op een voorrangsweg. De bestuurder van de auto is met licht letsel voor controle meegenomen naar ziekenhuis en de bestuurder van de motor met onbekend letsel.

(03-037659)


---

BEKEURINGEN MOBIEL BELLEN EN GORDELSOLST / RAALTE - In Olst en Raalte (straten onbekend) zijn vrijdagmiddag vier bekeuringen uitgeschreven. Twee voor het niet dragen van de gordel en twee voor het niet handsfree bellen als bestuurder.

(03-037673)


---

ZEVENBEKEURINGEN TIJDENS VERKEERSTOEZICHTRAALTE - In de omgeving van Raalte en Heino is vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur verkeerstoezicht gehouden. Er werd vier maal bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, één maal voor het niet handsfree bellen tijdens het rijden en twee maal voor het overschrijden van de doorgetrokken streep.

(03-037725)


---

VIER BEKEURINGEN VOOR TWEE PERSONEN IN AUTORAALTE - Tijdens de surveillance werden er op de Zwolsestraat vrijdagnacht twee personen in een auto aangehouden voor het niet dragen van de gordel. Bij controle bleek de bestuurder tevens niet in het bezit van een rijbewijs en was de auto niet APK gekeurd. De 24-jarige bestuurder uit Deventer kreeg daarom drie bekeuringen en de 19-jarige bijrijder één. De auto moesten zij achterlaten aan het bureau.

(03-037800)


---

DADER VAN WINKELDIEFSTAL AANGEHOUDEN DOOR BURGERSRAALTE - Bij een winkel aan de Marktstraat namen twee mannen vrijdagmiddag een trui weg en renden weg toen zij gezien werden. Eén van de verdachten, een 33-jarige man uit Breda, werd door burgers op straat aangehouden. De tweede dader ontkwam. De dader werd meegenomen door de politie en bekende de diefstal. Hij kreeg een proces-verbaal van E180,- en een dagvaarding.

(03-037560)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Vrijdag 28-mrt-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 29-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

TWEE BEKEURINGEN VOOR AUTOMOBILISTOMMEN - Tijdens de surveillance zag de politie een 32-jarige bestuurder van een personenauto uit Lutten op de Lemelerweg rijden met hoge snelheid. Tevens haalde hij meerdere malen in over de doorgetrokken streep. Hij kreeg twee bekeuringen.

(03-037920)


---

VERNIELINGEN AUTOSPIEGELSDALFSEN - Aan de Ruigedoornstraat zijn zaterdagnacht door onbekende daders van nagenoeg alle auto's in deze straat de autospiegels omgeklapt, waarbij van een paar auto's de spiegels kapot, danwel in zijn geheel afgebroken waren. Het 'spoor' liep naar de Henri Dunanstraat, waar ook en verkeersbord op straat was gelegd. Er is nog gezocht naar eventuele daders, maar niets meer aangetroffen.

(03-037995)


---

FLITSPAAL IN BRAND GESTOKENBERGENTHEIM - Zaterdagnacht ontving de politie de melding dat er een "flitspaal" aan de Van Roijensweg, tussen Kloosterhaar en Bergentheim in brand zou staan. Ter plaatse bleek dat iemand een autoband om de paal had gelegd en deze in brand had gestoken. De brandweer heeft de brand geblust.

(03-037934)


---

CONTROLE PARKEERSCHIJFZONEOMMEN - Tijdens de controle op het gebruik van de parkeerschijf werden in de loop van vrijdagmorgen enkele mini-pv's uitgeschreven, te weten:

Geen parkeerschijf aangebracht:
1 x 11 Aprilplein,
6 x Markt,
2 x Vrijthof,
1 x Weth. Paarhuisstraat.

Tijd niet juist of overschreden:
1 x Gasthuisstraat,
1 x Tuinstraat,
1 x Weth. Paarhuisstraat.

Parkeren buiten de vakken:
1 x Middenstraat.

Parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats:
1 x van Reeuwijkstraat


(03-037565)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o. 1
van Vrijdag 28-mrt-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 29-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

RIJDEN ONDER INVLOEDKAMPEN - Op de Europa-allee heeft de politie vrijdagavond een 60-jarige man uit Kampen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 240 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

(03-037848)


---

INVORDERING RIJBEWIJS WEGENS TE HOGE SNELHEIDKAMPEN - Op de Kamperstraatweg heeft het team Verkeersveiligheid vrijdagmiddag een 46-jarige man uit Kampen aangehouden wegens te hard rijden. De man werd gelaserd op 118 km/u waar 50 was toegestaan in verband met omleidingen van brom- en fietsers over de rijbaan en wegwerkzaamheden verderop. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. Hij verklaarde nooit de borden te hebben gezien.

(03-037783)


---

VERKEERSTOEZICHT IN EN OM KAMPENKAMPEN - Tijdens een algeheel verkeerstoezicht in en om Kampen tussen 15.00 uur en 23.00 uur vrijdag zijn er verschillende bekeuringen uitgereikt. Op de N50 zijn drie bekeuringen uitgereikt voor het inhalen over een doorgetrokken streep. Verder is er een bekeuring uitgereikt voor het overschrijden van de maximale snelheid op de Frieseweg. En zijn er bekeuringen uitgereikt voor een inrijverbod op de Vispoort en het niet stoppen voor rood licht op de Stadsbrug.

(03-037891)


---

GEVLUCHTE BROMFIETSER IN OVERTREDING ALSNOG GEPAKTKAMPEN - Vrijdagavond zag de politie een bromfietser over de rijbaan rijden op de Europa-allee richting de Flevoweg. Toen keerde hij en reed over de andere rijbaan terug. Aangezien hij daar niet mocht rijden, geen helm op had en geen verlichting aan had, reed de politie achter hem aan ten einde hem staande te kunnen houden. Toen hij zeker 100 km/u reed zag hij de politie en vluchtte met de bromfiets door de berm weg. Men had echter wel het bromfietsplaatje kunnen lezen en toen dezelfde agenten ongeveer een uur later te voet in de Jacob Catsstraat waren zagen zij twee jongens lopen met bromfietsen. Toen een van de bromfietsers hen zag, rende hij weg met de bromfiets en zette deze achter een muur neer. Het bleek de 17-jarige verdachte uit Kampen van eerder die avond te zijn. De jongen en de bromfiets gingen mee naar het bureau, waar de jongen alles bekende. Hij kreeg een proces-verbaal. De bromfiets is in beslag genomen.

(03-037946)


---

DIEFSTAL EN INBRAAK BIJ BEDRIJFKAMPEN - Bij een bedrijf aan het Tasveld is tussen donderdag 27 maart 17:15 uur en vrijdag 28 maart 07:45 uur ingebroken. Via het verbreken van een raam kwam men binnen. Er is o.a. een hoeveelheid geld weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(03-037464)


---

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDENKAMPEN - Bij een winkel in de Oudestraat is vrijdagavond een 46-jarige winkeldievegge uit Kampen aangehouden. De vrouw had een trui van een rek buiten weggenomen. Bij haar aanhouding bleek dat zij ook nog enkele pannen bij een andere winkel had gestolen. Zij kreeg een proces-verbaal.

(03-037838)


---

BERMBRANDKAMPERVEEN - Een stuk berm van de Rijksweg N50 is vrijdagochtend over een lengte van zo'n 500 meter geheel afgebrand. Toen de politie ter plaatse kwam hadden bewoners van een aangrenzende boerderij het vuur inmiddels gedoofd. Het is niet duidelijk hoe het vuur is ontstaan.

(03-037572)


---

BROM- / SNORFIETSCONTROLEKAMPEN - Op de Broederensingel heeft de politie vrijdagmiddag tussen 15.30 en 17.30 uur een bromfietscontrole gehouden. Tijdens deze controle zijn er 38 brom- / snorfietsen gecontroleerd. Hiervan waren er 14 goed, de overige 24 brom-/ snorfietsen zijn voor de volgende feiten bekeurd:
24x constructiesnelheid
6x helm
2x certificaat
1x verzekering
Tevens is er 2x bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

(03-037796)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1
van Vrijdag 28-mrt-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 29-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

FIETSER TEN VAL NA ACHTERUIT RIJDEN AUTOMOBILISTZWOLLE - Tijdens het achteruit rijden van een parkeerplaats, is een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Zwolle vrijdagmiddag in botsing gekomen met een 80-jarige fietser uit Zwolle. De fietser reed op het fietspad van de Bankastraat en de automobilist reed van een parkeerplaats achteruit de Bankastraat op. De auto raakte de zijkant van de fiets, waardoor de fietser viel. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld aan wat schaafwondjes.

(03-037599)


---

GROTE VERKEERSCONTROLE HOLTENBROEKZWOLLE - Op 28 maart 2003 heeft het team Noord te Zwolle, met ondersteuning van de vrijwillige politie, pakketpolitie, douane en twee speurhonden een grootscheepse verkeerscontrole gehouden op de in- en uitgaande wegen van de wijk Holtenbroek, de Monteverdilaan, Mozartlaan en de Bachlaan. Door drie groepen werden op deze wegen controle's uitgevoerd met betrekking tot de wegenverkeerswet, wet wapens en munitie, drugs en andere overtredingen. De controle werd gehouden van 21:00 uur tot 04:00 uur.

In totaal werden we voor de volgende zaken bekeuringen uitgedeeld:

Rijden onder invloed - 6 personen aangehouden - 6 pv's
Niet kunnen tonen van een rijbewijs - 48 pv's
Niet de juiste verlichting voeren - 4 pv's
Keuringsbewijs niet kunnen tonen - 1 pv
Geldigheid van keuringsbewijs verlopen - 1 pv
Rijden met een ontzegging voor het besturen van een auto - 2 pv's
Niet dragen van een helm - 1 pv
Er zijn twee auto's in beslag genomen.
Er zijn 1167 blaastesten afgenomen.

Bij een automobilist werden 3 zakjes weed, 1 joint en een boksbeugel aangetroffen.

De Douane heeft de volgende overtredingen geconstateerd:
4 x BPM - 2 pv's voor het rijden met een buitenlands kenteken en 2 pv's voor vrachtwagens die niet aan de gestelde eisen voldeden.
1 x een persoon in een laadruimte aangetroffen van een auto met een grijs kenteken.
2 x vervolgonderzoeken : 1 naar een Turks bedrijf die handelt in textiel waar nogal wat vraagtekens bij waren, 1 naar ongebandaleerde sigaretten( sigaretten zonder een accijnsregel, zoals ze tax-free verkocht worden).
---

INBRAAK EN DIEFSTAL BIJ WINKELZWOLLE - Bij een winkel aan de Nieuwstraat is tussen 27-03-03 te 21.00 uur en 28-03-03 te 01.00 uur ingebroken. Er werd een grote etalageruit vernield en er werden enige levensmiddelen weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

(03-037555)


---

15-JARIGE WINKELDIEF NAAR BUREAU HALT
ZWOLLE - Vrijdagmiddag is bij een winkel aan de Veemarkt een 15-jarig meisje uit Wezep aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had enkele levensmiddelen weggenomen. Zij is door de politie overgedragen aan bureau HALT.

(03-037594)


---

DIEF STEELT AANZIENLIJKE HOEVEELHEID KLEDINGZWOLLE - In de Assendorperstraat heeft een onbekende man donderdagmiddag ongeveer 50 kledingstukken van een buitenstaand rek weggenomen. De politie heeft een onderzoek hiernaar ingesteld. De man zou het volgende signalement hebben: Blanke man, blond/Grijs kort haar, lengte ongeveer 1.80 meter, slank postuur, ongeveer 29 jaar, onverzorgd uiterlijk. Hij droeg een donkere/grijze trui, een versleten lichtblauwe spijkerbroek (smerig) en hij reed op een grijze oudere fiets. Indien iemand dit signalement herkent, dan wordt verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

(03-037243)


---

ZAKKENROLLENZWOLLE - Vrijdag is tussen 11.00 en 13.00 uur een 71-jarige vrouw uit Zwolle bestolen van haar portemonnee, terwijl zij liep te winkelen. De vrouw heeft niet gemerkt dat de portemonnee uit haar tas is gehaald. De politie stelt een onderzoek in.

(03-037662)


---

VECHTENDE JONGEREN RICHTEN VERNIELINGEN AANZWOLLE - Vrijdagavond kwam er een melding bij de politie binnen dat er een groep vechtende jongeren zouden zijn in de Fratersteeg. Hier werd vervolgens niets aangetroffen, omdat de groep inmiddels richting station zou zijn gegaan. Er bleken twee groepen jongeren met elkaar slaags te zijn geraakt, nadat een persoon uit de ene groep een persoon uit de andere groep van zijn ketting beroofde. Op weg naar het station werden er enkele ruiten van een bedrijfspand ingegooid en twee auto's beschadigd. Op het station konden uiteindelijk twee verdachten worden aangehouden, een 18-jarige jongen uit Zwolle en een 16-jarige jongen uit Arnhem. In de consternatie die er was op het station is een deel van de vechtende jongeren weggevlucht.

(03-037888)


---

GRAFFITI-SPUITER AANGEHOUDENZWOLLE - Zaterdagnacht kon de politie een 16-jarige graffiti-spuiter uit Zwolle aanhouden dankzij de tip van een getuige. De jongen spoot graffiti op een muur aan de Dobbe. De jongen werd aangetroffen op de Dommel met in zijn tas de spuitbussen en op zijn handen de verf.

(03-037925)


---

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN WEGENS OVERLASTZWOLLE - Op de Grote Markt heeft de politie vrijdagavond een 39-jarige man uit Zwolle aangehouden. De man zou even daarvoor met fietsen hebben staan gooien en was tevens zeer dronken. Hij is meegenomen door de politie en ingesloten op het politiebureau.

(03-037897)


---

ROOD LICHT CONTROLE OVERSTEEKPLAATSZWOLLE - Aan de Hortensiastraat heeft de politie vrijdagmorgen een rood licht controle uitgevoerd bij de oversteekplaats Hortensiastraat/Deventerstraatweg. Er is 10 maal een bekeuring uitgereikt.

(03-037672)


---

AUTOGORDELCONTROLEZWOLLE - Op de Harm Smeengekade heeft de politie vrijdagmorgen een autogordelcontrole uitgevoerd. Er werden 10 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel.

(03-037675)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Zaterdag 29-mrt-2003 07:00 uur
tot Zondag 30-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

88-JARIGE FIETSER VALT DOOR EVENWICHTSVERLIESDEVENTER - Zaterdagmiddag is een 88-jarige man uit Deventer met de fiets gevallen, nadat hij zijn evenwicht had verloren. De man en zijn vrouw fietsen de kruising Lange Zandstraat / Moerbeistraat over, toen de man zijn evenwicht verloor en met zijn hoofd tegen een stilstaande auto aan viel. De man is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

(03-038254)


---

DIEFSTAL AUTODEVENTER - Zaterdagvond is tussen 18:30 uur en 20.45 uur een geparkeerde auto van een 49-jarige man uit Bathmen gestolen vanaf de Zandpoort. Het gaat om een blauwe Volkswagen Passat Variant TDI, kenteken: 28-HH-DP. De politie stelt een onderzoek in.

(03-038315)


---

HALT-PV VOOR MINDERJARIGE WINKELDIEFDEVENTER - Bij een winkel aan de Proosdijpassage is zaterdagochtend een 15-jarig meisje uit Deventer aangehouden wegens winkeldiefstal. Het meisje nam een trui weg en werd aangehouden door het winkelpersoneel. Er is een HALT-PV opgemaakt.

(03-038098)


---

AUTOBRANDDEVENTER - Op de Oosteriklaan heeft zaterdagmiddag een brandje in een personenauto gewoed, dat door de brandweer is geblust. Een 31-jarige vrouw uit Deventer stond voor de verkeerslichten op de Oostriklaan voorgesorteerd voor linksaf, richting Bathmen, toen er plotseling rook onder de motorkap vandaan kwam. Een automobilist die dit zag heeft gekeken of het echt brand was en heeft de motorkap geopend. De brandweer moest ter plaatse komen en bluste de zaak. De vrouw en haar dochter konden op tijd de auto verlaten.

(03-038216)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Zaterdag 29-mrt-2003 07:00 uur
tot Zondag 30-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

MAN ZWAARGEWOND NA EENZIJDIG ONGEVALSTAPHORST - Op de Gemeenteweg in Staphorst is een 21-jarige man uit Staphorst zaterdagmiddag zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed over de Gemeenteweg, toen hij met zijn rechterwielen in de berm terecht is gekomen en in de slip raakte. Vervolgens kwam hij via de rijbaan met de linkervoorzijde van de auto tegen een boom en vervolgens met de achterzijde tegen een lantaarnpaal. De auto kwam ten slotte op de rijbaan tot stilstand. De bestuurder is eruit geslingerd en kwam op de rijbaan terecht. Het slachtoffer is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis met onder andere nekletsel.

(03-038160)


---

AANRIJDING AUTO - FIETSERSTAPHORST - Zaterdagavond heeft een 19-jarige automobilist uit Punthorst een 26-jarige fietser uit Staphorst geschept op de Middenwolderweg. De automobilist reed met hoge snelheid vanaf de Oude Rijksweg de Middenwolderweg in, waarna hij de fietser te laat zag. Wonder boven wonder had de fietser alleen licht schaafletsel aan zijn knieën. De automobilist blies een P, maar de fietser een F en de uitslag was 735 ug/l. Beide partijen kregen voor hun overtredingen een proces-verbaal.

(03-038370)


---

RIJDEN ONDER INVLOEDSTEENWIJK - Op de Tukseweg heeft de politie zaterdagavond een 25-jarige automobilist uit Steenwijk aangehouden wegens rijden onder invloed. De man viel op doordat hij met hoge snelheid over de Paardemarkt reed en vervolgens de Tukseweg op. Hij blies 440 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

(03-038350)


---

TWEE BEKEURINGEN VOOR BROMFIETSERKUINRE - Op de Wyberbuurseweg zag de politie zaterdagmiddag een 17-jarige jongen uit Kuinre op een bromfiets rijden met een niet zichtbare verzekeringsplaat. Na een stopteken van de politie ging de jongen er met grote snelheid vandoor richting het dorp. In de voetgangerstunnel onder de Slijkenburgerdijk is hij echter toch staande gehouden. Bleek dat er aan de bromfiets het e.e.a. niet in orde was (o.a. 70 cc) en tevens niet was verzekerd. Vervolgens gaf de jongen een valse naam op. Hij kreeg twee bekeuringen: een voor het opgeven van een valse naam en een voor de niet verzekerde bromfiets. Verder kon hij lopend zijn weg vervolgen.

(03-038245)


---

MISHANDELING MET BIERFLESSTEENWIJK - In een uitgaansgelegenheid aan de Stationsstraat is zaterdagnacht een 15-jarige jongen uit Steenwijk mishandeld door een 16-jarige jongen uit Giethoorn. Het slachtoffer was met vrienden in de gelegenheid, toen hij woorden kreeg met de 16-jarige jongen, die een bekende van hem was. Na wat geduw over en weer, sloeg de 16-jarige het slachtoffer met een bierfles op het hoofd net boven diens oog. Hierop bloedde het gezicht van de jongen en moest hij zich met een zware bloeduitstorting boven zijn oog en snijwonden in zijn gezicht laten behandelen in het ziekenhuis. De jongen hield er diverse hechtingen in het gezicht en hoofdpijn aan over. Hij deed aangifte van mishandeling.

(03-037991)


---

RIETBRANDSCHEERWOLDE - Aan de A.F. Stroinkweg heeft zaterdagmiddag een rietbrand gewoed. Door bluswerk werd voorkomen dat diverse bomen vlam vatten. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

(03-038253)


---

BOSBRANDKALLENKOTE - Op het defensieterrein in de richting van Kallenkote ontdekte een moutainbiker zaterdagavond een bosbrand. Terwijl hij de brandweer belde trachtte hij meerdere brandhaarden te doven. De brandweer heeft de brand geblust. Er wordt onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

(03-038298)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Salland 1
van Zaterdag 29-mrt-2003 07:00 uur
tot Zondag 30-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

INBRAAK EN DIEFSTAL UIT BEDRIJFSPANDWIJHE - Bij een bedrijfspand aan de Langstraat is zaterdagnacht ingebroken. Via het verbreken van en ruit kwam men binnen. Er is diverse apparatuur weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(03-038031)


---

VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDENRAALTE - Op de Jan van Arkelstraat / Hartkampweg is zaterdagavond even voor elven een 17-jarige jongen uit Raalte neergestoken. Drie daders zouden de jongen, die achterop de bagagedrager van een fiets zat in de rug hebben gestoken. De jongen gaf aan de dader die hem gestoken heeft te kennen. Rond middernacht kon vervolgens de 14-jarige verdachte uit Raalte worden aangehouden. Hij bekende het slachtoffer te hebben neergestoken. Op zijn eigen aanwijzen werd het mes in een put teruggevonden. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen op de IC van het ziekenhuis opgenomen. Zijn long en nier zouden zijn geraakt. De twee andere jongens, die bij de verdachte waren tijdens de steekpartij, zullen nog gehoord worden. De 14-jarige dader is ingesloten.

(03-038346)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Zaterdag 29-mrt-2003 07:00 uur
tot Zondag 30-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

TWEE INVORDERINGEN RIJBEWIJZEN MOTORRIJDERSNIEUWLEUSEN - Op de Provinciale Weg N377 heeft het team Verkeersveiligheid twee motorrijders aangehouden wegens te hard rijden. Komende vanuit de richting Staphorst reden de twee motorrijders uit Garrelsweer (23 en 27 jaar) over de N377. Men reed richting de Lichtmis met een normale snelheid. Op een gegeven moment haalde één van hen in en de tweede ging mee. Men verhoogde uiteindelijk de snelheid tot gecorrigeerd 122 km/uur waar 70 was toegestaan. Ze zijn staande gehouden en de rijbewijzen zijn ingevorderd en ze kregen een proces-verbaal.

(03-038121)


---

INVORDERING RIJBEWIJS VAN HARDRIJDERDEDEMSVAART - Op de Hoofdvaart heeft het team Verkeersveiligheid zaterdagmiddag een 30-jarige automobilist uit Dedemsvaart aangehouden voor te hard rijden. De man reed de bebouwde kom van Balkbrug uit met een gecorrigeerde snelheid van 78 km/u waar 50 mag. Vervolgens reed hij op de N377 tot aan de Pol 122 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Daarna reed hij de bebouwde kom van Dedemsvaart in en hield zijn snelheid constant op gecorrigeerd 102 km/u i.p.v. de geldende 50 km/u. Hierop werd hij staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg ook een proces-verbaal.

(03-038121)


---

MINI-PV VOOR BALDADIGHEIDHARDENBERG - Op de Europaweg zijn zondagnacht twee jongens van 17 en 18 jaar uit Berkel en Rodenrijs aangehouden voor baldadigheid. Zij liepen met een straatnaambord en een vlag. Ze kregen een mini-pv hiervoor.

(03-038398)


---

INSLUIPING EN DIEFSTALOMMEN - Bij een horecagelegenheid aan de Bermerstraat is zaterdagavond een onbekende man via een achterdeur binnengekomen, waarna deze een portefeuille met een geldbedrag heeft gestolen. Een getuige zag de man naar binnengaan en vroeg wat deze ging doen. De man antwoordde hierop in gebrekig Nederlands dat hij een wc zocht. Enige tijd later miste de eigenaar de portefeuille. Het signalement van de man luidt als volgt: man, +/- 25 jaar, 1.60 m a 1.65 m lang, getinte gelaatskleur, zwart haar met een scheiding en aan de zijkanten was het haar kort, sprak buitenlands, droeg een lichtbruine jas, colbert tot boven de knie, lichtkleurige spijkerbroek en witte sportschoenen met waarschijnlijk iets bruins. Wellicht hebben meer mensen deze man gezien of herkennen hem. U wordt verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

(03-038326)


---

HALT-PVDEDEMSVAART - Bij een winkel aan de Markt is zaterdagmiddag een 15-jarig meisje uit Dedemsvaart aangehouden voor het stelen van sigaretten. Zij kreeg een HALT-PV.

(03-038166)


---

TOEZICHT MET VIDEO-AUTOZaterdag heeft het team Verkeersveiligheid van 09.00 tot 17.00 uur toezicht gehouden met de video-auto op diverse plaatsen in district Midden. De volgende overtredingen werden geconstateerd:
snelheid : 6 maal, waarvan 3x invordering: 2x motor, 1 x auto zie boven)
verdrijvingsvlak : 1 maal
streep : 3 maal
verpl. rij.rich. : 1 maal
kleven : 1 maal

(03-038357)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o. 1
van Zaterdag 29-mrt-2003 07:00 uur
tot Zondag 30-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

DODELIJK ONGEVAL MET PERSONENAUTO IN IJSSELMUIDENIJSSELMUIDEN - Zaterdagavond om kwart over elf heeft er een dodelijk verkeersongeval plaatsgevonden aan de Koekoeksweg in IJsselmuiden. Een personenauto met daarin twee inzittenden is rijdend over de Koekoeksweg in de rechterberm terecht gekomen, heeft vervolgens een stuurcorrectie uitgevoerd en is uiterst links beland, waarna de auto gelanceerd is op een berg bouwpuin aan deze linkerkant. De auto is na de lancering tegen een watertank tot stilstand gekomen. Vervolgens is de auto in brand gevlogen. De twee inzittenden zijn om het leven gekomen. De slachtoffers moeten nog geïdentificeerd worden, waardoor er op dit moment nog geen personalia bekend zijn. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. De Koekoeksweg is gedurende enkele uren afgezet geweest voor verkeer.

(03-038380)


---

CONTROLE OUDESTRAATKAMPEN - Op vrijdag 28 maart is er van 13.30 uur tot 15.30 uur een controle gehouden op de Oudestraat in Kampen voor het fietsen in een voetgangerszone-gebied, binnen de winkeluren. Er zijn 9 mini-pv uitgeschreven voor dit feit.

(03-038010)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Vrijdag 28-mrt-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 29-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

AANRIJDING FIETSER - AUTOMOBILISTEDEVENTER - Op de kruising Gelderse Roos/De Braam heeft vrijdagmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen een 17-jarige fietster uit Deventer en een 50-jarige automobiliste uit Deventer. Het meisje reed op haar fiets over De Braam vanuit de richting Hazelaar. Zij reed hierbij links op de rijbaan. De automobiliste reed over de Gelderse Roos en wilde op de T-splitsing rechtsaf de Braam oprijden. Toen zij optrok reed zij tegen de fietster aan. Deze viel en kneusde haar enkel. Zij werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

(03-037481)


---

INBRAAK EN DIEFSTAL UIT BEDRIJFSPANDDEVENTER - Bij een bedrijfspand aan de Gotlandstraat is tussen donderdag 27 maart 18:00 uur en vrijdag 28 maart 08:45 uur ingebroken. Middels het verbreken van een deur kwam men binnen. Er zijn diverse goederen weggenomen, waaronder computerapparatuur. De politie stelt een onderzoek in.

(03-037496)


---

ZAKKENROLLEN (1)DEVENTER - Bij een marktkraam aan de Brink is vrijdagochtend omstreeks 11.00 uur een portemonnee met inhoud uit de jaszak van een 61-jarige vrouw uit Deventer ontvreemd.

(03-037535)


---

ZAKKENROLLEN (2)DEVENTER - Tijdens het winkelen bij een winkel aan de Korte Bisschopstraat is de portemonnee van een 79-jarige vrouw uit Zutphen weggenomen uit haar tas. De vrouw heeft hiervan niets gemerkt. E.e.a. is gebeurd tussen 11.00 en 11.30 uur.

(03-037562)


---

GRAFFITI-SPUITER AANGEHOUDENDEVENTER - Zaterdagnacht kreeg de politie de melding dat er graffiti zou worden gespoten op een bedrijfspand aan de Weseperstraat. Ter plaatse trof men geen daders meer aan, maar wel op het pand en een bedrijfswagen de nodige graffiti. Een getuige had de daders gezien en aan de hand van een signalement kon de politie even later een van de daders achter de Hogeschool Saxion op de fiets aanhouden. Hij had meerdere spuitbussen bij zich. De 22-jarige verdachte uit Deventer is ingesloten. De tweede verdachte is nog niet gevonden.

(03-037939)


---

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELINGENDEVENTER - Op de Brink zijn in een horecagelegenheid zaterdagnacht goederen vernield door een man in een dronken bui. De man liep even later dronken en met een bloedende hoofdwond over de Brink, waarop de politie hem heeft aangehouden voor vernieling. De 36-jarige man uit Deventer is ingesloten.

(03-037987)


---

BRAND DOOR KORTSLUITING WASDROGERDEVENTER - In een woning aan de Zandweerdsweg heeft vrijdagavond een brand plaatsgevonden. De 46-jarige bewoonster wilde de was gaan doen, toen haar wasdroger begon te roken. Zij is toen naar een buurvrouw gerend. Toen zij terug wilde lopen zag zij dat de vlammen uit het dak sloegen. De brandweer heeft de brand geblust. De brand was vrij snel onder controle. De buren liepen wat rookschade op. De oorzaak was dus kortsluiting in de wasdroger.

(03-037851)


---

BRAND NA INBRAAKDEVENTER - Bij een bedrijf aan de Noordzeestraat is zaterdagnacht brand uitgebroken, nadat er was ingebroken. Bij de inbraak werden enkele auto's gestolen en computerapparatuur. Vervolgens brak er brand uit die vermoedelijk is aangestoken. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De brandweer heeft de brand geblust.

(03-037944)


---

DRONKEN MAN AANGEHOUDENDEVENTER - Op het Deltaplein heeft de politie zaterdagnacht een 28-jarige man uit Potsdam (D) aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man was even daarvoor met een taxi van de ene horecageleenheid naar de andere vervoerd. Hij had betaald en was vervolgens verder gereisd met deze taxi naar het Deltaplein. Vervolgens moest hij weer betalen, wat hij weigerde. De man stond te schelden en was duidelijk dronken. Nadat de politie hem heeft laten betalen en hem wegstuurde, bleef hij terugkomen en staan schelden. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij ontving na ontnuchtering een bekeuring.

(03-037961)


---

HORECADIENSTDEVENTER - Tijdens de horecadienst in de binnenstad heeft de politie zaterdagnacht aan het Pothoofd een horecagelegenheid gesloten, omdat deze nog open was, wat niet toegestaan was. Op de Brink is een 21-jarige man uit Deventer aangehouden voor openbare dronkenschap. De man stond te schreeuwen en schelden voor een horecagelegenheid waar hij iet mee in mocht. Verder is er nog een bekeuring uitgeschreven voor wildplassen.

(03-037965)


---

Einde


---- --

Deel: ' Politieberichten regio IJsselland 30-03-2003 '
Lees ook