Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-09-2001 Politieberichten politie regio Limburg Zuid (JvK)

District Kerkrade

Wijlre, inbraak

Zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Piet van Breemenstraat in Wijlre. Het slot van de tuindeur bleek te zijn geforceerd om binnen te komen. Op de slaapkamers werden kasten en laden doorzocht. Het is nog niet bekend of er iets werd gestolen.

Eijgelshoven, Inbraak bij drogist
Door een bovenlicht aan de achterzijde te forceren hebben inbrekers in de nacht van vrijdag op zaterdag zich toegang tot een drogisterij aan de Laurastraat in Eijgelshoven verschaft. Twee weken geleden was de drogisterij ook het doelwit van inbrekers geweest. Zowel uit de winkelruimte als uit het magazijn verdwenen een onbekend aantal verpakkingen parfum en ander reukwater van diverse merken.

District Heerlen

Heerlen, politie op zoek naar benadeelde straatroof.

De politie van Heerlen is op zoek naar de benadeelde van een straatroof welke zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur plaatvond op de Stanleystraat in Heerlen. Getuigen zagen hoe een man tevergeefs trachtte om met geweld de handtas van een vrouw te stelen. De vrouw verzette zich daartegen door haar tas goed vast te houden en met een paraplu naar de dader te slaan. Toen de vrouw op de grond viel rende de dader hard weg. Hij werd achternagezeten door enkele getuigen en de politie werd gebeld. Op aanwijzing van getuigen kon de verdachte, een 16-jarige drugsverslaafde uit Heerlen, korte tijd later op een pad bij de Ganzeweide worden aangehouden en vervolgens worden ingesloten. Hij is in verzekering gesteld. Na de aanhouding ging de politie op zoek naar de benadeelde, maar deze was spoorloos verdwenen. Ook heeft zij zich niet gemeld bij de politie voor het doen van aangifte. Voor de vervolging van de verdachte is haar aangifte van wezenlijk belang zodat de politie haar oproept zich alsnog te melden.

Heerlen, alcoholcontroles bij uitgaanscentra.
De politie van Heerlen heeft in samenwerking met het onlangs opgerichte Verkeers Handhavings Team in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden nabij de uitgaanscentra `La Dilligence` en `Peppermill`. Daarbij werden in totaal 293 bestuurders van motorvoertuigen onderworpen aan een ademtest. Voor 13 van hen kreeg dit een vervolg in de vorm van een ademanalyse aan het politiebureau van Heerlen. Zij hadden de grens van 0,5 promille overschreden en kregen naast een proces-verbaal ook nog enkele uren een rijverbod.

Brunssum, inbraak
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woonhuis aan de Handelsstraat in Brunssum. De kelderdeur was geforceerd om binnen te komen. De woonkamer werd helemaal doorocht. De bewoner kon nog niet aangeven wat er gestolen was.

District Maastricht

Maastricht, rijden onder invloed

De politie van Maastricht heeft afgelopen nacht het rijbewijs ingevorden van een 28-jarige autromobilist uit Genk. De man werd zondag omstreeks 02.00 uur tijdens een verkeerscontrole op de Bosscherweg betrapt bij het rijden onder invloed. Een ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een proces-verbaal en raakte ook nog zijn rijbewijs kwijt.

Maastricht, politie verhindert house party
De politie van Maastricht heeft door toeval tijdig kunnen verhinderen dat er in de nacht van zaterdag op zondag een house party plaats zou vinden aan de Fort Willemweg. Zeven personen die bezig waren met het installeren van apparatuur en dergelijke werden aangehouden. Een geluidsinstallatie, alcoholische dranken en frisdrank werden in beslag genomen. Zaterdagavond omstreeks 22.00 uur zag een patrouille van de politie aan de Fort Willemweg een deur van een loods open staan, hetgeen op dat tijdstip niet gebruikelijk is. Voor het betreffende pand stonden enkele voertuigen. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen troffen ze in het pand zeven mannen aan in de leeftijd van 25 tot 44 jaar en afkomstig uit Maastricht, Eijsden en Maasmechelen, welke voorbereidingen troffen voor een op handen zijnde house party. Er was geen vergunning verleend voor een dergelijk feest. In overleg met de officier van justitie werd besloten dat het feest geen doorgang mocht hebben en dat de drank alsmede de geluidsinstallatie in beslag moesten worden genmoen, hetgeen dan ook geschiedde. De zeven mannen werden overgebracht naar het politiebureau. Tegen hun is proces-verbaal opgemaakt op grond van artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht (Verboden Toegang).

District Sittard

Sittard, brandstichting

Vermoedelijk tengevolge van brandstichting brandde zaterdagavond een op de Rembrandtstraat staande caravan helemaal uit. Een naast de caravan geparkeerde auto liep hierdoor eveneens schade op. De caravan werd bewoond door een 39-jarige vrouw uit Sittard en bleek niet te zijn verzekerd. De vrouw bleef ongedeerd.

Geleen, autodief
De politie van Geleen stuitte zaterdagmiddag op de Jos Kleijnenlaan in Geleen tijdens een verkeerscontrole op een eerder deze week in Den Haag gestolen auto. De bestuurder, een 30-jarige zwerver, werd aangehouden en ingesloten.

Sittard, winkeldief
Een oplettende beveiligingsman zag zaterdagmiddag hoe een vrouw in een aan de Plakstraat gelegen warenhuis de prijskaartjes van enkele armbandjes verwijderde en deze vervolgens om har arm deed en de winkel verliet. De vrouw, een 45-jarige inwoonster van Heerlen, werd staande gehouden en de politie werd gewaarschuwd. In een boodschappentas trof de politie diverse nieuwe kledingstukken aan welke uit diverse winkels in Geleen gestolen waren. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politieberichten regio Limburg Zuid '
Lees ook