Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 maart 2003

Midden- en Noordoost-Twente:

Diefstal verkeersborden
03-029165
Gemeente Losser, diverse locaties Tussen 21 februari en 3 maart
Door een medewerker van de Gemeente Losser werd aangifte gedaan van diefstal van ruim 20 verkeersborden vanaf de openbare weg. De totale waarde van de gestolen borden is (nog) niet bekend.

Diefstal personenauto
03-0299061
Hengelo, Luxemburgstraat
In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 maart Een 39-jarige vrouw uit Hengelo deed aangifte van diefstal van haar auto, een groene Renault Laguna Break met kenteken TS-FN-72. De auto werd gestolen voor een woning aan de Luxemburgstraat.

Aanhouding wegens oplichting
03-029141
Hengelo, Marskant
Woensdag 5 maart omstreeks 11.40 uur Er kwam een melding binnen dat winkelpersoneel iemand had aangehouden op verdenking van oplichting. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en hielden de verdachte, een 44-jarige man uit Hengelo, vervolgens aan. De man was met een paar goederen bij de kassa gekomen en had aangegeven deze terug te willen brengen en hiervoor geld te willen hebben. Hij hing een zielig verhaal op dat een familielid van hem deze goederen vorige week in de winkel had gekocht en deze week was verongelukt tijdens een verkeersongeval. De medewerker vroeg de man een aankoopbewijs te tonen. Dit kon hij niet. Uit de administratie bleek vervolgens dat de goederen, die de man in zijn bezit had, niet waren verkocht maar wel uit de winkel kwamen. Door een andere medewerker was gezien dat de man met lege handen de winkel was binnengekomen. Toen de medewerker de man hiermee confronteerde, werd deze kwaad en wilde de winkel uitlopen. Hierop werd hij aangehouden.Een van de andere medewerkers herkende de man als degene die een paar weken geleden ook goederen had teruggebracht. Ook toen had hij een zielig verhaal opgehangen. De medewerker had hem toen geloofd en zonder kassabon geld teruggegeven. Omdat de man mogelijk bij meerdere zaken betrokken is, is hij in verzekering gesteld en opgesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhouding wegens valsheid in geschrifte 03-029431
Hengelo, Bruninksweg
Woensdag 5 maart omstreeks 18.55 uur Tijdens een werkplekcontrole op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen bleek een 21-jarige man van Sierraleoonse afkomst en wonende te Enschede, onder een valse naam te werken. De man had bij inschrijving bij een uitzendbureau gebruik gemaakt van een vreemdelingendocument van een andere persoon. Laatstgenoemde had een half jaar geleden aangifte gedaan van vermissing van dit document.De 21-jarige verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten.

Noordwest-Twente:

Invordering rijbewijs wegens rijden onder invloed 03-029526
Almelo, Lindestraat
Donderdag 6 maart omstreeks 00.05 uur Een 57-jarige automobilist uit Almelo bleek bij een controle onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 1,55 promille. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
03-029531
Wierden, Nijverdalsestraat
Donderdag 6 maart omstreeks 01.10 uur Bij een controle bleek een 49-jarige automobilist uit Notter onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 1,22 promille. Hierop kreeg de man een rijverbod van 6 uur opgelegd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verkeerscontrole Enter
03-029348
Enter, Dorpsstraat
Woensdag 5 maart tussen 13.00 en 14.00 uur Tijdens de verkeerscontrole werden de volgende processen-verbaal opgemaakt:12x wegens het niet dragen van de gordel, 3x wegens het niet voldoende rechts houden en 1x wegens het onnodig geluid veroorzaken.

Ongeval met letsel
03-029262
Vriezenveen, Veenschapweg
Woensdag 5 maart omstreeks 14.10 uur Een 67-jarige man uit Vriezenveen was aan het skeeleren, wilde iemand ontwijken, ging hierbij door zijn enkel en viel met zijn achterhoofd op de straat. De man werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Hennepkwekerij ontmanteld
03-025755
Westerhaar-Vriezenv wijk, Bakkersveenweg Woensdag 5 maart omstreeks 16.05 uur Onder de vloer in de kruipruimte van een woning aan de Bakkersveenweg werd een hennepkwekerij aangetroffen met 520 plantjes. Voor de stroomvoorziening werd illegaal stroom afgetapt. De plantjes en benodigde apparatuur zijn inbeslaggenomen. De eigenaar, ee 53-jarige man, werd aangehouden. Hij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Ongeval met letsel
03-029330
Westerhaar, Vriezenv wijk, Sibculoseweg Woensdag 5 maart omstreeks 15.10 uur Een 39-jarige vrouw uit Hoge Hexel fietste op de Sibculoseweg en reed tegen het wiel van de fiets van haar zoontje aan. Zij kwam hierdoor te vallen. De ambulance kwam en de vrouw werd ter plaatse onderzocht. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523

Deel: ' Politieberichten regio Noordwest-Twente 06-03-2003 '
Lees ook