Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 maart 2003 Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Zuid-Twente:

Aanhouding wegens mishandeling 03-031113
Enschede JJ van Deinselaan
Zondag 9 maart 23.35 uur
De politiesurveillance was bij toeval getuige van een mishandeling. Terwijl zij het terrein van Het Diekman opreden zagen zij hoe een man een jongere man een aantal vuistslagen gaf en even later boven op deze jongen lag. De aangevallen jongen had een bebloed gelaat. In eerste instantie was niet duidelijk hoe een en ander in elkaar stak, waarop beide personen zijn aangehouden. Aan het bureau bleek dat de slaande partij, een 44-jarige Enschedeër de aanstichter was. Hij is voor nader verhoor ingesloten. De ander, een 19-jarige Enschedeër deed aangifte van mishandeling en kon nadien het bureau verlaten.

Rijbewijs ingenomen wegens snelheidsovertreding 03-031011
Enschede A35
Zondag 9 maart 16.05 uur
Een onopvallende videoauto van de politie werd met hoge snelheid door een automobilist ingehaald. Tijdens het volgen van deze auto werd een snelheid gehaald van 200 km/u. De automobilist is tot stoppen gemaand, waarop hem een proces-verbaal is aangezegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Omdat de verdachte, een 35-jarige Enschedeër zijn rijbewijs niet bij zich had, werd zijn auto achter het bureau gestald.

Aanhouding wegens vrijheidsberoving en diefstal 03-030774
Enschede Noorderhagen
Zaterdag 8 maart 17.10 uur
Op genoemd tijdstip werd melding gedaan van een overval nabij het muziekcentrum. Daar troffen zij twee mannen die onenigheid met elkaar hadden. Een van hen beschuldigde de andere, een 27-jarige Enschedeër, ervan zijn vriendin bestolen te hebben. Deze vriendin zou op dat moment op het politiebureau zijn om aangifte hiervan te doen. Daarop is de 27-jarige meegenomen naar het bureau. Daar zat het slachtoffer, een 25-jarige Enschedese, die aangifte deed van diefstal van twee gouden ringen, vrijheidsbeneming en aanranding door de 27-jarige, die zij als dader herkende. Op vrijdag 7 maart was de verdachte bij haar in de auto gestapt en had haar onder bedreiging van een mes opgehouden tot 21.00 uur. Onderwijl had hij haar gedwongen twee gouden ringen af te geven en had hij haar onzedelijk betast. De verdachte werd in overleg met de officier van justitie aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.

Noordwest-Twente:

Doorrijden na aanrijding
03-031083
Almelo Adriaen Brouwerstraat
Zondag 9 maart 20.45 uur
Op genoemde locatie werd een aanrijding gemeld waarbij de veroorzaker zijn auto en de plaats ongeval had verlaten zonder zijn identiteit bekend te maken. Door de onbekende veroorzaker was een geparkeerde auto aangereden, welke ten gevolge van de klap weer tegen een tweede geparkeerde auto was gebotst. De aangereden auto en de auto van de veroorzaker raakten zo zwaar beschadigd dat deze moesten worden afgesleept.In de voorruit van de auto van de veroorzaker zat een grote ster, waarop geconcludeerd wordt dat de bestuurder daar met zijn hoofd tegenaan is gekomen en vermoedelijk gewond is. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Dodelijk verkeersongeval
03-030626
Rijssen Hogepad
Zaterdag 8 maart 11.20 uur
Op genoemde locatie was een 83-jarige man uit Rijssen van zijn fiets gevallen. Vermoedelijk is de man op het trottoir aldaar tegen een steen aangereden en daarna komen te vallen. Hij werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar hij op zondag 9 maart omstreeks 13.30 uur aan de opgelopen verwondingen is overleden.

Diefstal met geweld
03-031091
Almelo Bornerbroeksestraat
Zondag 9 maart tussen 03.00 en 05.00 uur Een 25-jarige Almeloër deed aangifte van mishandeling en diefstal van zijn fiets. Omstreeks genoemde tijdstippen werd hij van achteren geslagen door een man. Hij kwam te vallen en zag toen twee mannen boven hem staan, die allebei op hem in sloegen. Het slachtoffer wist te ontkomen met achterlating van zijn fiets. Deze fiets is daarop door de twee mannen meegenomen. Het signalement van de twee mannen luidt:Dader 1: grote forse man, ongeveer 1.90 m lang, ong. 26 jaar oud, kort haar en droeg een rond brilletje.Dader 2: tenger postuur, ong. 1.80 m lang, 22/23 jaar oud, blond haar.

Persberichten politie Twente

Datum: 10 maart 2003

Overschrijden max. snelheid. Rijbewijs ingevorderd 03-031012
A1 te Oldenzaal
Zondag 12.50 uur (1) en 14.45 uur (2) 1.Een 21 jarige bestuurder (Almelo)van een personenauto werd gecontroleerd door een onopvallende surveillanceauto van de politie. Hij reed over de A1 met een snelheid van ca. 190 km/h. De man werd bekeurd en zijn rijbewijs werd ingevorderd.2.Een 55 jarige bestuurder (Losser) haalde de onopvallende politieauto in en reed met een snelheid van 185 km/h. Ook haalde hij in op weggedeelten waar dit niet toegestaan was. Ook deze man werd aan de kant gezet en raakte zijn rijbewijs kwijt. Hij werd ook bekeurd.

Inbraak in praktijkruimte
03-030994
Lijsterweg te Hengelo
Van zaterdag op zondag
Van de praktijkruimte werd een ruit vernield en weggenomen werden enige computers (5). In februari werd ook ingebroken in dezelfde ruimte en ook toen werden enige computers weggenomen. De hoogte van de schade is nog niet bekend. Er zal een ander onderzoek ingesteld worden.

Vernielingen in Oldenzaal
03-030990
Omgeving BAA Engelbertinklaan en Oude Rondweg Van zaterdag op zondag
In de bewuste nacht werd een spoor van vernielingen getrokken, beginnend in de omgeving van de Oude Rondweg en gaande langs de seniorenwoningen aan de BAA Engelbertinklaan. Bij een aantal woningen aan deze straat klommen de vandalen op de balkons (1e etage) en gooiden tuinmeubilair en accessoires van het balkon naar beneden. Ook werden planeten en boompjes vernield. Getuigen die iets gezien of gehoord hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie afdeling Oldenzaal.

Aantreffen gestolen auto.
03-028504
Turnhoutstraat te Hengelo
Zondag
Een oplettende getuige gaf door dat hij een auto had zien staan op de parkeerplaats aan de Turnhoutstraat, waarvan hij het vermoeden had dat hier iets mee aan de hand was. Nader onderzoek bracht aan het licht dat deze auto, een Opel Kadett, kleur rood en eigendom van een 37 jarige Enschedeer, in de nacht van 3 op 4 maart was gestolen vanaf de Schiestraat te Enschede. De auto gaat na een sporenonderzoek terug naar de eigenaar.

Deel: ' Politieberichten regio Noordwest-Twente 10-03-2003 '
Lees ook