Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 februari 2003

Noord-West-Twente:

Aanrijding met letsel
03-024739
Enter, N347
Maandag 24 febr.03
Bij het verlaten van de autobaan gaf een 60-jarige Duitser geen voorrang aan een 25-jarige man uit Amsterdam. Door de aanrijding raakte de 48-jarige Duitse vrouwelijke passagier gewond. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De beide voertuigen hadden schade en werden door de sleper afgesleept.

Diefstal uit school
03-024286
Almelo, Nieuwstraat
Maandag 24 febr.'03
Een 60-jarige medewerker uit Almelo deed aangifte van inbraak in een school. Men is binnengekomen via een raam. De buit bestond uit computers.

13-jarige jongen dreigt met een mes 03-024592
Rijssen, Brekeldlaan
Maandag 24 febr.'03
Een 13-jarige jongen uit Rijssen heeft drie andere jongens in de leeftijd van 10/11 jaar gedreigd met een mes. Hij werd daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau verklaarde de jongen dat hij spijt had van zijn daad. De jongen heef het mes ingeleverd. Hij wordt doorverwezen naar bureau Halt.

Zuid-Twente:

Hennepplantage opgerold
03-023426
Enschede B W ter Kuilestraat Maandag 24 februari 14.00 uur Door een medewerker van Essent werd ontdekt dat er vanuit een woning aan genoemde locatie illegaal stroomt werd afgetapt van een naastgelegen woning. De politie stelde een nader onderzoek in en trof op de zolderverdieping een complete hennepplantage aan. Op de eerste verdieping waren reeds
voorbereidingshandelingen verricht om een plantage in te richten. In totaal werden 250 planten en apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Tegen de 37-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding wegens belediging
03-024603
Enschede van Loenshof
Maandag 24 februari 16.10 uur Terwijl politiemensen doende zijn een bekeuring uit te schrijven, lopen hen drie knapen voorbij. Tijdens het passeren vond een van de knapen het nodig de politiemensen voor ratten uit te maken. Hij werd daarop aangehouden voor belediging. In de auto had de verdachte, een 19-jarige Enschedeër nog meer scheldwoorden in zijn vocabulaire Na verhoor mocht hij het bureau met een boete van 220 euro verlaten.

Doorrijden na aanrijding en onder invloed 03-024582
Enschede Boulevard 1945
Maandag 24 februari 15.20 uur Bij de politie werd een aanrijding gemeld, welke had plaats gevonden op genoemde locatie, waarbij de veroorzaker was weggereden. Aan de hand van het opgenomen kenteken kon de auto van de tenaamgestelde worden opgespoord. Deze stond geparkeerd op een parkeerplaats achter diens woning. De verdachte, een 28-jarige Enschedeër werd in zijn woning aangehouden. Er werd bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,6 o/oo. De verdachte bekende de aanrijding. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding wegens diefstal auto 03-024334
Enschede Wethouder Nijhuisstraat Maandag 24 februari 11.00 uur Door de politie werden een drietal personen aangehouden, terwijl zij zich verplaatsten in een als gestolen gemelde auto. Een van hen, een 55-jarige Enschedeër gedroeg zich bij zijn aanhouding zeer agressief, gaf een politieman een klap in diens gelaat en ging er rennend vandoor. Hij kon echter kort daarop worden aangehouden. De twee andere inzittenden van de gestolen auto betreffen een 23-jarige Amsterdammer en een 30-jarige Enschedeër. De auto is voor onderzoek afgesleept en de verdachten zijn alle voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhoudingen wegens bezit autoradio's 03-024829
Enschede Vlierstraat
Dinsdag 25 februari 01.20 uur Werd door een getuige gemeld dat er zojuist een grote hoeveelheid autoradio's werden ingeladen in een auto. De politie trof de bedoelde auto rijdend aan de Burgemeester van Veenlaan. In de kofferbak van de auto werden meerdere autoradio's aangetroffen, waarvan de herkomst nog niet duidelijk is. De automobilist en zijn bijrijder werden aangehouden. Het betreffen een 25- en een 21-jarige man uit Enschede. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Diefstal vanaf bedrijfsterrein 03-024254/66
Enschede Ir Hanlostraat
Tussen vrijdag 21 en maandag 24 februari
Tussen genoemde tijdstippen werd het slot van een toegangshek verwijderd. Vanaf het bedrijfsterrein werd een perscontainer met daarin ongeveer twee ton restafval weggenomen. De container is eigendom van een bedrijf uit Borne, is blauw van kleur en voorzien van een geel bord met opschrift "BOA". De totale waarde bedraagt ruim 13.000 euro.

Midden- en Noordoost-Twente:

Aanhouding wegens bezit
inbrekerswerktuigen
03-024849
Borne wijk Stroom Esch
Dinsdag 25 februari 04.15 uur Tijdens de surveillance in de wijk Stroom Esch zag de politie een man lopen over de Paardebloem. Hij was gekleed in een camouflagejas van het leger en volgens zijn zeggen was hij op familiebezoek geweest en op weg naar zijn auto. Daarop heeft een van de agenten de man te voet gevolgd. Op de Buntgras zette deze man het op een lopen en werd even later verscholen achter een auto aangetroffen. In zijn kleding trof de politie een zaklamp, handschoenen en een aantal mobiele telefoons. Hij is daarop aangehouden. De verdachte, een 36-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats is voor nader verhoor ingesloten. Naar de herkomst van de mobieltjes wordt een onderzoek ingesteld.

Oproep getuigen ivm doorrijden na aanrijding
03-024631
Hengelo Oldenzaalsestraat
Maandag 24 februari 16.40 uur Een 72-jarige automobilist uit Hengelo stond met zijn auto stil voor het rode verkeerslicht op de Oldenzaalsestraat voor de kruising met de Hasselerbaan. Voor hem stonden meerdere auto's te wachten. Op een bepaald moment wordt er geclaxonneerd, waarop de auto's voor de 72-jarige optrekken, kennelijk in de
veronderstelling dat het licht op groen was gesprongen. Dit was vanwege de laagstaande zon niet goed te zien. Ook de 72-jarige trok op, doch toen de auto's voor hem weer tot stilstand kwamen, remde ook hij weer af. Een achter hem rijdende automobilist had dit kennelijk niet in de gaten en reed achter op de auto van de 72-jarige, waardoor deze laatste weer op zijn voorganger botst. Een inzittende van de 72-jarige loopt daarbij nekletsel op en is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Tijdens het regelen van de schade rijdt de veroorzaker weg en gaat er richting centrum met een vaart vandoor. Het betreft vermoedelijk een
oranjekleurige Suzuki Swift. De bestuurder droeg een grijs petje. De politie roept getuigen en/of de veroorzaker op zich te melden.

Politie houdt drie verdachten aan ter zake diefstal
03-007519
Doetinchem / Hengelo
Zondag 23 februari
De politie in Doetinchem houdt op zondag drie verdachten aan op heterdaad ter zake poging diefstal autovelgen. Nadat de drie verdachten, een 19- en twee 20-jarige Hengeloërs in verzekering zijn gesteld bekennen zij nog andere diefstallen van auto-onderdelen te hebben gepleegd in onder andere Hengelo en Oldenzaal. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Gewapende overval in tankshop
03-024752
Hengelo P C Hooftlaan
Maandag 24 februari 19.35 uur Bij het tankstation aan genoemde locatie werd een gewapende overval gepleegd. Een jongeman kwam de shop binnen lopen en had een mes in zijn hand. Zijn gezicht was donker gemaakt, mogelijk met houtskool. De shopbediende, een 43-jarige vrouw probeert nog de deur electronisch te sluiten, doch te laat. De verdachte loopt op haar af en doet een greep in de openstaande kassa onder dreiging van het mes. Vervolgens verlaat hij de shop en loopt weg in onbekende richting.
De verdachte was een blanke man, ongeveer 20-25 jaar oud, donkerblond halflang haar; hij droeg een donker groene jas met een lichte streep over de mouwen.
Een getuige wist de politie te melden dat hij kort daarvoor een personenauto, een rode Audi A4 heeft gezien bij de inrit van de Drienerstate, waaruit een manspersoon was gestapt. Vervolgens was de auto weggereden. De politie roept de eigenaar van de rode Audi op zich te melden. Tevens roept zij andere getuigen op zich te melden.

Monique Oude Wolbers 053-4555507 (tot 12.00 uur)

Chantal Westerhoff 053-455144


---- --

Deel: ' Politieberichten regio Noordwest-Twente 25-02-2003 '
Lees ook