Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 februari 2003 Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Aanrijding met letsel
03-024969
Enschede kruising Koningstraat / Beltstraat Dinsdag 25 februari 11.35 uur
Een 65-jarige vrouw fietste over de Koningstraat in de richting van de Beltstraat. Op de kruising met de Belstraat verleende zij geen voorrang aan een 71-jarige fietser uit Enschede, die over de Beltstraat reed in de richting van de Boulevard 1945. Het gevolg was een aanrijding waarbij de 65-jarige vrouw kwam te vallen. Zij is met onbekend hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Doorrijden na aanrijding met letsel 03-024161
Enschede Oldenzaalsestraat
Maandag 24 februari 18.50 uur
Een 17-jarige Enschedese reed op genoemd tijdstip op haar bromfiets over de Oldenzaalsestraat en moest stoppen voor het rode verkeerslicht op de kruising met de Lipperkerkstraat Ze werd daar van achteren aangereden door een onbekend gebleven automobilist. De 17-jarige kwam te vallen en de automobilist reed zonder zich om haar te bekommeren door en sloeg links af de Lipperkerkstraat in. Het slachtoffer liep een hersenschudding en diverse kneuzingen op. De politie roept getuigen en/of de automobilist van de donkerkleurige auto op zich te melden.

Rijden onder invloed
03-025254
Haaksbergen Buurserstraat
Dinsdag 25 februari 15.45 uur
Tijdens controle werd bij een 44-jarige automobilist uit Enschede alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,6 o/oo. De automobilist kreeg daarvoor een transactie van 190 euro

Aanhouding op heterdaad bij diefstal fiets 03-025270
Enschede Kevelhamhoek
Dinsdag 25 februari 18.45 uur
Een politieagente in burger bevond zich bij het winkelcentrum aan de Kevelhamhoek en was getuige van een fietsendiefstal. Zij hield de verdachte aan en alarmeerde haar collega's die de verdachte, een 18-jarige Enschedeër van haar overnamen. De fiets kon terug naar de 45-jarige eigenaar, die hiervan nog geen aangifte had kunnen doen.De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld en kreeg een dagvaarding mee.

Diefstal auto
03-024996
Enschede Geessinkweg
Nacht van maandag 24 op dinsdag 25 februari Vanaf de parkeerplaats aan de Geessinkweg, zijde Hengeveldebrink werd in genoemd tijdsbestek de auto gestolen van een 33-jarige Enschedese. Het betreft een rode Opel Kadett, kenteken YG-16-JL.Opmerkelijk is dat de auto in de nacht daarvoor was opengebroken en daarna door de eigenaar van nieuwe sloten voorzien.

Aanhouding wegens diefstallen
03-018745
Enschede Strootsweg
10 februari
Op genoemde dag vond er een diefstal plaats van steigerpijpen vanaf een bedrijfsterrein aan genoemde locatie. Uit het daarna ingestelde onderzoek werd de identiteit van de verdachte bekend. Deze werd op dinsdag 25 februari in zijn woning aangehouden. Het betreft een 32-jarige Enschedeër. Hij bekende zich schuldig te hebben gemaakt aan nog meerdere strafbare feiten, zoals tanken zonder te betalen en doorrijden na een aanrijding. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Aanhouding wegens vernieling van een ruit 03-025018
Enschede Hendrik ter Kuilestraat Dinsdag 25 februari 12.45 uur
Bij een bedrijf aan genoemde locatie werd gemeld dat er zojuist een ruit was vernield. Een groepje jongeren die aan de overzijde van het bedrijf aan het vissen waren hadden met een katapult een gat in de ruit geschoten. Het projectiel betrof een bolletje voer voor vissen. De politie sprak het groepje hierop aan waarop een van hen, een 14-jarige Enschedeër bekende te hebben geschoten. Hij werd daarop aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding psychisch gestoorde man 03-025294
Enschede Haaksbergerstraat
Dinsdag 25 februari 19.40 uur
Vanuit een cafetaria aan genoemde locatie werd gemeld dat er klanten waren lastig gevallen door een onbekende man. Een van hen was zonder aanleiding op zijn mond geslagen. Aan de hand van het opgegeven signalement kon deze persoon op de rotonde met de Ripperdastraat worden aangehouden. De verdachte verkeerde mogelijk onder invloed van drugs. Tijdens het natrekken van deze persoon bleek het te gaan om een 22-jarige Duitser. Hij was in Duitsland uit een inrichting weggelopen en werd door de Duitse politie gezocht. De verdachte neemt medicatie om zijn agressieve handelingen te onderdrukken. Hij is ingesloten.

Aanhouding wegens openbare dronkenschap 03-025244
Enschede De Heurne
Dinsdag 25 februari 17.25 uur
Nadat er bij de politie een melding binnen kwam dat zich een dronken man zeer vervelend ophield in een winkel aan de Kalanderstraat ging de politie ter plaatse. De man was daar inmiddels vertrokken en hield zich op in een winkel aan de Heurne. Hij gedroeg zich zeer vervelend en was behoorlijk onder invloed van alcohol. De verdachte, een 56-jarige Enschedeër is daarop aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

Aanhouding wegens belediging
03-025238
Enschede Deurningerstraat
Dinsdag 25 februari 17.10 uur
Bij de politie werd een vechtpartij gemeld tussen enkele zwervers die zich op het boerenkerkhof ophielden. Ter plaatse trof de politie een aantal lieden die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerden. Tevens was het daar een grote rotzooi. De aanwezigen werden gesommeerd de rotzooi op te ruimen en het kerkhof te verlaten. Daarop vond een van de aanwezigen, een 51-jarige Enschedeër het nodig de politiemensen uit te schelden. Hij is daarop voor belediging aangehouden. Hij kon na verhoor met een transactie het bureau verlaten.

Ongeval met letsel
03-024911
Enschede Brinkstraat
Dinsdag 25 februari 10.10 uur
Een 47-jarige Enschedese liep over het trottoir van de Brinkstraat. Ze struikelde over een deels rechtop staande stoeptegel en kwam te vallen. Ze werd met hoofdletsel voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanhouding wegens afpersing
03-021598
Enschede Oude Markt
Dinsdag 25 februari 16.00 uur
Een 33-jarige Enschedeër had een brief ontvangen waarin hij werd gedwongen tot afgifte van geld. De overdracht zou in een café aan de Oude Markt plaats vinden. De aangever deed wat hem werd geëist doch waarschuwde tevens de politie. Tijdens het afposten leidde dit naar twee verdachten, een 17- en een 18-jarige Enschedeër, die daarop aangehouden werden op een terras op de Oude Markt. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en een nader onderzoek wordt ingesteld. In belang van het onderzoek wordt geen nadere en/of inhoudelijke informatie verstrekt.

Deel: ' Politieberichten regio Noordwest-Twente 26-02-2003 '
Lees ook