Regio Politie Drenthe https://www.politie-drenthe.nl/p_ni1.asp?ID=1266&POFI=P

Persberichten

Persberichten van woensdagmorgen 10:11 woensdag 15 december 1999

Bert Visser 0592-361290/06-51611629


ASSEN

Een 48 jarige bromfietser uit Assen is dinsdagavond met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis. Een voorbijganger trof de man op de Jan Palachweg naast zn bromfiets op de grond aan. Volgens de verklaring van de bromfietser was hij uit de bocht gevlogen en tegen een verkeersbord gereden.


EMMEN

Een 35 jarige bewoner van de Ruinerbrink in Emmen heeft bij de politie aangifte gedaan van inbraak in zijn auto. De autoradio was gestolen en er was een raam ingeslagen De schade ligt rond de 400 gulden. Een 32 jarige man uit Assen deed aangifte van het feit dat de benzinetank van zijn Sierra was lekgestoken. Hij vermoedde dat de benzine was gestolen. De auto van de Assenaar stond geparkeerd aan de Phileas Foggstraat in Emmen


HOOGEVEEN

Dinsdagmiddag is bij een inbraak in een woning aan de Listerhof in Hoogeveen spaarpot met kleingeld gestolen. Omwonenden betrapten de daders die er lopend vandoor gingen. Volgens getuigen ging het om twee blanke mannen van met een lengte van ongeveer 1.80 meter. Een van hen had lang donkerbruin haar in een staart gebonden tot op de rug.


NORG

Uit een woning aan het Boersmas pad in Norg zijn dinsdag bij een inbraak een paar kistjes met daarin o.a. paspoorten, creditkaarten, oude munten en een fototoestel gestolen. Men is de woning binnengekomen na vernieling van een slaapkamerraam op de benedenverdieping.


MEPPEL

Bij een poging tot inbraak in een woning aan de Keizersgracht in Meppel zijn de daders dinsdagavond gestoord door het alarm. Men was al gevorderd tot het bovenlicht van een van de ramen aan de achterkant van de woning toen het alarm afging. Volgens het politierapport was dat geluid zo sterk dat je wel wegwezen wilt. De bewoner zit met een aanzienlijke schade aan raam en kozijn. Een 58 jarige bewoonster van de Kluft in Meppel ontdekte dinsdagavond bij thuiskomst, dat de hele woning was doorzocht. De vrouw mist een KTV, een geldkistje en een doosje met sieraden.


EMMEN / ASSEN

Een 23 jarige inwoner van Aalden heeft dinsdagmiddag een dagvaarding voor snelrecht gekregen nadat hij bij een supermarkt aan de Klokkenslag in Emmen was betrapt op het stelen van twee vleespaketten. In Assen heeft de politie een 12 jarige jongen aangehouden Hij werd in de Marktstraat betrapt op het stelen van een telefoon. De jongen gaat het HALT traject in.


EMMER COMPASCUUM

Een 46 jarige bewoner van de 1e Koppelveenweg in Emmer Compascuum heeft dinsdagnacht de politie gebeld toen hij ontdekte dat er al geruime tijd iemand in de tuin scharrelde en door de ramen naar binnen gluurde. Het ging om een 34 jarige plaatsgenoot die van geen gluren wilde weten maar verklaarde dat hij de vijver in de tuin zo mooi vond . Wel erkende hij dat het niet de eerste keer was dat hij de tuin bezocht.


KLAZIENAVEEN

De politie heeft twee 11 jarige jongens meegenomen naar het bureau omdat ze rookbommen in een PTT brievenbus aan de Melde hadden gegooid. De knapen hadden nog 27 rookbommen in hun bezit. Ze zijn overgedragen aan hun ouders.


EMMEN

Een 27 jarige inwoner van Emmen heeft dinsdagmiddag de ruiten van zijn appartement aan de Hoofdstraat ingeslagen. De man verklaarde dat hij dat had gedaan omdat hij zich kwaad maakte over het feite dat iemand zijn twee vuurwerkpistolen zou hebben gejat. De politie heeft de man voor behandeling van de snijwonden aan zijn handen naar het Scheper ziekenhuis gebracht.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politieberichten regio Politie Drenthe '
Lees ook