Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van donderdagmorgen 11 oktober 2001
10:35 donderdag 11 oktober 2001

Bert Peters verzorgt tot donderdagmiddag 16.30 uur de persvoorlichting. Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Nijeveen, dodelijk ongeval
Vanmorgen omstreeks 08.00 uur vond een dodelijk ongeval plaats op de Rijksweg tussen Cafe Oosting en Nijeveense Bovenboer. Door tot nu onbekende oorzaak raakte een 24-jarige vrouw uit Nijeveen met haar auto in de rechts van de weg gelegen berm waarna zij tegen een boom botste. Zij overleed ter plaatse.

Meppel, toedracht ongeval onduidelijk
Gistermiddag omstreeks 17.00 uur reed een 44-jarige man uit Ruinen met zijn auto over de A28 vanuit de richting Staphorst in de richting Meppel. Ter hoogte van de splitsing A28/A32 wilde deze bestuurder naar de rechterrijstrook maar op hetzelfde moment reed een 28-jarige bestuurster uit Steenwijk vanaf de vluchtstrook de rijbaan op waardoor beide autos elkaar raakten en schade opliepen. De vrouw uit Steenwijk heeft een andere versie van het verhaal. De politie zoekt getuigen van het ongeval.

Assen, ongeval met letsel
Gisteravond reed een 34-jarige man op zijn snorfiets over de Smetanalaan. Even voorbij de fietstunnel raakte hij een tegemoetkomende 78-jarige fietster waarna beiden ten val kwamen. De vrouw werd met o.a. een beenwond naar het WZA overgebracht.

Odoorn, alcomobilist
Vannacht reed een 30-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Rijksweg 34. Zijn rijstijl gaf aanleiding tot een controle waarna bleek dat de man alcoholische drank had gebruikt. Een test wees een promillage uit van 1,9. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Emmen, verkeerscontrole
Gisteravond werd aan de Rondweg een verkeerscontrole gehouden waarbij 20 bestuurders een proces-verbaal kregen omdat zij geen autogordel droegen. Er werden ook blaastesten afgenomen maar geen overtredingen vastgesteld.

Coevorden, autodief aangehouden
Gistermiddag werd bij een bedrijf aan de Barsweg in Elim een auto gestolen van een 48-jarige man uit Nieuw Balinge die de auto van een garage in bruikleen had omdat zijn auto in reparatie was. Hij had de sleutels in het contactslot laten zitten. Hij zag dat een onbekende man in de auto stapte en met hoge snelheid wegreed. Hij belde direct de politie en kort hierna zag een motoragent de man op de Krimweg rijden en kon hem aanhouden. De 32-jarige man uit Hoogeveen verklaarde dat hij de auto alleen even had willen lenen.

Emmen, gloednieuwe auto gestolen
Een 57-jarige man uit Emmen had gisteren zijn nieuwe Mercedes C 200 CDI in ontvangst genomen maar kon er niet lang van genieten, Vannacht werd in zijn woning aan de Sint Gerardusstraat ingebroken waarna de sleutels werden weggenomen en vervolgens de auto. De eigenaar had 100 kilometer met de auto gereden. De waarde van de auto is nog niet bekend.

Westerbork, alcomobilist
Vannacht reed een 27-jarige man uit Westerbork over het Westeinde toen hij daar werd gecontroleerd. Een ademtest wees een promillage uit van 0,6. Hij kreeg een transactie van fl. 400,- aangeboden.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politieberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook