Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van vrijdagmorgen 5 okt. 2001
09:26 vrijdag 5 oktober 2001

Roel Hallink, tel.:0528-295033


* Vrouw bekneld bij aanrijding

ASSEN Gistermiddag is een 33-jarige vrouw uit Hemelum bekneld geraakt bij een aanrijding op de Europaweg-Zuid. De vrouw kwam met haar auto vanaf de Haarweg en wilde de Europaweg oprijden. Zij zag daarbij een van links naderende auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Assen, over het hoofd. Deze auto botste vol in de flank van de auto van de vrouw, die daardoor kantelde. Door de aanrijding kwam de vrouw bekneld te zitten en is door de brandweer bevrijd. Tijdens het bevrijden van de vrouw werd zij stabiel gehouden door een traumateam. Daar gevreesd werd voor ernstig letsel is zij overgebracht naar het AZ in Groningen. Later op de avond bleek dat ze alleen wat oppervlakkig letsel had en na behandeling huiswaarts mocht keren.
Beide autos bij de aanrijding waren totaal vernield.


* Onder invloed

MEPPEL Afgelopen nacht werd in Meppel op de Jan Steenstraat een bestuurder geconfronteerd op het gebruik van alcohol. Bij de blaastest op straat bleek dat hij teveel gedronken had. De man, een 34-jarige inwoner van Meppel, werd aangehouden en werd meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 550 µg/l (ongeveer 1,2 promille). Daar de man in december van het vorige jaar ook al gepakt was met drank achter het stuur, werd nu zijn rijbewijs ingevorderd. Naar verhoor mocht de man met een dagvaarding op zak het bureau verlaten.

WESTERBORK Bij een controle op de Hoogeveenseweg is afgelopen nacht een 32-jarige man uit Westerbork aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man blies 470 µg/l (ongeveer 1 promille). Met een dagvaarding op zak mocht de man naar verhoor het bureau verlaten.


* Diefstallen uit autos

ASSEN Gisteren is op een parkeerplaats aan de Zuidersingel een zijraam van een auto vernield en werd de autoradio er uit gestolen. De schade is niet bekend.

EMMEN Op een parkeerplaats aan de Van Schaikweg werden gisteravond 2 autos opengebroken. In beide gevallen werd het portierslot geforceerd. Uit beide autos verdwenen de radios alsmede diverse andere goederen. Vandaag zal gekeken worden wat nou precies gestolen is.


* Diefstal dieselolie

DALEN In de nacht van woensdag op donderdag is uit een vrachtauto ongeveer 150 liter diesel gestolen. Auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Fonteinstraat. De chauffeur had woensdagavond de auto afgetankt en merkte gistermorgen bij het wegrijden dat de tank voor een groot gedeelte leeg was.


* Inbraak In woning

KLAZIENAVEEN De bewoners van een woning aan de Saturnusbaan bemerkten gisteren, na thuiskomst van een vakantie, dat er bij hun was ingebroken. De dieven waren binnengekomen door het forceren van een raam aan de achterzijde. De gehele woning was doorzocht en overhoop gehaald. Nadat alles opgeruimd is, zal vastgesteld moeten worden wat er precies gestolen is. Schade is nog niet vast te stellen.


* Diefstal schoenen

EMMEN Gistermiddag werden bij een winkel aan de Hoofdstraat drie meisjes van respectievelijk 11 en 12 jaar betrapt bij het stelen van een paar schoenen. Nadat zij aangehouden waren, bekenden zij aan het bureau hun aandeel. Uit de verklaringen bleek verder dat zij ook nog sieraden en een blouse uit andere winkels gestolen hadden. Nader overlegd zal worden welk traject deze jonge dievegges in zullen gaan.


* Brand in woning

ASSEN Gisteravond rond 20.00 uur ontstond daar brand in een woning aan de Maningahof. De brand was uitgebroken op de zolder van een woning. De brandweer die snel ter plaatse was had de brand vlot onder controle. Vermoedelijke oorzaak is kortsluiting in de wasmachine of wasdroger. Door de brand ontstond veel schade aan het dak en de bovenverdieping.


* Auto in de brand

ZUIDWOLDE Gisteravond reed een 37-jarige inwoner van Hollandscheveld over de Leeuwenveenseweg, toen er plotseling een branderige lucht uit de ventilatieroosters kwam. De man stapte uit om de brandweer te bellen. Toen hij buiten de auto stond, begon plotseling de motor stotterend op gang te komen en ging de auto de naastgelegen sloot in. Vermoedelijk was dit de oorzaak van een kortsluiting. De brand in de auto werd later geblust door de brandweer.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politieberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook