Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-09-2001 Politieberichten regiopolitie Limburg Zuid (JvK) Persberichten regionaal

District Heerlen

Heerlen, ramkraak
Zaterdagmorgen omstreeks 03.15 uur vond er een ramkraak plaats bij een sportzaak aan de Lokerstraat. Omwonenden werden wakker van een harde klap gevolgd door glasgerinkel. Zij zagen dat de pui van een sportwinkel met een auto geramd was waardoor de etalageruit eruit was gevlogen. De daders namen uit de winkel enkele winterjassen en wat sportkleding weg. Ze verdwenene met de auto in de richting van Heerlen centrum. Ongeveer een uur na de ramkraak werd de politie gestuurd naar een autobrand aan de Meezenbroekerweg in Heerlen. De politie trof toen de vermoedelijk bij de ramkraak gebruikte auto aan. Nader onderzoek zal dat moeten bevestigen.

Brunssum, alcoholcontrole
De politie van Heerlen heeft vrijdagavond tussen 20.00 uur en 04.00 uur alcoholcontroles gehouden aan de Emmaweg en de Akerstraat in Brunssum. Daarbij werden ongeveer 220 automobilisten aan een ademtest onderworpen. Drie van hen bleken teveel alcohol te hebben gedronken ( tussen 0,7 en 1,0 promille) en kregen daarvoor een proces-verbaal. Tevens werden diverse bekeuringen uitgeschreven voor kleine technische gebreken aan de voertuigen.

Brunssum/Bingelrade, snelheidscontroles
Vrijdagmiddag en -avond vonden snelheidscontroles plaats op achtereenvolgens de Loogstraat in Brunssum en de Kneijkuilerweg in Bingelrade. Daarbij werden in totaal 266 snelheidsovertredingen vastgesteld, waarvan 147 op de Loogstraat. De hoogst gemeten snelheid in deze straat bedroeg 100 km per uur waar 50 is toegestaan. In Bingelrade bleef de teller steken op 136 km per uur, maar de weg waarop gecontroleerd werd ligt buiten de bebouwde kom.

District Sittard

Geleen, man slaat agent.
De politie van geleen rukte zaterdagmorgen omstreeks 03.20 uur uit naar de Markt in die stad omdat daar een vechtpartij gaande was. Toen de politie ter plaatse kwam was alles rustig. Wel heerste er nog een gespannen sfeer tussen twee groepjes jongeren. Een van hen, een 20-jarige man uit Geleen, was het kennelijk niet eens met een agent die een van de betrokkenen had aangesproken en wegstuurde en gaf de agent enkele klappen. Deze jongen werd vervolgens aangehouden en ingesloten

Geleen, rijden onder invloed.
Een taxichauffeur reed zaterdagmorgen over de Rijksweg A76 ter hoogte van Geleen. Voor hem reed een personenauto slingerend over de hele breedte van de weg. De bestuurder van deze auto was vermoedelijk dronken. Een melding aan de politie van Geleen was voldoende om terhoogte van de afslag naar Geleen de bestuurder van deze auto te laten stoppen. Hij bleek inderdaad danig onder invloed van alcohol te verkeren, hetgeen een ademanalyse (1,9 promille) later ook uitwees. Tegen de bestuurder, een 33-jarige inwoner van Heerlen, werd proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Puth, inbraak
In de loop van vrijdagavond werd ingebroken in een woning aan de Geleenstraat in Puth. De inbrekers zijn vermoedelijk gestoord tijdens hun werkzaamheden toen de bewoners omstreeks 22.30 uur thuis kwamen. Zij troffen diverse apparaten uit hun woning aan die klaar stonden om te worden meegenomen. De hele woning bleek te zijn doorzocht. Een achterdeur was opengebroken om naar binnen te kunnen. Wel werden diverse juwelen meegenomen.

District Maastricht

Eijsden, binnenbrand
Zaterdagmorgen omstreeks 04.15 uur werd een binnenbrand gemeld in de Wethouder Broersstraat in Eijsden. Derhalve rukten brandweer en politie met spoed uit. Ter plaatse bleek brand te zijn ontstaan in het appartement van een 42-jarige vrouw in een appartementencomplex van 4 eenpersoonswoningen. Zij had gerookt in bed en is toen vermoedelijk in slaap gevallen. Tengevolge van de brand liep ze diverse brandwonden op waarvoor ze behandeld moest worden in het ziekenhuis. De schade bleef beperkt tot de slaapkamer.
De bewoners van de overige 3 appartementen moesten voor korte tijd hun woningen verlaten vanwege de sterke brandlucht. De burgemeester van Eijsden overtuigde zich ter plaatse persoonlijk van de ernst van de situatie.

Maastricht, lastige taxichauffeur.
De politie van Maastricht heeft afgelopen nacht een taxichauffeur aangehouden die een bevel van de politie niet opvolgde. De taxichauffeur, een 36-jarige inwoner van Maastricht, kreeg omstreeks 01.50 uur op het Vrijthof in Maastricht een bekeuring omdat hij de vereiste autogordel niet droeg. Toen hem vervolgens naar zijn rijbewijs werd gevraagd, weigerde hij dat af te geven. Ook na na hem te hebben gewezen op de eventuele gevolgen, bleef de man bij zijn weigering. Derhalve werd hij aangehouden.

District Kerkrade

Geen berichten.

Deel: ' Politieberichten regiopolitie Limburg Zuid '
Lees ook