Dinsdag, 2 oktober 2001
Foutparkeerders bekeurd
ZEVENAAR - Gistermiddag 1 oktober hield de politie parkeercontroles op de Schievestraat in Zevenaar. In totaal werden 14 personen bekeurd wegens fout parkeren.
Politie houdt man aan wegens verdenking van mishandeling GIESBEEK - Gisteravond rond 22.30 uur werd in een café in Giesbeek een 52-jarige inwoner van deze plaats aangehouden wegens verdenking van mishandeling van een evenzo oude plaatsgenoot. Rond 21.30 uur kwam de melding van de mishandeling bij de politie binnen. Het slachtoffer zat inmiddels in de woning van zijn buurman aan de Landaalstraat. Hij gaf aan in een auto te zijn mishandeld door de 52-jarige man, in het bijzijn van een 47-jarige inwoner van Giesbeek. De drie kennen elkaar en de mishandeling was het gevolg van een conflict in de privésfeer. De mishandelde man is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Waarschijnlijk wordt zijn aangifte vandaag opgenomen.
Aanrijding met letsel
DUIVEN - Gisteren vond omstreeks 15.00 uur op de kruising Rivierweg met de Nieuwgraaf in Duiven een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser.
Een 31-jarige inwoner van Westervoort reed met zijn auto over de Rivierweg ter hoogte van de Nieuwgraaf / Mc Donalds. Hij kwam uit de richting van de A-12 en reed in de richting van Westervoort. Op de kruising was het verkeerslicht voor de autobestuurder groen. Een 26-jarige fietser uit Arnhem reed door het voor hem rode licht en stak de Rivierweg over. Hierop werd de fietser door de auto geschept. Het slachtoffer is met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon de fietser naar huis.

* Politie houdt wijkbijeenkomst over veiligheid in Babberich De politie Rivierenland organiseert in samenwerking met de gemeente Zevenaar en de woningbouwvereniging ASWZ op 8 oktober een informatiebijeenkomst voor de bewoners van 260 woningen in Babberich. Doel is om in gezamenlijkheid de veiligheid te verhogen door de beveiliging tegen woninginbraken ter hand te nemen. De politie en het Inbraakpreventie en Toezichtteam hebben in dit verband de woningen bekeken aan de Aerdtseweg, de Witte Kruis, de Fransiscusstraat, de Zwanenwaay, de Veerweg, de Gildestraat, de Koningstraat, de Mereestraat en de Vendelstraat. Conclusie is dat de achterpadverlichtingen niet optimaal zijn; ook de woningen zouden nog beter beveiligd kunnen worden.
De gemeente Zevenaar en de woningbouwvereniging hebben hun medewerking toegezegd, zodat de veiligheid integraal en fundamenteel kan worden verbeterd.
De bijeenkomst zal worden gehouden van 20 tot 22 uur in zalencentrum 't Centrum in Babberich.

Deel: ' Politieberichten Rivierenland '
Lees ook