Dinsdag, 9 oktober 2001
Politie houdt verkeerscontroles
Maandag 8 oktober zijn er binnen de gemeente Overbetuwe meerdere verkeerscontroles uitgevoerd. Er werd onder andere gecontroleerd op het voeren van verlichting, het dragen van de gordel en op het rijden door roodlicht. In totaal werden er 19 bekeuringen uitgeschreven.

Man aangehouden wegens winkeldiefstal
ELST - Bij de Golf in Elst werd een 17-jarige man uit Wit Rusland aangehouden wegens verdenking van winkeldiefstal ter waarde van f27,77.
De man werd na onderzoek met een bekeuring heengezonden.

Man aangehouden wegens mishandeling
WESTERVOORT - In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 00.05 uur werd op het Dorpsplein in Westervoort een 19-jarige inwoner van deze plaats aangehouden wegens mishandeling. De verdachte had kort daarvoor ruzie gehad met een 20-jarige inwoner van Westervoort. Op dit moment is de aanleiding tot de ruzie nog niet duidelijk. Wel duidelijk is dat de verdachte de andere man een of meerdere malen met gebalde vuist en met grote kracht tegen het hoofd heeft geslagen. De aangehouden man is voor verhoor ingesloten. Hij zal worden gehoord terwijl ook nog getuigen van het voorval moeten worden gehoord.

Twee mannen aangehouden wegens poging tot diefstal, bedreiging en belediging
WESTERVOORT - In de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks 01.00 uur, werden op het Dorpsplein in Westervoort twee mannen van 19 en 21 jaar oud uit deze plaats aangehouden wegens poging tot diefstal, bedreiging en belediging. De mannen liepen op het Dorpsplein terwijl een van de mannen een bivakmuts bij zich had en de ander een trottoirtegel in zijn handen vasthield. Dit werd gezien door twee onopvallend aanwezige politieagenten. Toen beide mannen in de richting van een winkel liepen hadden de agenten de indruk dat de trottoirtegel bedoeld was om een winkelruit te laten sneuvelen. Hierop grepen de beide agenten in en werden de mannen aangehouden. Op het moment van de aanhouding werd één van de agenten bedreigd door de man die de trottoirtegel vasthield. Ook werden de agenten door één van de mannen beledigd. Beide mannen werden voor nader verhoor ingesloten.

Aanhoudingen wegens rijden onder invloed in Huissen HUISSEN - Zondagochtend 7 oktober is de bestuurster van een personenauto aangehouden omdat ze onder invloed van alcohol in haar auto reed.
Een getuige zag hoe de 48-jarige bestuurster de hele rijbaan nodig had. Net voor Huissen, op de Ir Molsweg, raakte ze van de weg. Daarop nam de getuige, een 36-jarige inwoner van Westervoort, haar de autosleutels af waarna hij de politie belde. Die stelde vast dat de vrouw te veel had gedronken, en wel ongeveer drie keer de toegestane hoeveelheid. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Dezelfde ochtend is een 26-jarige inwoner van Arnhem door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed, waarbij hij schade veroorzaakte.
De politie controleerde 's ochtends vroeg een auto waarvan de bijrijder een bebloed gezicht had. Ook roken de agenten bij de bijrijder een alcoholgeur. Onderzoek leerde dat deze man zojuist een ongeval had veroorzaakt. Hij was met zijn auto een flauwe bocht uitgevlogen op de Stadswal in Huissen en reed daarbij een tuin in. De man belde daarop een vriend, de bestuurder van de auto, die hem kwam halen. De man bleek ruim twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Overigens had de man wel met de benadeelde afspraken gemaakt om de schade te regelen.

Opsporing verzocht: 25 tips
Tot nog toe zijn -naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van 8 oktober- 25 tips binnengekomen over de verkrachtingszaak in Haalderen. De recherche gaat de waarde van de tips onderzoeken

Deel: ' Politieberichten Rivierenland '
Lees ook