Politie Rotterdam-Rijnmond


Persberichten Actueel

Bijgewerkt: 02-06-02 12:07

Uitgave zondag 2 juni 2002

ARBEIDSONGEVAL MET LETSEL (2 juni 2002)
Zaterdagmorgen kort voor half twaalf werd op een kadetrap van de Sint Laurenshaven een zestigjarige man uit Liverpool (Engeland) getroffen door een vijf meter lang stuk metaalschroot. De Engelsman, die als kwaliteitsbewaker toezicht hield bij het laden van schroot in een zeeschip, viel daarbij in het water. Tevens werd z'n linkerarm door het uit een kraan vallend stuk schroot bijna van z'n romp gescheiden. Personeel van het metaalrecyclingbedrijf haalde de zwaargewonde man uit het water. Met een spoedtransport werd het slachtoffer vervolgens naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd.

ONTRUIMING NA GASLEK (2 juni 2002)
Zaterdagmiddag rond half vijf alarmeerden bewoners van de Hilledijk en Slaghekstraat politie en brandweer na het ruiken van een sterke gaslucht. Uit voorzorg werd een dertigtal omwonenden uit hun huizen gehaald. Na onderzoek door brandweerpersoneel bleek dat de gaslekkage werd veroorzaakt, doordat uit een leegstaande woning in de Slaghekstraat door onbekenden een geiser van de muur was gerukt, waar nog gasdruk op stond. Om half zes konden de bewoners weer terug naar hun woningen, nadat personeel van Eneco de gaskraan en de gasmeter uit de leegstaande woning hadden verwijderd.

ALCOHOLCONTROLES (2 juni 2002)
In de regio Rotterdam-Rijnmond werden zaterdagavond en zondagmorgen op diverse locaties door tientallen politiemensen alcoholcontroles gehouden, in het kader van een gezamenlijke Europese alcoholcontrole. In totaal moesten zo'n 7500 automobilisten een blaastest afleggen, waarbij 131 personen onder invloed van alcohol bleken te verkeren. Van hen kregen er 114 een proces-verbaal, terwijl van 17 automobilisten het rijbewijs werd ingevorderd.

MAN OOR AFGEBETEN (2 juni 2002)
Zondagmorgen rond kwart voor vier ontstond tijdens een feest in een pand op de Schuttevaerweg om nog onduidelijke redenen een onenigheid tussen een 35-jarige Rotterdammer en een portier. De ruzie ontaardde vervolgens in een vechtpartij, waarbij de portier een oor van de Rotterdammer afbeet. Bij de komst van politiepersoneel bleek de portier reeds te zijn verdwenen. Het slachtoffer werd voor behandeling naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd. Naar de bijtende portier wordt een onderzoek ingesteld.

OVERVAL SIGARENZAAK (2 juni 2002)
Zaterdagmorgen rond half tien werd door drie met een automatisch vuurwapen gewapende mannen een overval gepleegd op een sigarenzaak aan de Beukelsdijk. Onder bedreiging van het vuurwapen moest de 50-jarige eigenaar z'n kassa openen, waaruit een nog onbekend geldbedrag werd gegrist, waarmee de overvallers verdwenen. Na een uitgebreid onderzoek, onder meer op de treinsporen bij het Centraal Station en bij Diergaarde Blijdorp, werd een uur na de overval in de bosjes achter een school aan de Bentincklaan door een speurhond een zich daar schuilhoudende 18-jarige overvaller aangetroffen en aangehouden. Deze werd door de hond in z'n been en bil gebeten. De man werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. Naar z'n mededaders wordt een onderzoek ingesteld.

SNELHEIDSCONTROLES (2 juni 2002)
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield zaterdagavond radarsnelheidscontroles op de Doklaan en Brielselaan. Tussen half zeven en kwart voor acht werd gecontroleerd op de Doklaan. Hier namen 179 van de 451 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/uur. Op de Doklaan werd tussen kwart voor acht en kwart voor negen gecontroleerd. Van de 723 passerende automobilisten flitste de snelheidsradar er 197 wegens overschrijding van de daar toegestane '50'. Hoogste score: 109 km/uur.

MOTORRIJDER ERNSTIG GEWOND (2 juni 2002)
SPIJKENISSE - Zaterdag kort voor het middaguur ontstond op de Marrewijklaan een aanrijding tussen een 36-jarige man uit Spijkenisse op z'n motor en een auto, bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Spijkenisse. De automobiliste wilde op de Marrewijklaan linksaf een parkeerplaats oprijden, maar zag de uit tegenovergestelde richting komende motorrijder over het hoofd. Door de aanrijding vloog de motorrijder over de personenauto heen en belandde op het wegdek. De 36-jarige man liep gecompliceerde botbreuken en fracturen op en werd met een spoedtransport naar het MCRZ, locatie Zuiderziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Daar werd hij op de intensive-care afdeling opgenomen. De bij de aanrijding betrokken personenauto belandde op z'n kant. De drie inzittenden, een 49-jarige bestuurster en een 25-jarige mede-inzittende met haar driejarig dochtertje,allen afkomstig uit Spijkenisse, liepen zeer lichte verwondingen op en werden voor behandeling naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis vervoerd.

AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM (2 juni 2002) Personeel van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hield zaterdag in de avond- en nachtelijke uren gericht en zichtbaar toezicht in het centrum van Rotterdam om daar overlast en geweld op straat aan te pakken. In totaal werden vier personen aangehouden voor inbraak en bezit van verdovende middelen. Tegen 134 automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt wegens parkeerovertredingen. Tevens gingen zes wildplassers op de bon.

Uitgave zaterdag 1 juni 2002

SCHIETPARTIJ MET DODELIJKE AFLOOP (1 juni 2002) (Zie ook persbericht van 31/05/2002)
Vrijdagavond rond zeven uur vond op straat op de Persoonsdam in de wijk Feijenoord een schietpartij plaats. Een, volgens getuigen, nog onbekende knaap schoot daar een aantal malen met een vuurwapen op een man en een vrouw. Beiden werden daarbij door kogels geraakt. De man, een 26-jarige Rotterdammer, overleed korte tijd later op straat aan zijn verwondingen. De 35-jarige vrouw, met wie de man een relatie had, werd in zeer kritieke toestand naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd. Daar overleed het slachtoffer later op de avond aan haar verwondingen. De dader vluchtte direct na de schietpartij. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster is een onderzoek gestart naar de dader en de toedracht van de schietpartij. Op de beide stoffelijke overschotten zal sectie worden verricht.

BEROVING (1 juni 2002)
Zaterdagmorgen rond vier uur werd op de Schiedamseweg een 49-jarige Rotterdammer door twee mannen beroofd van z'n portemonnee. Het slachtoffer was door vrienden in een auto afgezet op de Schiedamsedijk en werd daarna door een man benaderd die hem om een vuurtje vroeg. Vervolgens werd de Rotterdammer door een tweede man in z'n nek gesprongen en tijdens een worsteling beroofd van z'n portemonnee, waarin enkele honderden euro's en een bankpasje.

AANRIJDING MET LETSEL (1 juni 2002)
Vrijdagavond rond kwart over zes ontstond op de kruising Westblaak met de Karel Doormanstraat een aanrijding tussen een politiewagen en een auto, bestuurd door een 36-jarige man uit Hoofddorp. De politiewagen was met zwaailicht en sirene op weg naar het Lijnbaanplein. Daar hadden collega's om spoedassistentie gevraagd tijdens een vechtpartij, waarbij zij werden ingesloten door een grote groep mensen. Als gevolg van de aanrijding schoot de auto van de 36-jarige Hoofddorper het trottoir van de middenberm op, waar juist een 49-jarige Rotterdamse vrouw met haar 27-jarige dochter liepen. Beiden werden aangereden en kwamen deels bekneld te zitten tussen de auto en een hekwerk van de skatebaan. De slachtoffers werden door GGD-personeel naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd, waar tijdens behandeling bleek dat zij slechts lichte verwondingen (schrammen en bulten) hadden opgelopen.

INVAL OVERLASTGEVEND DRUGSPAND (1 juni 2002)
Naar aanleiding van aanhoudende klachten over handel in verdovende middelen op de Zaagmolendrift, werd vrijdagavond door politiepersoneel van het district De Noordhoek, in samenwerking met collega's van het Flying Squad, een inval gedaan in een woning, nadat eerst op straat enkele kopers van hard drugs waren aangehouden. Op straat en later in de woning werden in totaal zestien drugsgebruikers aangehouden. In de woning werden dealhoeveelheden cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Tijdens de inval in het pand sprong een 22-jarige Rotterdammer vanaf de eerste verdieping door het raam naar buiten. De man belandde op het dak van een daar geparkeerd staande woning.

BROMFIETSCONTROLES (1 juni 2002)
Politiepersoneel van het district Zuid hield vrijdagmiddag- en avond bromfietscontroles op de Vondelingenweg en in de Zwartewaalstraat. Bij de beide controles gingen in totaal 41 berijders van bromfietsen en
-scooters op de bon voor onder meer overschrijding constructiesnelheid van hun vervoermiddel, niet verzekerd, geen helm op en geen bromfietscertificaat.

VEERTIENJARIGE JONGEN NA MISHANDELING BEROOFD VAN HANDTELEFOON (1 juni 2002)
Vrijdagavond rond acht uur werd bij het metrostation Alexander een 14-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel door twee ongeveer evenoude knapen belaagd en een aantal malen in z'n buik gestompt. Vervolgens haalde het tweetal uit de zak van het slachtoffer diens handtelefoon en renden met hun buit weg.

HORECACONTROLES (1 juni 2002)
Vrijdagmiddag en -avond werd door politiepersoneel van de Afdeling Bijzondere Wetten en Wijkteams van het district Rotterdam-West, in samenwerking met de Vreemdelingendienst, Arbeidsinspectie, Sociale Dienst en Brandweer, een horecacontroleactie gehouden in de wijken Bospolder/Tussendijken en Delfshaven/Schiemond. Daarbij werden in totaal veertien horecagelegenheden gecontroleerd. Door medewerkers van Bijzondere Wetten werden diverse overtredingen geconstateerd, zoals afwezigheid van vergunninghouders, het te werk stellen van illegalen en overtreding van de Drankwet. Voor een Chinees afhaalbedrijf, waar al voor de derde keer mensen aan het werk waren die hier geen arbeid mogen verrichten, zal een voorstel tot intrekking van de exploitatievergunning worden gedaan, terwijl dat ook wordt aangevraagd voor een café' waar tijdens de controle op diverse plaatsen harddrugs werden aangetroffen. Door personeel van de Vreemdelingendienst werden één illegaal en vier personen, die het niet is toegestaan hier te werken, aangehouden. De Arbeidsinspectie zal in dit verband tegen drie betrokken ondernemers proces-verbaal opmaken. Brandweerpersoneel constateerde dat bij een aantal snackbars de gastoestellen uiterst slecht werden onderhouden, terwijl door de Sociale Dienst onderzoek wordt gedaan naar acht gevallen van mogelijke uitkeringsfraude.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 02-06-2002 '
Lees ook