Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 3 maart 2003

* TAXICHAUFFEUR BEROOFD
ROTTERDAM - Zondagmorgen kort na zes uur werd een 49-jarige taxichauffeur uit Rotterdam in zijn auto op het G.W. Burgerplein beroofd van zijn geld. Het slachtoffer had even tevoren bij het Centraal Station twee mannen opgepikt, die hem plotseling beiden met een mes bedreigden en hem 150 euro afnamen. De taxichauffeur vluchtte vervolgens uit zijn auto en zag dat de beide berovers hem achterna kwamen in zijn taxi. Toen de wagen een lekke band kreeg, werd de auto achtergelaten.


* BEJAARDE VROUW IN WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM - Zondagmorgen rond half vijf werd een 85-jarige bewoonster van de Djeddalaan wakker van gestommel in haar woning, waarbij er plotseling ook een man bij haar bed stond. De vrouw werd door hem bij beide polsen beetgepakt en tegen het bed aangedrukt. In de woning bleek even tevoren te zijn ingebroken door een aantal mensen. Terwijl de vrouw onder controle werd gehouden, werd haar woning doorzocht, waarbij een nog onbekend aantal goederen werd weggenomen. Het slachtoffer, dat klaagde over pijn in haar borst, werd later door GGD-personeel naar het IJssellandziekenhuis in Capelle aan den IJssel vervoerd.

VLAARDINGEN - Zondagmiddag omstreeks kwart voor vijf kwam bij een aanrijding op de Westlandseweg een 61-jarige man uit Vlaardingen op de fiets om het leven. De 61-jarige fietser wilde de Westlandseweg oversteken. Een 30-jarige automobiliste uit Vlaardingen zag de man te laat en kon hem niet meer ontwijken. Door de aanrijding kwam het slachtoffer enkele meters verder op het wegdek terecht. De 61-jarige man werd met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd, waar hij later aan zijn verwondingen overleed. De 30-jarige vrouw, die in haar auto bekneld kwam te zitten, werd door brandweerlieden uit haar benarde situatie bevrijd. Zij en twee mede-passagiers, haar 36-jarige echtgenoot en hun baby, werden voor onderzoek door GGD-personeel vervoerd naar het Vlietlandziekenhuis. Als gevolg van de aanrijding werd de weg geruime tijd voor het verkeer afgesloten. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.


* HETERDAAD VOOR TWEE WONINGINBREKERS
ROTTERDAM - Zondagmiddag even na half twee stelde politiepersoneel van het district Oost, na een melding over een woninginbraak, een onderzoek in een flatgebouw in de Viervantstraat in. Op de zesde etage bleek door twee mannen te zijn ingebroken, na het forceren van de voordeur. Bij het zien van de politiemensen vluchtten twee mannen via het trappenhuis, waarbij een 38-jarige Rotterdammer op de galerij van de eerste etage kon worden aangehouden. Z'n mededader, een 40-jarige Rotterdammer, sprong vanaf de galerij naar beneden, maar kon na een korte achtervolging op de Laan van Oud Kralingen worden aangehouden. Bij het tweetal werden diverse sieraden en geld, die zij tijdens de woninginbraak hadden buitgemaakt, aangetroffen en in beslag genomen. Beiden werden vervolgens voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.


* BRAND IN WONING
ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks half één ontstond, vermoedelijk door een kortsluiting, brand in een woning aan de Paul Krugerstraat. Een omstander die de brand had ontdekt, waarschuwde enkele bewoners. Zij konden tijdig hun huis verlaten. De brandweer, die snel ter plaatse was, gaf 'grote brand'. Een aantal omliggende woningen liep aanzienlijke brand- en waterschade op. Even voor één uur werd het sein 'brandmeester' gegeven. De woning werd onbewoonbaar verklaard.


* TWEE VERDACHTEN DIEFSTAL AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield maandagmorgen even na half twee op de Maeterlinckweg twee mannen, 26 en 30 jaar, uit Rotterdam aan. Zij hadden kort daarvoor op de Spinozaweg een aantal elektriciteitskabels weggenomen. Politiemensen werden door een omstander aangesproken dat twee mannen elektriciteitskabels hadden weggenomen en vervolgens in een auto waren weggereden. Aan de hand van het opgegeven signalement hield politiepesoneel even later op de Maeterlinckweg een auto, met daarin de verdachten, staande. In de auto werden de elektriciteitkabels aangetroffen en in beslag genomen. Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 03-03-2003 '
Lees ook