Politie Rotterdam-Rijnmond

dinsdag 4 maart 2003

* MAN BEKENT DIVERSE AUTO- EN WINKELDIEFSTALLEN

ROTTERDAM - Afgelopen week meldde een 30-jarige man uit Rotterdam zich bij een politiebureau. Hij bekende in de periode van 10 januari tot en met 28 februari vijf autodiefstallen (waarvan vier in Crooswijk en ''n in Rotterdam-Noord) te hebben gepleegd. Tevens bekende de verdachte acht diefstallen uit winkelpanden (drie in Rotterdam-Noord, drie in Vlaardingen en twee in De Lier). De 30-jarige Rotterdammer werd afgelopen vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie.
(persofficier van justitie).


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Maandagmorgen raakte een 33-jarige man uit Vlaardingen gewond, nadat hij in de Vierhavensstraat werd aangereden door een auto, die bestuurd werd door een 24-jarige man uit Rotterdam. Het slachtoffer wilde bij een voetgangersoversteekplaats oversteken, toen hij geschept werd door de 24-jarige autobestuurder. Als gevolg van de aanrijding kwam de man, via de achterruit, in de kofferbak terecht. Hij werd, met een aantal gebroken ribben en een longperforatie, door GGD vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De 24-jarige automobilist verklaarde dat hij met beslagen ruiten had gereden, en daardoor het slachtoffer niet had gezien.


* MAN BEROOFD VAN BROMMER
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks acht uur werd in de Bloklandstraat een 24-jarige man uit Rotterdam beroofd van zijn brommer, mobiele telefoon en 20 euro. Het slachtoffer werd aangesproken door een aantal mannen, toen hij plotseling onder dreiging met messen werd gesommeerd onder meer zijn brommer af te geven. Met het vervoermiddel, de mobiele telefoon en het geldbedrag gingen de mannen er vandoor en verdwenen in onbekende richting.


* TWEE VERDACHTEN STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield dinsdagmorgen omstreeks half één twee vrouwen, 18 en 21 jaar, uit Amsterdam aan. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij eerder die avond in de Röntgenstraat, waarbij een 33-jarige man uit Amsterdam gewond raakte. Om nog onduidelijke redenen (mogelijk in de relationele sfeer) werd het slachtoffer in de woning neergestoken door de 18-jarige vrouw. Hierop werd hij door de 21-jarige vrouw in een auto naar het Zuiderziekenhuis vervoerd. De politie hield kort daarop beide vrouwen aan. Zij werden overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. In de auto werd een mes aangetroffen en in beslag genomen. Het 33-jarige slachtoffer werd later naar het Sint Fransiscusziekenhuis vervoerd. Hij is opgenomen op de intensive care en zijn toetstand is stabiel. De Recherche stelt een nader onderzoek in.


* MEISJE IN AUTO GETROKKEN EN AANGERAND
ROTTERDAM - Maandagavond werd een 17-jarig meisje uit Wageningen in een auto aangerand door een nog onbekende man. Het slachtoffer liep op de Beijerlandselaan winkels te bekijken, toen zij bemerkte dat zij gevolgd werd door een man. Zij zette het op een lopen, maar werd bij de Randweg met geweld en onder bedreiging van een vuurwapen in een kleine blauwe personenauto getrokken. Vervolgens reed de auto door Rotterdam-Zuid. In de auto werd het meisje onder bedreiging van het vuurwapen gedwongen tot sexuele handelingen. Het meisje verzette zich hevig. Na ongeveer een uur wist zij bij de Spinozaweg uit de auto te ontsnappen. De man ging er vervolgens vandoor met auto. De gewaarschuwde politie heeft zich over het slachtoffer ontfermd en stelt een nader onderzoek in.

Avonduitgave maandag 3 maart 2003

* MAN VERDRONKEN
ROTTERDAM - Een 51-jarige Rotterdammer is maandagavond verdronken in het water aan de Wolfshoek achter het Maritiem Museum. Het slachtoffer zat rond zeven uur op een bankje op de Wolfshoek vlakbij het water. Door nog onbekende oorzaak is hij in het water gevallen. Een getuige hoorde een plons, ging kijken en alarmeerde direct de hulpverlenende diensten. De brandweer haalde de drenkeling uit het water. Het slachtoffer werd door de GGD gereanimeerd en overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum, waar hij kort na aankomst is overleden.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks twee uur vond op de Slinge een aanrijding plaats tussen een 78-jarige fietser en een 29-jarige motorbestuurder, beiden uit Rotterdam. Beiden raakten hierbij beiden gewond. De fietser wilde oversteken, toen hij door de motorbestuurder, die vermoedelijk te hard reed, werd aangereden. Beide mannen kwamen, als gevolg van de aanrijding, ten val. Zij werden door GGD vervoerd naar het Ikaziaziekenhuis. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.


* BRAND IN WONING
ROTTERDAM - Maandagmorgen vroeg, omstreeks kwart over vijf, brak er brand uit in een woning aan de Dordtselaan. Er ontstond een een flinke rookontwikkeling boven het betreffende huizenblok en politiemensen waarschuwden de bewoners van enkele aangrenzende woningen.
Het vuur was ontstaan in een meterkast op de tweede verdieping en woedde tussen de twee woonlagen in. Tevens trof men een hennepkwekerij aan, die vermoedelijk (mede)oorzaak was van de brand. De bewoners werden opgevangen in de kantine van het politiebureau aan het Zuidplein.
De brandweer had het vuur snel onder controle en de Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de juiste oorzaak van de brand. De Dordtselaan is tijdelijk, in beide richtingen, afgesloten geweest voor het verkeer.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 04-03-2003 '
Lees ook