Politie Rotterdam-Rijnmond

Actuele persberichten
Bijgewerkt: 04-07-02 10:40
Ochtenduitgave donderdag 4 juli 2002

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Woensdagmiddag omstreeks half één werd een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Hooidrift. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De ruim 600 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. Naar de eigenaar van het pand wordt een onderzoek ingesteld.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
Bij een aanrijding woensdagavond omstreeks half twaalf op de Groene Kruisweg, is een 39-jarige man uit Spijkenisse om het leven gekomen. Het slachtoffer reed door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een voor de Spijkenisserbrug stilstaande personenauto. De brug was op dat moment geopend. Door de klap van de aanrijding schoof de stilstaande auto vervolgens tegen de voor hem stilstaande auto. De man uit Spijkenisse moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald. Hij werd door de GGD overgebracht naar het Zuiderziekenhuis alwaar bij aankomst bleek dat het slachtoffer inmiddels aan zijn verwondingen was overleden. De Spijkenisserbrug is ruim anderhalf uur voor het verkeer afgesloten geweest. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.


* GEWONDE BIJ SCHIETPARTIJ
In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks kwart voor twee vond er een schietpartij plaats op het Bentinckplein. Een 38-jarige Rotterdammer raakte hierbij gewond aan zijn been. Het slachtoffer werd terwijl hij in zijn auto stapte beschoten door een passagier van een andere auto. De overige betrokkenen van de schietpartij werden na een ingesteld onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen. Het slachtoffer werd na behandeling in het Dijkzigtziekenhuis aangehouden om zijn rol in de schietpartij nader te onderzoeken. Ook stelt de recherche van het district De Noordhoek een onderzoek in naar de achtergronden van deze schietpartij.


* SNELHEIDSCONTROLES
De Verkeerspolitie hield woensdagmiddag en -avond op twee locaties radarsnelheidscontroles gehouden. Tussen half vier en vijf uur 's middags werd er gecontroleerd op het Weena. Van de 737 passerende automobilisten hielden 71 zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u. Op de Henri Eversstraat werd tussen tien voor zeven en kwart over acht 's avonds gecontroleerd. Hier hielden 38 van de 533 automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.


* VIJF GEWONDEN BIJ AANRIJDING
Als gevolg van een voorrangskwestie ontstond woensdagavond omstreeks half negen op de 2e Pijnackerstraat een aanrijding tussen twee personenauto's. De 33-jarige bestuurder van ''n van de auto's en twee inzittenden, een 43-jarige man en een 27-jarige vrouwen (allen afkomstig uit Rotterdam) moesten door de brandweer uit hun auto worden bevrijd. Zij werden met nekletsel overgebracht naar het St. Franciscus Gasthuis. Ook de 19-jarige bestuurder (afkomstig uit Rotterdam) van de andere auto en zijn 12-jarige inzittende raakten gewond. Zij werden door de GGD overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis. Beide auto's raakten total loss.

Avonduitgave woensdag 3 juli 2002

* BIJNA 4800 SNELHEIDSOVERTREDERS OP RIJKSWEG A13 Sinds enige weken geldt op de Rijksweg A13, ter hoogte van Overschie, een doorlopende snelheidsbeperking van 80km/uur. De snelheid van de daar passerende auto's en motoren wordt met camera's gemeten. In de periode van maandag 24 juni t/m maandag 1 juli jl. werden 4.796 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 180 km/uur.


* KOP-STAARTAANRIJDING TUSSEN TWEE AUTOBUSSEN Woensdagmorgen omstreeks acht uur botsten op de oostbaan van de rijksweg A16 twee autobussen tegen elkaar. De beide bussen vervoerden schoolkinderen en waren op weg naar een pretpark in de Flevopolder. De 29-jarige chauffeur (afkomstig uit Capelle a/d IJssel) van een van de bussen zag dat de voor hem rijdende bus, bestuurd door een 39-jarige Rotterdammer, afremde. Hij remde ook maar de bus gleed door. Hij botste als gevolg daarvan tegen zijn voorganger. Beide bussen raakten zwaar beschadigd. Enkele kinderen uit de achterste bus raakten licht gewond. Zij werden ter plaatse door de GGD behandeld. Met nieuwe autobussen werden alle kinderen na enige tijd alsnog naar het pretpark gebracht. Beide zwaar beschadigde autobussen moesten worden weggetakeld.


* RADARSNELHEIDSCONTROLES
De Verkeerspolitie heeft woensdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles gehouden op de Stadionweg, de Maasboulevard en de Statenweg. Tussen 06.30 en 08.30 uur reden op de Stadionweg stad-uit, 133 van de 1490 gecontroleerde automobilisten harder dan 50km. Hoogste snelheid 96 kilometer per uur. Tussen 08.30 en 09.45 uur reden op de Stadionweg stad-uit (ter hoogte van het Feyenoord stadion), 82 van de 540 gecontroleerde bestuurders harder dan 50km. Hoogste snelheid 104 kilometer per uur; stad-in gingen 38 van de 906 bestuurders in de fout. Hoogste snelheid 104 kilometer per uur. Op de Maasboulevard reden tussen 10.45 en 11.45 uur, 35 van de 670 gecontroleerde automobilisten harder dan 50km. Hoogste snelheid 84 kilometer per uur. Tussen 13.15 en 14.30 uur reden op de Statenweg stad-uit, 46 van de 690 gecontroleerde bestuurders harder dan 50km. Hoogste snelheid 81 kilometer per uur.


* SLIJTERIJ OVERVALLEN
Twee mannen hebben woensdagavond omstreeks kwart voor zeven een slijterij aan de Pleinweg overvallen. De mannen bedreigden met vuurwapens het personeel en eisten geld. Met een nog onbekend geldbedrag aan buit vluchtten de mannen in een bestelauto. Deze bestelauto werd even later gesignaleerd door de gewaarschuwde politie. In de Krabbendijkestraat konden de twee inzittenden van de auto worden aangehouden. Beide verdachten, Rotterdammers van 18 en 20-jaar oud werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.

© 2002 Politie Rotterdam-Rijnmond, bureau Communicatie - disclaimer

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 04-07-2002 '
Lees ook