Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 5 maart 2003

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek stelde dinsdagmorgen, naar aanleiding van klachten van omwonenden over stankoverlast, een onderzoek in een woning op de Gordelweg in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld, waarbij in totaal 452 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag werden genomen. Personeel van Eneco sloot de stroomtoevoer af, terwijl de politie op grond van de Opiumwet een onderzoek instelt naar de eigenaar van de kwekerij.


* VITRINE MET HANDTELEFOONS GEPLUNDERD IN BELHUIS

ROTTERDAM - Dinsdagavond kort na half elf kwam een groep van zo'n tien knapen een belhuis aan de Bergweg binnen en vroeg aan de eigenaar of zij een telefoon, die in een vitrine lag, konden bekijken. Plotseling werd echter met een hamer het glas van de vitrine ingeslagen en werd een aantal handtelefoons door het tiental knapen weggegraaid, waarna men met de buit wegrende in de richting van de Schieweg.


* MAN MISHANDELD EN BEROOFD
ROTTERDAM - Dinsdagavond rond half twaalf werd een 43-jarige Rotterdammer bij het verlaten van een snackbar aan het Zwaanshals op straat plotseling van achteren op zijn hoofd geslagen, in het gezicht gemept en geschopt door een groepje van zes knapen. Het slachtoffer verloor zijn evenwicht en viel op straat, waarna men hem beroofde van zijn portemonnee, waarin een nog onbekend geldbedrag, diverse pasjes en een bromfietscertificaat. Tevens trachtte het zestal jeugdige berovers zijn ringen van zijn vingers te trekken. Het slachtoffer raakte daarbij tevens aan zijn vingers gewond, omdat de ringen niet afgingen. Met hun buit rende het zestal vervolgens weg.

Avonduitgave dinsdag 4 maart 2003

* CONTROLE OPENBAAR VERVOER
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield dinsdagmorgen in tramlijn 4 en 8 een kaartcontrole. Tussen zes uur en half tien werden in totaal 150 personen gecontroleerd op hun vervoersbewijzen. Er werden 45 processen verbaal opgemaakt wegens zwartrijden. E'n persoon ging op de bon voor het roken in de tram. Tevens werden drie mensen uit de tram verwijderd, omdat ze een verblijfsontzegging hadden voor de tram.
Overlastbestrijding is een speerpunt in het beleid van de politie Rotterdam-Rijnmond en is ingebed in het Vijfjarenplan Rotterdam Veilig.


* OVERVALLER DRANKENZAAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag werd een 19-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van een gewapende overval op een drankenzaak aan de Hoogstraat. Een 25-jarige Rotterdammer raakte daarbij gewond.
Rond kwart over ''n stapte een onbekende man de zaak binnen. In de winkel, probeerde hij achter de toonbank te komen en zo bij de kassa. Dit werd verhinderd door de 25-jarige bedrijfsleider van de zaak. De overvaller sloeg hem vervolgens met het mes waardoor hij verschillende wonden opliep. De dader wilde hierop de zaak verlaten, maar op dat moment kwamen er twee getuigen de zaak binnen, die hem vastpakten en tegen de grond werkten. De man zag toch nog kans om weg te komen, achtervolgd door één van de getuigen. Op de Nieuwe Haven kon de verdachte op aanwijzing van de getuige door politiemensen worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Het slachtoffer is naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht, waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld.


* TRAMBESTUURDER MISHANDELD
ROTTERDAM - Een 46-jarige trambestuurder van de RET uit Spijkenisse is dinsdagmiddag mishandeld door een onbekende man. De bestuurder is in het ziekenhuis behandeld.
Rond kwart voor vier werd de trambestuurder op de Schiekade ter hoogte van de Teijlingerstraat mishandeld door een lastige klant. De politie werd gealarmeerd en was snel ter plaatse. Er werd direct door een aantal eenheden een onderzoek in de omgeving ingesteld naar de dader, mede aan de hand van getuigenverklaringen. Helaas leidde dit niet tot de aanhouding van de verdachte. De gewonde trambestuurder is in het Erasmus Medisch Centrum behandeld aan een hoofdwond en vermoedelijk een hersenschudding.
Als gevolg van dit voorval heeft een aantal personeelsleden van de RET, in de omgeving van het Marconiplien, een korte werkonderbreking gehouden.
In Rotterdam geldt een Handhavingsarrangement Openbaar Vervoer, waarin afspraken met de RET zijn opgenomen over Politieassistentie en vervolging van verdachten door het Openbaar Ministerie.

in Crooswijk en één in Rotterdam-Noord) te hebben gepleegd. Tevens bedreiging van het vuurwapen gedwongen tot seksuele handelingen.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 05-03-2003 '
Lees ook