Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 05-06-02 22:34

Avonduitgave woensdag 5 juni 2002

JONGEN BEROOFD (5 juni 2002)
Een 16-jarige Rotterdammer is woensdagmorgen in de Roemer Visscherstraat beroofd van z'n bankpas en een maandabonnement openbaar vervoer. Aangever werd aangesproken door een jongen, die hem iets vroeg. Zonder aanleiding kreeg hij een aantal klappen in z'n gezicht en werd tegen de grond gegooid. Vervolgens werd hij beroofd van de pas en abonnement en maakte de dader zich uit de voeten.

VROUW BEROOFD VAN TAS (5 juni 2002)
Woensdagmiddag omstreeks drie uur werd op het Willebrordusplein een 74-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar tas. Een onbekende jongen belaagde de vrouw en trok met geweld de tas uit haar handen. Het slachtoffer kwam te vallen omdat zij de tas niet losliet. Zij viel op haar gezicht en liep schaafwonden op aan haar elleboog. De jongen ging er daarna met de tas vandoor en sprong achterop een scooter van een andere jongen, die kwam aanrijden. In de tas van het slachtoffer zat ondermeer een behoorlijk geldbedrag (de vrouw had juist geld gepind), bankpasjes en autopapieren.

HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD (5 juni 2002)
Woensdagmorgen stelde de politie van het district Schiedam in drie bedrijfspanden aan de Kiotoweg (bedrijvenpark Rotterdam Noordwest) een onderzoek in. In de drie panden werden hennepkwekerijen aangetroffen. In het eerste pand lag zo'n 50 kilo henneptoppen te drogen. In het tweede pand stond een grote hoeveelheid hennepplanten terwijl in het derde pand enkele duizenden hennepplanten aangetroffen werden. De henneptoppen en -planten werden in beslag genomen alsmede de apparatuur die voor de groei van de planten was gebruikt. In alle panden was met de stroomvoorziening geknoeid en werd deze illegaal afgetapt. De hennepplanten en de apparatuur zijn inmiddels vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaren van de kwekerijen.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 05-06-2002 '
Lees ook