Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 05-07-02 20:37

Avonduitgave vrijdag 5 juli 2002

* MAN HARDHANDIG BEROOFD
Vrijdagmorgen rond half vijf werd in een in de Eendrachtsstraat lopende 32-jarige Rotterdammer door een onbekende man plotseling geschopt en geslagen en vervolgens beroofd van z'n portemonnee, met daarin twee pasjes, een onbekend geldbedrag en enkele persoonlijke bescheiden en z'n handtelefoon. Het slachtoffer werd met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis.


* OVERVAL SIGARENZAAK
SCHIEDAM - Vrijdagmorgen kort voor half twaalf werd door een met een vuurwapen gewapende man een overval gepleegd op een 32-jarige eigenaresse van een sigarenzaak op de 's-Gravelandesweg. De vrouw, die alleen in de zaak was, werd door de ongeveer dertigjarige negroïde overvaller, die eerst om een pakje sigaretten vroeg, plotseling bedreigd met een vuurwapen en gedwongen de kassa te openen. Vervolgens griste de man uit de kassa een nog onbekend geldbedrag en rende met z'n buit de zaak uit.


* BIJNA TWEEJARIG MEISJE MAAKT OP GALERIJ VAL DOOR NIET GOED

AFGESLOTEN VLUCHTLUIK
SCHIEDAM - Vrijdagmiddag kort voor half vier viel op de galerij van de eerste etage van een woonblok in de Alphons Ariensstraat een daar wonend bijna tweejarig meisje door een niet goed afgesloten vluchtluik. Het meisje rende op de galerij over een metalen plaat, die schuin op het vluchtluik lag. Het luik klapte daarbij omhoog, waardoor het meisje een val van zo'n twee meter maakte en op een hekje terechtkwam. Nadat het slachtoffertje ter plaatse door personeel van de Medische Urgentiehelikopter en de GGD was gestabiliseerd, werd zij voor nader onderzoek naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Door de betrokken woningbouwvereniging zal het vluchtluik op zeer korte termijn beter worden bevestigd.


* SNELHEIDSCONTROLES WEENA
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield vrijdagmorgen tussen acht en tien uur en 's middags tussen half vier en vijf uur radarsnelheidscontroles op het Weena. Van de in totaal 1422 passerende automobilisten namen 230 het niet zo nauw met de ter plaatse geldende maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg 93 km/uur.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd vrijdagmiddag rond twee uur door politiepersoneel van het district Oost een onderzoek ingesteld in een woning in de Kortebrantstraat. Op de zolderetage werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 130 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen. Door personeel van Eneco werd geconstateerd dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt. De 43-jarige bewoonster werd op grond van de Opiumwet aangehouden en na opgemaakt proces-verbaal later weer op vrije voeten gesteld.


* TWEE GEWONDEN BIJ SCHIETPARTIJ
Vrijdagmiddag rond tien over twee ontstond op de Schermlaan om nog onduidelijke redenen een ruzie tussen vier mannen. Daarbij werden twee mannen, van wie de identiteit nog niet bekend is, op straat neergeschoten. Beiden raakten ernstig gewond en werden naar een ziekenhuis vervoerd. De beide andere mannen sprongen na de schietpartij in een auto en reden daarmee weg. De recherche van het district Rotterdam-West is een onderzoek naar de toedracht en de daders van de schietpartij gestart.


* IN OPSPORING VERZOCHT FOTO'S VAN NOG GEZOCHTE RELSCHOPPERS NA

FEIJENOORD-BORUSSIA DORTMUND
In het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht', dat maandagavond 8 juli a.s. op Nederland 1 wordt uitgezonden, wordt een twintigtal foto's van videobeelden vertoond, waarop personen staan, die in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 mei jl. betrokken waren bij ongeregeldheden na afloop van de UEFA-Cupfinale Feijenoord-Borussia Dortmund. In het centrum van Rotterdam raakten toen enkele honderden relschoppers slaags met de politie, pleegden openlijke geweldplegingen en zware mishandelingen, richtten vernielingen aan en plunderden ook een aantal winkels. Tien politiemensen raakten daarbij gewond. De te tonen foto's zijn afkomstig van diverse camera's, die de politie Rotterdam-Rijnmond in het centrum van Rotterdam had geplaatst. Tijdens de ongeregeldheden na de UEFA-Cupfinale werden al zo'n tachtig personen, de meesten voor openlijke geweldpleging, aangehouden. Een speciaal geformeerd rechercheteam kon in de afgelopen weken aan de hand van de politievideobeelden al zes relschoppers aanhouden, waarvan er drie in bewaring zijn gesteld wegens zware mishandeling en openlijke geweldpleging.

Copyright © 2002 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 05-07-2002 '
Lees ook