Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 6 maart 2003

* GESIGNALEERDE BEROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield woensdagmiddag op de Mathenesserdijk een 20-jarige Rotterdammer aan, die sinds vorig jaar juli werd gezocht als dader van een gewelddadige beroving, die dinsdagavond 9 juli van het vorig jaar plaatsvond op het Overstortpad. Daar werd een toen veertigjarige Rotterdammer beroofd en mishandeld. Het slachtoffer werd toen bij zijn woning met een vuurwapen op zijn hoofd geslagen, beroofd van zo'n 900 euro en een handtelefoon en moest voor behandeling aan zijn opgelopen verwondingen naar het Erasmus Medisch Centrum worden vervoerd. De 20-jarige Rotterdammer werd voor nader onderzoek en verhoor overgedragen aan de recherche van het district Oost, waar hij in verzekering werd gesteld.
* STRAATDEALER AANGEHOUDEN
woensdagmiddag op de Mathenesserdijk, samen met collega's van het Flying Squad, een actie tegen straatdealers. Daarbij werd een 19-jarige Schiedammer aangehouden, nadat hij verdovende middelen had verkocht aan twee klanten. De man werd ingesloten, terwijl tegen de twee drugskopers proces-verbaal werd opgemaakt.


* ZES ILLEGALEN BIJ TUINDERSBEDRIJF AANGEHOUDEN

BERKEL EN RODENRIJS - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield woensdagmorgen bij een tuindersbedrijf aan de Zuidersingel tijdens een controle zes mannen aan, die daar illegaal aan het werk waren en ook niet in het bezit waren van een verblijfsvergunning. Het zestal, in leeftijd variërend van 16 tot 35 jaar en afkomstig uit het Midden-Oosten, werd overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie en voor nader onderzoek en verhoor in vreemdelingenbewaring gesteld.


* VUURWAPEN IN BELWINKEL AANGETROFFEN; VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROZENBURG - Politiepersoneel van de Districts Ondersteunings Groep (district Zuid) stelde woensdagmorgen, op grond van de wet Wapens en Munitie, een onderzoek in een belwinkel aan de Emmastraat in. In het pand werd een gaspistool aangetroffen en in beslag genomen. De eigenaar van het vuurwapen, een 36-jarige man uit Schiedam, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd later met een dagvaarding in persoon heengezonden.


* JONGEN BEROOFD VAN SCOOTER
ROTTERDAM - Woensdagavond omstreeks kwart over tien werd op de Middenbaan een 17-jarige jongen uit Rotterdam van zijn scooter beroofd. De jongen werd door een onbekende man, die op een fiets reed, benaderd. Onder bedreiging van een vuurwapen werd het slachtoffer gesommeerd zijn scooter af te geven. Nadat de 17-jarige Rotterdammer aangaf verder geen goederen bij zich te hebben, reed de man op de bromscooter van het slachtoffer weg in onbekende richting en liet zijn fiets achter.


* TWEE AANRANDERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Donderdagmorgen rond half één werd een 28-jarige vrouw uit Dordrecht, die samen met een even oude vriendin uit Rotterdam wilde oversteken op de Westblaak bij de Hartmanstraat, plotseling van achteren fors beetgepakt en opgetild door een man, die even tevoren als bijrijder uit een auto was gestapt. Het slachtoffer trapte wild om haar heen, terwijl haar vriendin het kenteken van de betrokken auto noteerde en de politie belde. Daarop liet de bijrijder de vrouw los en stapte weer in de auto, waarin een andere man die nog achter het stuur zat, met de auto wegreed. Tijdens het wegrijden liet de bijrijder nog aan de vrouw weten dat het om een geintje ging, waarop het slachtoffer nadrukkelijk liet weten hier niet van gediend te zijn. Aan de hand van het kenteken werden vervolgens de 29-jarige bestuurder van de auto en de 28-jarige bijrijder, beiden uit Rotterdam, door politiemensen aangehouden. Beiden werden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Avonduitgave woensdag 5 maart 2003

* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield woensdagmorgen in de Zaagmolenstraat een verkeerscontrole. Tussen kwart over acht en kwart voor tien gingen 22 autobestuurders op de bon, onder andere voor het niet dragen van de autogordel en het rijden met een ongeldige kentekenplaat.


* RADARSNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeerstoezicht) hield woensdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Strevelsweg, de Pompenburg en de Meidoornsingel. Tussen acht en tien uur flitste de radar op de Strevelsweg 89 van de in totaal 837 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur in plaats van '50'. Op de Pompenburg hielden tussen kwart voor één en twee uur 80 van de in totaal 370 passerende autobestuurders zich niet aan de maximumsnelheid van 50. Hoogste score bedroeg 79 km/uur. Tussen vier en zes uur gingen op de Meidoornsingel 6 van de 258 gecontroleerde automobilisten in de fout. Hoogste snelheid 62 km/pu.


* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
BARENDRECHT -Woensdagmiddag omstreeks half drie werd op het Oosteinde een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. Toen politiemensen de man controleerden bleek hij in zijn jaszak een geladen pistool bij zich te hebben. Het vuurwapen werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 06-03-2003 '
Lees ook