Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 06-06-02 20:28

Avonduitgave donderdag 6 juni 2002

VROUW DOOD IN WONING AANGETROFFEN (6 juni 2002) CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Donderdagmiddag werd in een woning aan het Sperwerhof het stoffelijk overschot aangetroffen van de 26-jarige bewoonster. Een vriend was, omstreeks half ''n, naar de woning gegaan en trof daar de vrouw bebloed aan. Hij verliet direct de woning en ging naar het politiebureau in Capelle aan den IJssel. De vrouw is als gevolg van een misdrijf om het leven gekomen. De technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Er zal sectie worden verricht op het slachtoffer, teneinde de juiste doodsoorzaak vast te stellen. Personeel van de Dierenambulance heeft zich ontfermd over de hond van het slachtoffer. De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht en achtergronden van dit misdrijf.

Ochtenduitgave donderdag 6 juni 2002

BRAND IN PORTIEK (6 juni 2002)
Woensdagmiddag ontstond er omstreeks half vijf een brand in een portiek aan de Lemkenstraat. De rubberen matten in de portiek waren vermoedelijk aangestoken wat een enorme rookontwikkeling veroorzaakte. Een 19-jarige bewoner van een van de woningen werd overgebracht naar het St Franciscus ziekenhuis ivm ademhalingsmoeilijkheden. Een woning liep grote roet- en rookschade op, de andere konden na gelucht te zijn weer gebruikt worden. De recherche van district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.

BROMFIETSCONTROLE (6 juni 2002)
Woensdagmiddag werd een bromfietscontrole gehouden aan de Schiedamseweg. Er werden 16 bestuurders gecontroleerd waarbij 20 processen verbaal werden uitgeschreven. Elf bestuurders waren niet in het bezit van een bromfietscertificaat, twee brommers waren niet verzekerd en vier bestuurders droegen geen helm. Verder werd er bekeurd voor het rijden op het trottoir (1), de technische staat van de bromfiets (1) en het niet bij zich hebben van het verzekeringsbewijs (1). Tijdens de controle werd een 33-jarige Rotterdammer aangehouden die gesignaleerd stond. De man verzette zich hevig bij zijn arrestatie. Op het politiebureau bleek de Rotterdammer in het bezit te zijn van een gebruikershoeveelheid cocaïne en wiet. De verdovende middelen werden in beslag genomen.

HENNEPKWEKERIJ (6 juni 2002)
Naar aanleiding van klachten stelde de politie van het district Zuid woensdagmiddag in een woning aan de Wolphaertsbocht een onderzoek in. Op de zolder bleek een hennepkwekerij aanwezig. Er was inmiddels al geoogst. Er moeten zo'n 300 hennepplanten aanwezig geweest zijn. Wat restte was afval van de hennepplanten in vuilniszakken. Ook de apparatuur voor de hennepkwekerij was nog aanwezig. Met de stroomvoorziening was geknoeid. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar.

SNELHEIDSCONTROLES (6 juni 2002)
Woensdagavond werden er snelheidscontroles gehouden aan de Beukelsdijk en het Weena. Tussen kwart over zeven en half negen werd er in beide richtingen gecontroleerd op de Beukelsdijk. Van de 912 passerende automobilisten hielden 43 zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u. Op het Weena werd tussen kwart voor negen en kwart voor tien gecontroleerd. Hier hielden 103 van de 326 automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van de 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid 87 km/u.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 06-06-2002 '
Lees ook