Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 06-07-02 12:43

Uitgave zaterdag 6 juli 2002

* TAXICHAUFFEUR NEERGESLAGEN EN BEROOFD VAN TAXI EN GELD Zaterdagmorgen rond kwart voor twee werd een 32-jarige Rotterdamse taxichauffeur in de Middelharnisstraat neergeslagen en beroofd van z'n taxi en portemonnee met de dagopbrengst. De taxichauffeur was naar de Middelharnisstraat gereden om daar een klant op te pikken. Deze stapte achterin, sloeg vervolgens de taxichauffeur op z'n hoofd, werkte de taxichauffeur naar buiten en ging er met de taxi vandoor. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en werd naar een ziekenhuis in Rotterdam-Zuid vervoerd. De taxichauffeur kon gezien z'n toestand nog niet worden gehoord. Tijdens een onderzoek in de omgeving werd korte tijd later de taxi leeg teruggevonden onder de metrobaan bij de Abbenbroekweg en de Ooltgensplaatweg. Het taxibord en de portemonnee van het slachtoffer bleken te zijn meegenomen. Door de recherche van het district Zuid wordt een onderzoek ingesteld.


* VROUW LOOPT GEBROKEN RIBBEN OP BIJ BEROVING Vrijdagavond even voor negen uur werd op de Carnisselaan, ter hoogte van de 3e Carnissestraat, een daar lopende 21-jarige vrouw uit Rotterdam plotseling belaagd door een groep van zes mannen. Het slachtoffer werd beetgepakt, een aantal malen met kracht op haar ribben geslagen en beroofd van haar handtelefoon. Na de beroving verdwenen de daders in een auto en op een fiets. Het slachtoffer belde aan bij een woning en werd daar onwel. GGD-personeel vervoerde haar naar een ziekenhuis in Rotterdam-Zuid, waar bleek dat zij een aantal gebroken ribben had opgelopen.


* CARJACKING
Vrijdagavond kort voor half tien werd op de Feijenoorddijk een 23-jarige Dordtenaar beroofd van z'n Renault Megane cabriolet. Het slachtoffer werd bedreigd met een vuurwapen en moest z'n auto afgeven. Eén van de carjackers ging er in de auto van de Dordtenaar vandoor, terwijl een andere dader in een gereedstaande auto wegreed. Deze auto werd rond middernacht door politiemensen afgesloten aangetroffen in de Nassaustraat en voor nader onderzoek in beslag genomen.


* MEISJE ONDER BEDREIGING VAN MES BEROOFD VAN TAS Zaterdagmorgen rond half één werd op de Persoonsdam een daar lopend achttienjarig meisje door twee knapen, van wie er één haar bedreigde met een mes, beroofd van haar tas. In de tas van het slachtoffer zaten een handtelefoon en een portemonnee met daarin een nog onbekend geldbedrag.


* TRAMCONTROLES
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield vrijdagmiddag, samen met controleurs van de RET, uitgebreide tramcontroles op het Kruisplein. In totaal werden in 15 trams 581 passagiers gecontroleerd, waarbij er 174 werden aangehouden voor zwart rijden. Van hen betaalden 45 direct de boete, werden er 29 gepardonneerd en gingen 100 passagiers op de bon.


* BOLLETJESSLIKKER LOOPT LEEG IN POLITIECEL Vrijdagmiddag troffen arrestantenverzorgers van het politiebureau van het district Rotterdam-West, toen zij een 41-jarige Rotterdammer wilden insluiten, tijdens zijn fouillering enkele bolletjes cocaïne in z'n onderbroek aan. De Rotterdammer was 's middag aangehouden op de Luchthaven Schiphol na een vlucht uit Suriname, omdat hij wegens een door hem gepleegde mishandeling en bedreiging gesignaleerd stond voor de politie Rotterdam-Rijnmond. Na het ontdekken van de bolletjes bekende de man dat hij er nog meer (zo'n 20) had geslikt. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex van het hoofdbureau, waar een politie-arts hem direct onderzocht. Deze schreef een laxeermiddel voor. Via natuurlijke weg moeten de bolletjes het lichaam verlaten. Vrijdagavond en zaterdagmorgen gebeurde dat.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 06-07-2002 '
Lees ook