Politie Rotterdam-Rijnmond

Avonduitgave donderdag 6 februari 2003

* WAARSCHUWING VOOR DURE DAKBEDEKKERS EN SMOEZENMAKERS

ROTTERDAM - De politie waarschuwt mensen voor dure 'dakbedekkers', die onder meer actief zijn in de wijk Overschie, en voor een smoezenmaker die regelmatig z'n slag slaat in Rotterdam-Noord. Afgelopen maandag werd een 86-jarige bewoonster van de Malvastraat het slachtoffer van een babbeltruc. De vrouw werd voor haar woning aangesproken door een onbekende man, die vroeg of hij gebruik mocht maken van de telefoon. Binnen verklaarde de verdachte echter dat hij 300 euro nodig had voor een ziekenhuisrekening. Toen de vrouw het gevraagde bedrag niet wilde geven, vroeg hij 70 euro voor benzine. Nadat ze het geld had gegeven, vertrok de smoezenmaker. Het betreft een blanke man van ongeveer 20-25 jaar. Hij heeft kort donker haar, is tenger van postuur en circa 1.65m lang. De door deze man toegepaste smoes heeft veel overeenkomsten met eerder gepleegde babbeltrucs in Rotterdam-Noord. In Overschie zijn de afgelopen weken twee mannen met een oplichtingstruc actief geweest. De twee belden onder meer aan bij een woning aan de Burgemeester Koningssingel en boden aan om het dak te repareren. De bejaarde bewoonster ging in op het aanbod, maar schrok zich een hoedje toen ze na een uur de rekening van 3.000 euro kreeg gepresenteerd voor de 'verrichte werkzaamheden'. Hetzelfde gebeurde bij een bewoner aan de Hoornsingel. Het politiewijkteam van Overschie (district Rotterdam-West) zou tevens graag in contact komen met mensen die op dezelfde manier benaderd of benadeeld zijn. Het gaat om twee mannen in de leeftijd van 25 en 45 jaar. Opvallend is dat de twee met een Twents accent spreken en beiden rondrijden in een donkerkleurige bestelbus. Heeft u meer informatie over de dakbedekkers, dan kunt u contact opnemen met het politiewijkteam Overschie en voor de smoezenmaker met de recherche van het district De Noordhoek. Deze zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield donderdagmorgen tussen half tien en kwart voor twaalf een radarsnelheidscontrole op de Burgemeester Van Walsumweg. Van de 810 passerende automobilisten hielden er 41 het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur in plaats van '50'.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield donderdagmorgen op de Olympiaweg een verkeerscontrole. Tussen kwart voor tien en twaalf uur werden 11 processen-verbaal opgemaakt aan automobilisten voor het niet dragen van de autogordel, verlopen apk en het rijden zonder rijbewijs. E'n bromfietser ging op de bon voor het niet dragen van de helm.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield donderdagmorgen op de Mathenesserdijk een verkeerscontrole. Tussen half elf en kwart voor twaalf werden 26 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor het niet dragen van de autogordel, het niet-handsfree bellen en het rijden zonder rijbewijs.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Donderdagmorgen werd in een garagebox aan de Coolhaven een in bedrijf zijnde hennepkwekerij ontdekt. Surveillerende politiemensen van het district Rotterdam-West roken de typische henneplucht en stelden een onderzoek in. In de garagebox werden 1750 hennepplanten aangetroffen alsmede zo'n 11.000 stekjes. De hennepplanten en stekjes werden in beslag genomen. Ook de voor de groei gebruikte apparatuur werd in beslag genomen. De voor de kwekerij benodigde stroom bleek deels illegaal te worden afgetapt. De hennepplanten en apparatuur zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.


* BRANDSTICHTING
ROTTERDAM - Donderdagmiddag omstreeks drie uur brak er brand uit in een woning aan de Wolphaertsbocht. De gewaarschuwde brandweer moest de voordeur van de woning forceren om binnen te komen en de brand te bestrijden. In verband met de grote rookontwikkeling werd het alarm middelbrand gegeven. De omliggende woningen werden uit voorzorg ontruimd. De brandweer gaf om 15.13 uur het sein brand meester. Wat later meldde zich op het politiebureau de 36-jarige bewoner. Hij verklaarde dat hij brand had gesticht in zijn woning. De man werd aangehouden en inverzekering gesteld. De politie van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.

door de berover in het ootje te zijn genomen.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 07-02-2003 '
Lees ook