Politie Rotterdam-Rijnmond


Persberichten Actueel

Bijgewerkt: 07-06-02 22:45

Avonduitgave vrijdag 7 juni 2002

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR VUURWAPENBEZIT (7 juni 2002) Na een onderzoek hebben het wijkteam Pendrecht/Zuidwijk en de Districts Ondersteunings Groep in samenwerking met het regionaal team, het Flying Squad, vrijdagmorgen vroeg een inval gedaan in een woning in Zuidwijk en in een woning in Pendrecht. Er werden twee vuurwapens en een kleine hoeveelheid cocaïne in beslag genomen. Er werden twee verdachten, Rotterdammers van 25-jaar oud aangehouden.

WINKEL OVERVALLEN (7 juni 2002)
Twee nog onbekende mannen hebben vrijdagmiddag omstreeks kwart over één, een winkel aan het Prinsenplein overvallen. De mannen hadden in de winkel een pakje sigaretten gekocht. Nadat de eigenaar de kassa had geopend om wisselgeld terug te geven, grepen beide mannen in de kassa. Toen de eigenaar probeerde dit te voorkomen werd hij door ''n van de mannen in zijn arm gestoken. Hij liep daarbij een snijwond op. Hierna renden de twee mannen weg met een nog onbekende buit. De eigenaar van de winkel ging nog achter de twee aan, maar verloor hen uit het oog. De GGD heeft het slachtoffer ter plaatse behandeld.

AANRIJDING (7 juni 2002)
Bij een aanrijding tussen drie personenauto's, vrijdagmiddag omstreeks kwart voor vier op de Doenkade, zijn drie personen gewond geraakt. Eén van de auto's, bestuurd door een 60-jarige Rotterdammer kwam door onbekende oorzaak op de voor hem verkeerde weghelft terecht. Een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Bergschenhoek trachtte hem te ontwijken, maar botste tegen de zijkant van de auto van de Rotterdammer. Hij verloor daardoor de macht over het stuur en botste hierna frontaal tegen een auto, bestuurd door een 52-jarige man uit Schiedam, die achter de auto van de Rotterdammer reed. Vervolgens kantelde de auto waarna hij de berm in schoot. De 19-jarige man uit Bergschenhoek en de 52-jarige Schiedammer raakten gewond en moesten door de brandweer uit hun auto's worden bevrijd. Zij werden door de GGD overgebracht naar respectievelijk het Dijkzigtziekenhuis en het St. Franciscus Gasthuis. Ook de 47-jarige inzittende (afkomstig uit Spijkenisse) van de auto van de Schiedammer raakte gewond. Ook hij werd door de GGD naar het St. Franciscus Gasthuis gebracht. De Doenkade vanaf de kruising met de GK van Hogendorpweg, is ongeveer anderhalf uur voor het verkeer in beide richtingen afgesloten geweest.


Ochtenduitgave vrijdag 7 juni 2002

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (7 juni 2002)
VLAARDINGEN - De politie van het district Waterweg stelde donderdagmiddag, naar aanleiding van klachten, een onderzoek in in een pand aan de Marconistraat. Binnen trof men een in werking zijnde hennepkwekerij aan, met 1600 planten en 88 lampen. Alles werd in beslag genomen en is inmiddels vernietigd. De benodigde stroom werd op illegale en gevaarlijke wijze afgetapt van de hoofdstroomkabel uit de straat. Naar de verantwoordelijke(n) wordt een onderzoek ingesteld.

VROUW BEROOFD (7 juni 2002)
SCHIEDAM - Donderdagmiddag omstreeks twaalf uur werd een 76-jarige vrouw beroofd. De vrouw kwam terug van het boodschappen doen toen er een man voor haar woning aan de Pascalstraat stond. De man greep de portemonnee uit de tas van de vrouw en gaf haar daarna een harde duw. Het slachtoffer viel als gevolg hiervan tegen een stenen trapje en liep een wond boven haar oog op. Zij werd overgebracht naar het Vlietland ziekenhuis. De recherche van district Schiedam is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij het politiebureau of telefonisch contact opnemen via 0900-8844.

BRAND IN WONING (7 juni 2002)
SCHIEDAM - Donderdagmiddag ontstond er omstreeks half vijf, door nog onbekende oorzaak, brand in een woning aan de MGR. Nolenstraat. Een 37-jarige bewoonster vertelde dat op het moment dat zij binnenkwam de woning vol met rook stond. Toen ze de balkondeuren openzette laaiden de vlammen op. De brandweer gaf middelbrand. Diverse andere woningen in het pand liepen rookschade op. De 37-jarige bewoonster werd voor nader onderzoek aan de luchtwegen overgebracht naar het Schieland ziekenhuis. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Avonduitgave donderdag 6 juni 2002

VROUW DOOD IN WONING AANGETROFFEN (6 juni 2002) CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Donderdagmiddag werd in een woning aan het Sperwerhof het stoffelijk overschot aangetroffen van de 26-jarige bewoonster. Een vriend was, omstreeks half ''n, naar de woning gegaan en trof daar de vrouw bebloed aan. Hij verliet direct de woning en ging naar het politiebureau in Capelle aan den IJssel. De vrouw is als gevolg van een misdrijf om het leven gekomen. De technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Er zal sectie worden verricht op het slachtoffer, teneinde de juiste doodsoorzaak vast te stellen. Personeel van de Dierenambulance heeft zich ontfermd over de hond van het slachtoffer. De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht en achtergronden van dit misdrijf.

Ochtenduitgave donderdag 6 juni 2002

BRAND IN PORTIEK (6 juni 2002)
Woensdagmiddag ontstond er omstreeks half vijf een brand in een portiek aan de Lemkenstraat. De rubberen matten in de portiek waren vermoedelijk aangestoken wat een enorme rookontwikkeling veroorzaakte. Een 19-jarige bewoner van een van de woningen werd overgebracht naar het St Franciscus ziekenhuis ivm ademhalingsmoeilijkheden. Een woning liep grote roet- en rookschade op, de andere konden na gelucht te zijn weer gebruikt worden. De recherche van district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.

BROMFIETSCONTROLE (6 juni 2002)
Woensdagmiddag werd een bromfietscontrole gehouden aan de Schiedamseweg. Er werden 16 bestuurders gecontroleerd waarbij 20 processen verbaal werden uitgeschreven. Elf bestuurders waren niet in het bezit van een bromfietscertificaat, twee brommers waren niet verzekerd en vier bestuurders droegen geen helm. Verder werd er bekeurd voor het rijden op het trottoir (1), de technische staat van de bromfiets (1) en het niet bij zich hebben van het verzekeringsbewijs (1). Tijdens de controle werd een 33-jarige Rotterdammer aangehouden die gesignaleerd stond. De man verzette zich hevig bij zijn arrestatie. Op het politiebureau bleek de Rotterdammer in het bezit te zijn van een gebruikershoeveelheid cocaïne en wiet. De verdovende middelen werden in beslag genomen.

HENNEPKWEKERIJ (6 juni 2002)
Naar aanleiding van klachten stelde de politie van het district Zuid woensdagmiddag in een woning aan de Wolphaertsbocht een onderzoek in. Op de zolder bleek een hennepkwekerij aanwezig. Er was inmiddels al geoogst. Er moeten zo'n 300 hennepplanten aanwezig geweest zijn. Wat restte was afval van de hennepplanten in vuilniszakken. Ook de apparatuur voor de hennepkwekerij was nog aanwezig. Met de stroomvoorziening was geknoeid. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar.

SNELHEIDSCONTROLES (6 juni 2002)
Woensdagavond werden er snelheidscontroles gehouden aan de Beukelsdijk en het Weena. Tussen kwart over zeven en half negen werd er in beide richtingen gecontroleerd op de Beukelsdijk. Van de 912 passerende automobilisten hielden 43 zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u. Op het Weena werd tussen kwart voor negen en kwart voor tien gecontroleerd. Hier hielden 103 van de 326 automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van de 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid 87 km/u.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 07-06-2002 '
Lees ook