Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 08-05-02 12:28
Ochtenduitgave 8 mei 2002
ONGEVAL (8 mei 2002)
Dinsdagmiddag omstreeks half twee vond op een parkeerplaats van een containerterminal aan de Europaweg een ongeval plaats. Een 29-jarige vrachtwagenbestuurder uit Molenaarsgraaf reed weg van een parkeervak en zag daarbij een 33-jarige voetganger uit Maassluis over het hoofd. Het slachtoffer werd ongeveer twee meter meegesleurd. De GGD en de traumahelikopter kwamen ter plaatse. De man werd met ernstige verwondingen naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd.

BEROVING (8 mei 2002)
Dinsdagavond omstreeks kwart over tien werd in de Schuddebeursstraat een 20-jarige vrouw beroofd van haar handtas. Zij was bezig met het openen van de gezamelijke toegangsdeur van haar flatgebouw, toen er een jongen aan kwam rennen. Hij rukte haar tas van haar arm en rende weg in de richting van de Noord Wellestraat. In de tas zat onder meer haar portemonnee en mobiele telefoon.

STEEKPARTIJ (8 mei 2002)
Dinsdagavond omstreeks elf uur raakte bij een steekpartij in een bar aan de West Kruiskade, een 46-jarige Rotterdammer gewond. Hij werd door de GGD overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis. Het slachtoffer had in de bar ruzie met een andere man gekregen, waarbij hij plotseling door deze man met een mes in zijn zij werd gestoken. De verdachte, een 51-jarige Rotterdammer kon door de gewaarschuwde politie in de bar worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in.

Avonduitgave 7 mei 2002

POLITIE OP ZOEK NAAR BELANGRIJKE GETUIGE OVERVAL VIDEOTHEEK (7 mei 2002)
(Zie ook persbericht van 05/05/2002)
De recherche van het district Feijenoord-Ridderster is op zoek naar man, die zaterdagavond 4 mei jl. omstreeks kwart voor twaalf getuige is geweest van een overval op een videotheek aan de Spinozaweg. Bij deze overval werden politiemensen aangesproken door een man, die de dader uit de videotheek had zien komen en in een auto zag stappen. De politiemensen vroegen de getuige om even te wachten, maar na een aantal minuten was deze getuige verdwenen. Tegen de politiemensen verklaarde de getuige dat hij de videotheek niet binnen is geweest, maar dat hij bij zijn auto heeft gestaan op de kruising Spinozaweg-Bierens de Haanweg. De recherche wil graag alsnog met de man, tussen de 40 en 50 jaar oud, blank en van Nederlandse afkomst, licht-grijs haar, brildragend en gekleed in een lichtkleurig jack, in contact komen. Hij wordt dringend verzocht telefonisch contact op te nemen met 010-2766233. De overval werd gepleegd door een met een groot mes gewapende man. Hij bedreigde het personeel en eiste geld. Met z'n buit liep hij de videotheek uit en stapte op de Bierens de Haanweg in een daar gereedstaande auto. Korte tijd later werd de bij de overval gebruikte wagen aangetroffen in de Socratesstraat. De auto bleek als gestolen gesignaleerd te zijn.

MET VERKEERDE KAARTEN GEEN TOEGANG (7 mei 2002) Nederlanders die zich woensdagavond bij de UEFA-Cupfinale tussen Feijenoord en Borussia Dortmund meldden met kaarten bestemd voor een Duits vak zullen niet tot het Feyenoord Stadion worden toegelaten. Een aantal van de toegangskaarten die onlangs in Duitsland zijn verkocht worden door een klein aantal Duitse supporters via internet te koop aangeboden. Het is niet uitgesloten dat hierdoor toegangsbewijzen in handen zijn gekomen van Nederlandse supporters. Bij de toegangscontrole zal hier streng op worden gelet om de supporters van beide verenigingen gescheiden te houden. Mensen die zich melden met kaarten die bedoeld waren en zijn voor Duitse supporters worden niet tot het stadion toegelaten. Het heeft dat ook geen enkele zin om zich met een dergelijk toegangsbewijs bij het Feijenoord Stadion te vervoegen.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (7 mei 2002)
Naar aanleiding van klachten van omwonenden over stankoverlast werd dinsdagmorgen door politiepersoneel van het district Zuid een onderzoek ingesteld in een woning aan de Dordtselaan. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 100 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen. De in de woning aanwezige 36-jarige bewoonster en haar 29-jarige vriend werden op grond van de Opiumwet aangehouden. Na opgemaakt proces-verbaal werden zij later op de dag weer op vrije voeten gesteld.

GETUIGENOPROEP (7 mei 2002)
(Zie ook persbericht van 07/05/2002, ochtenduitgave) De recherche van het district Oost is op zoek naar getuigen van een overval op een 69-jarige vrouw in haar woning in de Sichemstraat. Maandagavond rond half zeven werd er bij de woning van de vrouw aangebeld door twee meisjes met de vraag of zij de ANWB mochten bellen, omdat hun handtelefoon de geest had gegeven. Toen de bewoonster dat niet toestond, werd de voordeur plotseling opengeduwd door twee mannen. De bewoonster werd tegen de grond gewerkt en met een mes bedreigd. De vrouw riep vervolgens haar man die haar te hulp schoot, maar met een vuurwapen werd bedreigd. Uiteindelijk namen de overvallers de portemonnee van de vrouw af en verdwenen daarmee. De vrouw moest ter plaatse door GGD-personeel worden behandeld aan opgelopen lichte verwondingen. De recherche van het district Oost is bereikbaar via 0900-8844.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 08-05-2002 '
Lees ook