Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 08-07-02 21:03

Avonduitgave maandag 8 juli 2002

* MET AANHOUDING 19 VERDACHTEN 25 SNELKRAKEN OPGELOST

Rechercheurs van de Eenheid Middencriminaliteit van Rotterdam-Rijnmond sloten met de aanhouding van 19 verdachten en het oplossen van 25 snelkraken een onderzoek van enkele maanden af. Naar aanleiding van een groot aantal snelkraken, voornamelijk gepleegd op motorzaken in Rotterdam en in Noord-Brabant en Zeeland werd begin februari jl. het onderzoek gestart door de Eenheid Middencriminaliteit. Gedurende het onderzoek bleek tevens dat de groep verdachten, die in wisselende samenstelling op pad ging, naast de inbraken in motorzaken of motorreparatiebedrijven ook inbraken hadden gepleegd in kledingwinkels, een sportzaak en een speelgoedwinkel. De inbraken werden gepleegd met gehuurde en/of gestolen bestelauto's om daarmee de weggenomen motoren en andere goederen te vervoeren. Tijdens het onderzoek werden in totaal 19 verdachten aangehouden, onder wie twee 24-jarige hoofdverdachten, beiden uit Rotterdam. Door de verdachten werden tussen maart van het vorig jaar tot april van dit jaar in totaal zestien dure motorfietsen weggenomen, alsmede onder meer een grote hoeveelheid motorkleding. Bij het plegen van de snelkraken werden ruiten of deuren van de bedrijven met grof geweld opengebroken. Een aantal van de gestolen motoren werd bij een motorsloopbedrijf op Voorne-Putten omgekat met onderdelen van sloopmotoren. Drie motoren werden in de loop van het onderzoek teruggevonden en konden aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven. Voorts werd een aantal van diefstal afkomstige motorblokken, motorkleding en andere toebehoren in beslag genomen. Bij de aanhouding van de verdachten werden twee vuurwapens aangetroffen. De door hen aangerichte schade beloopt enkele honderdduizenden euro's. Een aantal verdachten zit nog in voorlopige hechtenis, terwijl de beide 24-jarige hoofdverdachten op vrijdag 19 juli a.s. voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Rotterdam zullen moeten verschijnen.
(Persofficier van Justitie).


* MOTORRIJDER VERKEERSPOLITIE GEWOND BIJ AANRIJDING

Maandagmorgen omstreeks half negen raakte bij een aanrijding op de noordbaan van de Rijksweg A20, een 41-jarige motorrijder van de Verkeerspolitie gewond. De politieman reed op de rechterrijstrook toen het verkeer v¢¢r hem afremde. Hij week uit naar links, maar raakte daarbij met het voorwiel van de motor een op de linkerrijstrook rijdende personenauto. De motorrijder viel met zijn motor en kwam tegen de vangrail terecht. Een achterop komende auto kon hem niet meer ontwijken. De politieman werd door GGD-personeel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum (Dijkzigtziekenhuis). Personeel van de Medische Urgentiehelikopter verleende assistentie aan de GGD. De noordbaan van de A20 werd enige tijd voor het verkeer afgesloten.


* ARBEIDSONGEVAL MET LETSEL
BARENDRECHT - Maandagmorgen rond kwart voor acht maakte een 40-jarige Rotterdammer, tijdens het opbouwen van een steiger bij een pand aan de Voordijk, vermoedelijk een misstap en viel vervolgens van een hoogte van ruim vier meter. Het slachtoffer liep een kaak- en polsfractuur op en werd door GGD-personeel naar het MCRZ, lokatie St. Claraziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Door de Arbeidsinspectie wordt een onderzoek naar het ongeval ingesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES
BERKEL EN RODENRIJS - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield maandagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Noordeindseweg, Klapwijkseweg en Rodenrijseweg. Tussen kwart voor elf en kwart voor twaalf werd gecontroleerd op de Noordeindseweg. Van de 429 passerende automobilisten namen 101 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur. Op de Klapwijkseweg werd tussen twaalf en ''n uur gecontroleerd. Van de 491 passerende automobilisten hielden 152 het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg 82 km/uur in plaats van de toegestane '50'. Tussen ''n en twee uur stond de snelheidsradar op de Rodenrijseweg, waar van de 463 passerende automobilisten er 58 werden geflitst wegens overschrijding van de daar toegestane '50'. Hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
HOEK VAN HOLLAND - Maandagmorgen rond tien uur werd door politiepersoneel van het Wijkteam Hoek van Holland (district Waterweg) in een bedrijfspand aan de Kwelder een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal 716 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later op de dag vernietigd. Personeel van Eneco constateerde dat er met de zekeringen voor de stroomvoorziening was geknoeid. Naar de huurder van het bedrijfspand wordt een onderzoek ingesteld.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 08-07-2002 '
Lees ook