Politie Rotterdam-Rijnmond

Persberichten Actueel

Uitgave donderdag 9 mei 2002

RUMOERIG IN HET CENTRUM VAN ROTTERDAM IN DE VROEGE DONDERDAGOCHTEND, NA HET WINNEN VAN DE UEFA Cup. (9 mei 2002)

Na het middernachtelijk uur heeft een groot aantal mensen de festiviteiten op de Coolsingel voortgezet. Rond kwart voor één echter moest de mobiele eenheid optreden op de Coolsingel, omdat een paar honderd jongeren (vervelia) met voorwerpen naar de politie begon te gooien. Er werden enkele charges uitgevoerd om aan dit gedrag een eind te maken en enige tijd later werden op het Hofplein ongeveer 500 mensen, voor het merendeel raddraaiers, omsingeld.

Ook op de Schiedamsedijk was een groep jongeren vervelend en moesten charges worden uitgevoerd, waarbij ook de waterwerper is ingezet. Deze groep heeft zich verdund en is vervolgens verdwenen.

Omstreeks drie uur werd begonnen om de omsingelde mensen op het Hofplein druppelsgewijs te laten vertrekken. Alle mensen die op het Hofplein aanwezig waren konden op een gegeven moment weg en verdwenen in verschillende richtingen.

In de omgeving van het centrum zijn op een aantal plaatsen ruiten van winkels en bedrijven vernield. De politie heeft na twaalven ruim tachtig arrestanten gemaakt, de meeste voor openlijke geweldpleging. Onder de aangehoudenen bevinden zich ook degenen die woensdagavond een ruit vernielden van een belwinkel en een aantal mobiele telefoons wegnamen.

AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP (9 mei 2002)
Donderdagmorgen omstreeks vijf uur vond op de Westblaak een aanrijding plaats, waarbij een 27-jarige man overleed. De man had zich op het Churchillplein in de tunnelbuis laten zakken. Hij werd vervolgens aangereden door een taxi, bestuurd door een 41-jarige man uit Vlaardingen. Over het motief van het slachtoffer om zich in de tunnelbuis te laten zakken, is op dit moment nog niets bekend.

VROUW BEROOFD VOOR WONING (9 mei 2002)
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 26-jarige vrouw beroofd in de Polanenstraat. De vrouw was lopend onderweg naar huis en werd vanaf de Hoflaan gevolgd door een man. Voor haar woning gooide de man de vrouw tegen haar deur en pakte haar gsm af.

OVERVAL SNACKBAR (9 mei 2002)
Woensdagavond omstreeks acht uur werd op de Zijpe een snackbar door twee mannen overvallen. Een man stond plotseling achter de toonbank en bedreigde een medewerkster met een vuurwapen. Vervolgens griste de dader ongeveer 400 euro uit de kassalade. Vervolgens gingen de mannen er vandoor in een auto en reden in de richting van de Slinge.

ONDERZOEK RIJKSRECHERCHE (9 mei 2002)
De Rijksrecherche zal in opdracht van het Openbaar Ministerie in Rotterdam een onderzoek instellen naar het overlijden donderdagmorgen van een 34-jarige Rotterdammer. De Rotterdammer werd rond elf uur donderdagmorgen door surveillerende politiemensen op de Oldegaarde/Slinge gesignaleerd toen hij daar in een auto met zeer hoge snelheid reed. Daarop werd een achtervolging ingezet, waarbij de Rotterdammer in z'n auto dwars door de slagbomen van het parkeerterrein van het Sportcomplex Ahoy reed. Daar kon hij worden klemgereden. De man verzette zich daarbij zo hevig dat politiemensen pepperspray moesten gebruiken en hem moesten boeien om het verzet te breken. Vervolgens werd de man, die zich bleef verzetten, in een politiewagen gezet en naar het politiebureau Zuidplein vervoerd. Onderwijl hadden de politiemensen personeel van de GGD gealarmeerd met het verzoek direct naar het politiebureau te gaan om de man daar bij aankomst te kalmeren. Toen GGD-personeel de Rotterdammer medisch behandelde, overleed hij. Toegepaste reanimatie mocht niet meer baten.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 09-05-2002 '
Lees ook