Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 09-05-02 15:32
Uitgave donderdag 9 mei 2002
AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP (9 mei 2002)
Donderdagmorgen omstreeks vijf uur vond op de Westblaak een aanrijding plaats, waarbij een 27-jarige man overleed. De man had zich op het Churchillplein in de tunnelbuis laten zakken. Hij werd vervolgens aangereden door een taxi, bestuurd door een 41-jarige man uit Vlaardingen. Over het motief van het slachtoffer om zich in de tunnelbuis te laten zakken, is op dit moment nog niets bekend.

VROUW BEROOFD VOOR WONING (9 mei 2002)
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 26-jarige vrouw beroofd in de Polanenstraat. De vrouw was lopend onderweg naar huis en werd vanaf de Hoflaan gevolgd door een man. Voor haar woning gooide de man de vrouw tegen haar deur en pakte haar gsm af.

OVERVAL SNACKBAR (9 mei 2002)
Woensdagavond omstreeks acht uur werd op de Zijpe een snackbar door twee mannen overvallen. Een man stond plotseling achter de toonbank en bedreigde een medewerkster met een vuurwapen. Vervolgens griste de dader ongeveer 400 euro uit de kassalade. Vervolgens gingen de mannen er vandoor in een auto en reden in de richting van de Slinge.

ONDERZOEK RIJKSRECHERCHE (9 mei 2002)
De Rijksrecherche zal in opdracht van het Openbaar Ministerie in Rotterdam een onderzoek instellen naar het overlijden donderdagmorgen van een 34-jarige Rotterdammer. De Rotterdammer werd rond elf uur donderdagmorgen door surveillerende politiemensen op de Oldegaarde/Slinge gesignaleerd toen hij daar in een auto met zeer hoge snelheid reed. Daarop werd een achtervolging ingezet, waarbij de Rotterdammer in z'n auto dwars door de slagbomen van het parkeerterrein van het Sportcomplex Ahoy reed. Daar kon hij worden klemgereden. De man verzette zich daarbij zo hevig dat politiemensen pepperspray moesten gebruiken en hem moesten boeien om het verzet te breken. Vervolgens werd de man, die zich bleef verzetten, in een politiewagen gezet en naar het politiebureau Zuidplein vervoerd. Onderwijl hadden de politiemensen personeel van de GGD gealarmeerd met het verzoek direct naar het politiebureau te gaan om de man daar bij aankomst te kalmeren. Toen GGD-personeel de Rotterdammer medisch behandelde, overleed hij. Toegepaste reanimatie mocht niet meer baten. Avonduitgave 9 mei 2002
OVERVAL SUPERMARKT (8 mei 2002)
Woensdagmorgen omstreeks acht uur werd op het Jacob van Campenplein een supermarkt overvallen. De dader was via de achterzijde de supermarkt binnengedrongen. Hij bedreigde vervolgens het winkelpersoneel met een vuurwapen. Zij moesten een tot nu toe onbekend geldbedrag aan de dader afgeven. De man ging er vandoor op een bromscooter in de richting van een benzinestation.

RADARSNELHEIDSCONTROLE (8 mei 2002)
De Verkeerspolitie heeft woensdagmiddag van 16.30 tot 18.00 uur een radarsnelheidscontrole gehouden op de Ringdijk. Van de 1069 gecontroleerde bestuurders reden er 110 harder dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogste snelheid bedroeg 79 km per uur.

ZIEKENHUISDIEF AANGEHOUDEN (8 mei 2002)
Woensdagmiddag omstreeks twee uur werd op de Olympiaweg, een 27-jarige Amsterdammer aangehouden. De man werd even tevoren betrapt door beveiligingspersoneel van een ziekenhuis, toen hij zich daar met nog een andere man zonder aannemelijke verklaring ophield. De twee mannen renden weg achtervolgd door de beveiligers. De 27-jarige probeerde op het ziekenhuisterrein over een hek te klimmen maar kon worden beetgepakt en vastgehouden. De andere man liet een tas vallen en kon ontkomen. In de tas zat onder andere een beamer die uit het ziekenhuis was gestolen. De gewaarschuwde politie hield de mam aan, waarna hij werd overgebracht naar het bureau. De verdachte is inverzekering

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 09-05-2002 '
Lees ook