Politie Rotterdam-Rijnmond


Persberichten Actueel

Bijgewerkt: 09-06-02 12:47

Uitgave zondag 9 juni 2002

MAN BEROOFD (9 juni 2002)
Zaterdagmorgen vroeg werd in de Catharina Beersmansstraat, een 45-jarige eigenaar van een coffeeshop beroofd. Het slachtoffer werd belaagd door twee mannen even nadat hij zijn zaak had afgesloten. E'n man kwam met een vuurwapen op hem af terwijl de ander hem met een mes bedreigde. Het slachtoffer drukte de arm van de man met het vuurwapen weg, waarna er een schot afging. Vervolgens werd hij tegen de grond gewerkt, waarna men hem zijn geld, zijn horloge en hasjiesj afnam. Daarop verdwenen de mannen over de spoordijk aan de Hudsonstraat.

BROMFIETSCONTROLE (9 juni 2002)
Naar aanleiding van klachten vanuit het recreatiegebied Rottemeren, de wijken Zevenkamp, Nesselanden en de gemeente Zevenhuizen met betrekking tot overlast van met name discogangers met bromfietsen, werd zaterdagavond door de politie van de districten De Noordhoek en Oost in samenwerking met de Verkeerspolitie, collega's van de regio Hollands-Midden en surveillanten van de Groenservice Zuid-Holland een bromfietscontrole gehouden. Er werden twee controleposten ingericht, één bij de skiberg langs de Rotte en de ander op de Wollefoppenweg. Door motorrijders werden de bromfietsers van de weg gehaald en naar de controlepunten gebracht. In totaal werden er 40 bromfietsen gecontroleerd. Er werd tegen 32 bromfietsers proces-verbaal opgemaakt voornamelijk vanwege een te hoge constructiesnelheid en onverzekerd rijden. Van de 40 bromfietsen waren er maar 4 geheel in orde. Er werden 3 brommers in beslag genomen.

STEEKPARTIJ (9 juni 2002)
Zondagmorgen vroeg omstreeks twee uur zag de politie van het district Rotterdam-West in de Spanjaardstraat een man met ontbloot bovenlijf en bebloede rug wankelend lopen. Toen zij de man aanspraken, zakte deze in elkaar en raakte in een shock. De man, een 24-jarige Rotterdammer, werd door de GGD overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis. Hij bleek meerdere malen in zijn rug te zijn gestoken, waarbij een long was geperforeerd. De politie van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze steekpartij.

AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM (9 juni 2002) Personeel van de Wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hield het afgelopen weekeinde in samenwerking met de Bereden Brigade, de Spoorwegpolitie(KLPD) en het Parkeerbedrijf in de avond en nachtelijke uren gericht en zichtbaar toezicht in het centrum van Rotterdam om daar geweld en overlast op straat aan te pakken. In totaal werden er dertien personen aangehouden onder andere voor mishandeling, openlijk geweld, verzet, belediging, Wet Wapens en Munitie en voor diefstal. Zaterdagmorgen vroeg werd op het Stadhuisplein een 32-jarige man uit 's-Hertogenbosch door drie portiers van een bar mishandeld nadat hij even daarvoor van het terras van de bar was verwijderd. Hij werd geschopt en geslagen. Een 28-jarige vrouw, die zich over de man boog, werd door de portiers aan haar haren getrokken en weggeduwd waardoor zij ten val kwam. Zij moest door de GGD worden overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis waar zij gelet op het opgelopen letsel in combinatie met alcoholgebruik ter observatie werd opgenomen. De drie portiers, 19-, 28- en 31-jaar oud en afkomstig uit Rotterdam en Gorkum werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen 153 automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt vanwege parkeerovertredingen, terwijl 8 wildplassers op de bon gingen.

Uitgave zaterdag 8 juni 2002

BRAND AAN BOORD ZEESCHIP IN DOK (8 juni 2002)
VLAARDINGEN -Vrijdagmiddag omstreeks vijf uur brak er brand uit aan boord van het zeeschip 'Tarquin Trader' dat in de Vulcaanhaven in dok ligt. Tijdens laswerkzaamheden was isolatiemateriaal in brand geraakt en verder gaan smeulen. De brandweer, die het alarm middelbrand maakte, gaf om 20.10 uur het sein brand meester. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

MAN BEROOFD (8 juni 2002)
Vrijdagavond omstreeks zes uur werd op de Prinsenlaan, een 56-jarige Rotterdammer beroofd van zijn aktetas. In de tas zat ondermeer zijn portefeuille, bankpasjes en een behoorlijk geldbedrag. Het slachtoffer werd belaagd door twee mannen, waarvan er één een stroomstootwapen gebruikte. Het slachtoffer viel hierdoor, waarna men zijn tas pakte. Een passant wilde te hulp schieten, maar ook hij werd bedreigd door man met het wapen. De mannen reden vervolgens weg op een scooter in de richting van de Michelangelostraat.

AUTO IN BRAND GESTOKEN (8 juni 2002)
In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na middernacht, kreeg de politie van het district Oost een melding, dat er bij het metrostation Capelsebrug een auto in brand stond. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand in de auto, een Smart. Een getuige had even tevoren een man bij de auto gezien met een krant en een brandende aansteker. Hij had hierop de politie gewaarschuwd. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon de man even later worden aangehouden. De 37-jarige verdachte afkomstig uit Geeuwenbrug werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

BRANDSTICHTINGEN (8 juni 2002)
CAPELLE AAN DEN IJSSEL -In de nacht van vrijdag op zaterdag omsteeks ''n uur raakte op het Hoendiep een personenauto in brand. De brand sloeg over naar een naast deze auto geparkeerd staande andere personenauto. De brandweer bluste de brand. De politie, die brandstichting niet uitsluit, stelt een onderzoek in.

Omstreeks half twee brak brand uit in een leegstaand pand aan de Bermweg. Na het blussen van de brand, gaf de brandweer aan dat er mogelijk instortingsgevaar is. Ook bij deze brand is vermoedelijk sprake van brandstichting.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 09-06-2002 '
Lees ook