Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 10-07-02 11:02
Ochtenduitgave woensdag 10 juli 2002

* MAN BEROOFD BIJ PINAUTOMAAT
Dinsdagavond omstreeks half tien werd bij een pinautomaat aan het Oostplein, een 45-jarige man uit Renkum beroofd van zijn geld. Het slachtoffer werd bedreigd door een man met een vuurwapen en met geweld gedwongen geld te pinnen. Hierna ging de man er vandoor. Het slachtoffer ging achter de man aan en op het Haringvliet wist de inmiddels gewaarschuwde politie de verdachte, een 24-jarige Rotterdammer aan te houden. Het slachtoffer werd voor onderzoek door de GGD overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis. De verdachte had tijdens zijn vlucht het vuurwapen weggegooid. Dit wapen werd teruggevonden. Het bleek een alarmpistool te zijn.


* MAN BEROOFD EN MISHANDELD
Dinsdagavond werd een 40-jarige Rotterdammer op het Overstortpad beroofd en mishandeld door een drietal mannen. Aangever kwam thuis, omstreeks kwart over elf en parkeerde zijn auto op het Overstortpad. Toen hij uitstapte zag hij een man staan, die achter hem aanliep naar de voordeur van de portiekingang. Direct hierna verschenen nog twee mannen en werd hij door het drietal aangevallen. Hij werd bedreigd met een vuurwapen en daarmee op z'n hoofd geslagen. De overvallers beroofden hem van ongeveer 900 euro en een mobiele telefoon, waarna de daders wegrenden in onbekende richting Het slachtoffer is overgebracht naar her Erasmus Medisch Centrum (EMC) waar hij werd behandeld aan zijn verwondingen. De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in.


* NOG STEEDS TE SNEL OP DE 13 - BIJNA 5000 SNELHEIDSOVERTREDERS

In de periode van maandag 1 tot en met maandag 8 juli werden op de Rijksweg A13, ter hoogte van Overschie, 4.899 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 208 kilometer per uur. Sinds enige weken geldt op dat gedeelte van de Rijksweg A13 een snelheidsbeperking van 80 kilometer per uur. De snelheid van de daar passerende auto's en motoren wordt met camera's gemeten (trajectcontrole). Ook worden weggebruikers met verlichte waarschuwingsborden bekend gemaakt met de snelheidsbeperking.


* TWEE JONGENS BEROOFD OP DE ERASMUSBRUG
Twee jongens van zestien jaar, afkomstig uit Rotterdam en Bergschenhoek, zijn dinsdagnacht op de Erasmusbrug beroofd door twee mannen van ongeveer negentien jaar oud. Om even voor drie uur liepen aangevers op de brug van Zuid naar Noord. Midden op de brug kwamen er twee mannen aanfietsen. Ze gooiden een tweewieler voor de voeten van de jongens en liepen op hen toe. Onder bedreiging, waarbij vermoedelijk een mes is gebruikt, werd het tweetal beroofd. De daders gingen er vandoor richting Zuid met twee bankpassen, 65 euro en een GSM. De politie heeft met de aangevers een onderzoek ingesteld in de omgeving, helaas had zonder resultaat.


* ONDERZOEK BEDRIJVENTERREIN
De politie van het district West heeft dinsdag een controle gehouden bij een aantal bedrijven op het Van Klaverenterrein aan de Schansweg. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met een groot aantal partners, DCMR, Arbeidsinspectie, Brandweer, Motorrijtuigenbelasting, Bouw en Woningtoezicht, Douane, Eneco, Milieupolitie, eenheid Voertuigcriminaliteit en de Vreemdelingendienst. Op het bedrijventerrein zijn in totaal 27 bedrijven gevestigd, die zich voornamelijk bezighouden met het repareren van auto's. Om meer zicht te krijgen op de activiteiten hield de politie, samen met haar partners, de gezamenlijke controle. Rond één uur dinsdagmiddag werd het terrein rond de oude verffabriek afgesloten en bedrijven bezocht met het volgende resultaat. Er werden vijf omgekatte auto's, een illegale verfspuiterij en 100 hennepplanten aangetroffen, alsmede tien mensen die illegaal in Nederland verbleven. Verder zijn er acht processen-verbaal opgemaakt voor het onjuist opslaan van brandgevaarlijke stoffen en accu's en werd geconstateerd dat er twee panden waren aangebouwd terwijl er daarvoor geen vergunning was afgegeven. Alle 27 bedrijven krijgen een nacontrole van onder meer de DCMR, Bouw en Woningtoezicht en de Politie.

Avonduitgave dinsdag 9 juli 2002

* TWEE RELSCHOPPERS MELDEN ZICH NA UITZENDING VAN OPSPORING VERZOCHT

Maandagavond werden in het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht' een twintigtal foto's van videobeelden vertoond, waarop personen staan die in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 mei jl. betrokken waren bij ongeregeldheden na afloop van de UEFA Cup-finale Feyenoord-Borussia Dortmund. In het centrum van Rotterdam raakten toen enkele honderden relschoppers slaags met de politie, pleegden openlijke geweldplegingen en zware mishandelingen, richtten vernielingen aan en plunderden ook een aantal winkels. Tien politiemensen raakten daarbij gewond. Naar aanleiding van de vertoonde foto's meldden zich maandagavond laat een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 36-jarige Rotterdammer bij het rechercheteam dat onderzoek doet naar de relschoppers. Beiden werden voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld. In totaal kwamen rond zestig tips op personen binnen, die door het rechercheteam momenteel worden onderzocht.


* TWEE VERDACHTEN VAN OVERVAL CENTRALIST TAXICENTRALE AANGEHOUDEN

(Zie ook persberichten van 23 juni 2002)
VLAARDINGEN - Rechercheurs van het district Waterweg hielden dinsdagmorgen in een woning in Schiedam een 21-jarige Schiedammer aan, verdacht van een overval op een 29-jarige centralist van een taxicentrale uit Vlaardingen. Tevens werd een 24-jarige Vlaardinger 's morgens in zijn woning in Vlaardingen aangehouden, verdacht van medeplichtigheid. De 29-jarige in Vlaardingen woonachtige centralist werd op zondagmorgen 23 juni jl. rond half zeven in het kantoor van een taxicentrale in de Nettenboetsterstraat overvallen door een met een vuurwapen en een hamer gewapende overvaller. Tussen de centralist en de overvaller ontstond een worsteling, waarbij de centralist diverse malen met de hamer op z'n hoofd werd geslagen. Het slachtoffer liep daarbij naast enkele hoofdwonden een hersenschudding op. De overvaller zag kans met een geldbedrag te vluchten. In de woning van de 21-jarige Schiedammer werden onder meer een vuurwapen, met bijbehorende munitie, en een hamer in beslag genomen. De beide verdachten werden voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.


* SNELHEIDSCONTROLE
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield dinsdagmorgen tussen kwart over tien en kwart over elf een radarsnelheidscontrole in beide rijrichtingen op de Keerkring. Van de 258 passerende automobilisten hielden 14 het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur in plaats de daar toegestane '50'.


* OVERVAL JUWELIER
Dinsdagmiddag kort voor half één werd door twee mannen een gewapende overval gepleegd op een juwelierszaak in de 1e Middellandstraat. De 43-jarige eigenaar werd door één van de mannen bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen, terwijl de ander met een knuppel een glazen vitrinekast insloeg en er een nog onbekend aantal sieraden uitnam. Met hun buit rende het tweetal vervolgens weg in de richting van de Nieuwe Binnenweg.


* BANKPERSONEEL SLUIT BANKOVERVALLER OP
Dinsdagmiddag kort na vier uur bedreigde een 39-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, bij een Turkse bank op de Goudsesingel een aantal medewerkers met een vuurwapen en eiste geld. De achter beveiligd glas zittende baliemedewerkers van de bank zagen daarbij, na eerst de politie te hebben gealarmeerd, kans om te vluchten. Daarbij sloten ze de bankovervaller, die zich alleen in de publieksruimte bevond, op door zowel de buitendeur als een andere deur af te sluiten. De in de val zittende overvaller werd rond half zes door leden van het Arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond uit het bankgebouw, waar de politie een kordon om had gelegd en het verkeer omleidde, gehaald. De man, die in het bezit was van een bedrieglijk echt vuurwapen, werd voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield dinsdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Stadionweg, Tjalklaan en Statenweg. Tussen half zeven en acht uur werd op de Stadionweg in beide rijrichtingen gecontroleerd. Van de in totaal 1540 passerende automobilisten flitste de snelheidsradar er 194 wegens overschrijding van de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg 95 km/uur. Op de Tjalklaan werd tussen kwart over negen en elf uur gecontroleerd. Hier overschreden 35 van de 350 passerende automobilisten de daar toegestane '50'. Hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur. Tussen kwart voor ''n en en half drie werd in beide rijrichtingen gecontroleerd op de Statenweg. Van de 1510 passerende automobilisten namen 128 het niet zo nauw met de daar toegestane '50'. Hoogste score bedroeg 83 km/uur.


* ECHTPAAR LICHT GEWOND BIJ BRAND IN WONING

Door vermoedelijk kortsluiting in de slaapkamer van een woning in de Paap Dirckstraat ontstond dinsdagmorgen rond kwart voor twaalf brand. De 58-jarige bewoner trachtte zelf het brandje te blussen, maar liep daarbij lichte brandwonden op en, evenals z'n 57-jarige echtgenote, rookvergiftigingsverschijnselen. Beiden werden voor onderzoek naar het Sint Franciscus Gasthuis vervoerd. De brandweer, die samen met politiemensen uit voorzorg diverse belendende woningen had ontruimd, had het vuur binnen halfuur onder controle. De bewoners konden vervolgens weer hun woningen betreden. In de betrokken woning ontstond een behoorlijke brand-, water- en rookschade.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 10-07-2002 '
Lees ook