Politie Rotterdam-Rijnmond

dinsdag 11 maart 2003

* VROUW GEWOND BIJ BEROVING
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks half tien is een 50-jarige vrouw uit Ridderkerk op de Slinge gewond geraakt toen zij door een nog onbekende man werd beroofd van haar tas. Het slachtoffer wilde enkele tassen in haar auto, die stond geparkeerd onder een viaduct zetten, toen zij bemerkte dat er een man met een doek voor zijn gezicht achter haar stond. De man bedreigde haar met een mes en eiste dat de vrouw haar auto zou afgeven. De vrouw verzette zich waarbij zij in haar nek en wang werd gesneden. Er ontstond een worsteling, waardoor het slachtoffer ook nog aan haar handen gewond raakte door het mes. Zij liep tevens klappen op. Het slachtoffer begon te gillen, waarop de man er vandoor ging. Hij wist nog wel een tas uit de auto te halen. Omstanders kwamen op het gegil van de vrouw af, maar de man was inmiddels verdwenen. Ook de gewaarschuwde politie trof de man niet meer in de omgeving aan. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. De politie van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* AUTOKRAKER OP HETERDAAD BETRAPT
ROTTERDAM - Maandagavond laat omstreeks half twaalf werd in de Struisenburgdwarsstraat, een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. De man werd door twee getuigen op heterdaad betrapt tijdens een autokraak op de Honingerdijk. Na een korte achtervolging kon de man door de inmiddels gewaarschuwde politie worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* BRAND
ROTTERDAM - Door nog onbekende oorzaak ontstond dinsdagmorgen omstreeks zeven uur brand in een woning op de tweede etage van een flatgebouw aan de Larenkamp. Buurtbewoners zagen rook uit de woning komen en waarschuwden de brandweer. Op het moment van de brand was er niemand in de woning aanwezig. Bewoners van omliggende woningen werd uit voorzorg geëvacueerd en tijdelijk opgevangen in een wijkgebouw in de omgeving. De brandweer, die het alarm middelbrand maakte, gaf om 07.30 uur het sein brand meester. De woning brandde uit. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Avonduitgave maandag 10 maart 2003

* GEWELDSTEAM FEIJENOORD-RIDDERSTER HOUDT NEGEN JEUGDIGEN AAN WEGENS

OPENLIJKE GEWELDPLEGINGEN
RIDDERKERK - Rechercheurs van het geweldsteam Feijenoord-Ridderster sloten met de aanhouding van negen jeugdige verdachten een onderzoek af naar diverse door hen gepleegde openlijke geweldplegingen en diefstal in vereniging. De knapen, in leeftijd variërend van vijftien tot zeventien jaar en woonachtig in Ridderkerk (7), Hendrik-Ido-Ambacht en Rotterdam, wachtten in de maanden januari en februari van dit jaar in Ridderkerk een aantal malen diverse jongelui op, die over de Vlasstraat fietsten. Conform van te voren gemaakte afspraken werden de jeugdige fietsers, die voor het merendeel van school op weg waren naar huis, van hun vervoermiddelen getrokken en daarbij door schoppen en slaan mishandeld. Ook werd in Hendrik-Ido-Ambacht bij één van de slachtoffers een aantal fietsen gestolen en vervolgens vernield. Tegen alle door de rechercheurs van het geweldsteam aangehouden verdachten, van wie er een aantal in verzekering werd gesteld, werd proces-verbaal opgemaakt.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde maandagmorgen omstreeks elf uur een onderzoek in een leegstaande woning in de Bas Jungeriusstraat in. Op de zolder werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 340 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslaggenomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt, op grond van de Opiumwet, een onderzoek ingesteld.


* BRAND IN BEDRIJFSPAND
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks drie uur ontstond brand in een kelder van een bedrijvenpand in de Heer Kerstantstraat. Uit een in het pand gevestigd kinderdagverblijf, werden uit voorzorg 26 kinderen (in de leeftijd van 0-4 jaar) en 11 begeleiders geëvacueerd. Tevens werden enkele bewoners van een woning in het pand, in veiligheid gebracht. De brandweer, die 'grote brand' gaf, bluste het vuur. Een vrouw raakte gewond aan haar handen, toen ze probeerde haar katten te vangen. Zij werd door GGD ter plaatse aan haar verwondingen behandeld. De Technische Recherche stelt een nader onderzoek naar de oorzaak van de brand, waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten, in.


* OVERVAL IN WONING
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks drie uur werd een 65-jarige bewoonster in haar woning aan de Stadhoudershoek overvallen. Nadat er bij de vrouw werd aangebeld opende zij de deur, waarop twee onbekende mannen het huis binnendrongen. Hierdoor viel het slachtoffer door een ruit van de kamerdeur en ontstond er een handgemeen. Nadat de vrouw werd vastgebonden, doorzocht het tweetal de woning. Met een kluis namen de verdachten vervolgens de benen. Het slachtoffer kon op eigen kracht een buurvrouw alarmeren, die vervolgens de politie waarschuwde. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield maandagmorgen en -middag op de Wolphaertsbocht en Dorpsweg verkeerscontroles. Tussen kwart over acht en half vier werden 35 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor onder meer het overschrijden van de maximumsnelheid, het negeren van een rood verkeerslicht en het niet dragen van de autogordel. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur in plaats van '50'.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield maandagmorgen en -middag op de 's-Gravendijkwal, Statenweg, Stadionweg en Maasboulevard snelheidscontroles. Tussen kwart voor zeven en half negen gingen op de 's-Gravendijkwal 74 van de in totaal 1070 passerende automobilisten op e bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur in plaats van '50'. Op de Statenweg hielden 65 van de in totaal 624 passerende autobestuurders zich niet aan de maximumsnelheid van '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur. Op de Stadionweg lapten tussen half zeven en negen uur 42 van de in totaal 1690 passerende automobilisten de maximumsnelheid van '50' aan hun laars. Hoogste score bedroeg 86 km/uur. Tussen kwart voor twee en drie uur hielden op de Maasboulevard staduitgaand 47 van de in totaal 740 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur.


* OVERVAL OP VRACHTWAGEN: GETUIGENOPROEP
RIDDERKERK - Maandagmiddag omstreeks twaalf uur werd op de Ridderhaven een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ridderkerk beroofd van zijn truck met oplegger. De oplegger was geladen met computerbeeldschermen. Enkele onbekende mannen bedreigden de chauffeur met een vuurwapen en sloten hem op in de kofferbak van een auto waarmee de mannen waren gekomen. Hierop reden ze vervolgens naar een woonwijk in Zwijndrecht waar de verdachten de benen namen. De 20-jarige man wist zich even later uit de kofferbak te bevrijden en de politie te alarmeren. De truck met oplegger, die was weggenomen vanaf de Ridderhaven, werd later leeg teruggevonden bij een tankstation aan de A16 in Dordrecht. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in. Zij is op zoek naar getuigen van de overval of personen die anderszins informatie kunnen verschaffen over deze zaak. Getuigen worden verzocht met bovengenoemde recherche contact op te nemen via het telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 11-03-2003 '
Lees ook