Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 12 februari 2003

* OVERVAL BELWINKEL
ROTTERDAM - insdagavond kort na tien uur werd door drie gewapende mannen een overval gepleegd op een belwinkel aan het Zwaanshals. De in de zaak aanwezige 43-jarige eigenaar en een zestienjarige jongen werden door de overvallers met een vuurwapen bedreigd, waarbij de eigenaar tegen de grond werd gewerkt. Uit de kassa en uit de kleding van de eigenaar werd een nog onbekend geldbedrag gepakt, waarna het drietal overvallers wegrende in de richting van het Noordplein.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield dinsdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Westzeedijk, Bentincklaan, Walenburgerweg en Schiekade. Zowel 's morgens als 's middags werd op diverse tijdstippen gecontroleerd op de Westzeedijk, waar wegwerkzaamheden worden uitgevoerd en waarbij een maximum snelheid van 30 km/uur is ingesteld. Van de in totaal 3740 passerende automobilisten namen 1129 het niet zo nauw met de 30 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur. Op de Bentincklaan, waar tussen kwart over negen en kwart over tien werd gecontroleerd, hielden 39 van de 191 voorbij de radar rijdende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg 108 km/uur in plaats van '50'. Tussen elf en twaalf uur flitste de snelheidsradar op de Walenburgerweg 7 van de 295 passerende automobilisten wegens overschrijding van de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur. Op de Schiekade, waar tussen kwart over ''n en half drie werd gecontroleerd, overschreden 64 van de 583 automobilisten de 50 km-limiet. Hoogste score: 72 km/uur.


* KUNSTWERK MET NEPVUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM - Dinsdagavond werd in een politiekcafé' aan het Haringvliet een kunstwerk met daarop onder andere een nepvuurwapen in beslag genomen. Een 47-jarige Rotterdammer liep na de onthulling met het kunstwerk door de volle zaal van het café. Daar werd hij opgemerkt door beveiligers, die niet bij de onthulling aanwezig waren geweest. De beveiligers grepen de man en droegen hem over aan de politie. De man werd overgebracht naar het bureau voor verhoor. Het kunstwerk met het nepvuurwapen werd in beslag genomen. De 71-jarige vader van de man, tevens de maker van het kunstwerk, kwam ook naar het bureau. Daar werd hij onwel. De man is hartpatiënt. Hij werd door de GGD ter controle overgebracht naar het IJssellandziekenhuis. Na verhoor op het bureau werd de 47-jarige man weer heengezonden. Er is proces-verbaal opgemaakt.


* VROUW BEROOFD
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks kwart over vier werd in de F. Bordewijkstraat een 79-jarige Rotterdamse, toen zij het bejaardencentrum wilde binnengaan, beroofd van haar handtas. Een achter haar lopende knaap trok met kracht de tas van het slachtoffer van haar arm, waarbij de vrouw ten val kwam. Met de tas rende de jeugdige dader weg in de richting van een metrostation. Korte tijd later vond een voorbijganger de tas van de bejaarde vrouw, die aan haar werd teruggegeven. Eruit verdwenen was echter haar portemonnee, met daarin zo'n 90 euro.


* NAT PAK EN CEL VOOR JEUGDIGE INBREKERS
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Dinsdagmiddag om kwart voor zes hielden politiemensen van het district Oost op de Capelseweg twee knapen (14 en 15 jaar) uit Rotterdam aan, na een door hen gepleegde inbraak in het clubgebouw van een honkbalvereniging. Een getuige had even tevoren gezien dat drie jongens daar uit een dakraam klommen en had de politie gebeld. Toen de drie jongens de politiemensen zagen, vluchtten zij via een sloot. Twee knapen werden aangehouden, terwijl de derde kans zag te ontkomen. De beide aangehouden jongens werden voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* HETERDAAD VOOR DRIE JEUGDIGE INBREKERS
ROTTERDAM - Dinsdagavond rond half negen hield politiepersoneel van het district Oost in de Robert Baeldestraat drie jeugdige Rotterdammers (15 en 17 jaar) aan, na een inbraak in een bouwcontainer. Het drietal werd door juist daar surveillerende politiemensen gesignaleerd, waarop het drietal wegrende. Na een korte achtervolging konden zij worden aangehouden, onder meer met behulp van twee politiescannerluisteraars. De drie knapen werden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Avonduitgave dinsdag 11 februari 2003

* RIJBEWIJS VAN SNELHEIDSDUIVEL INGEVORDERD

Dinsdagmorgen rond half twaalf klokte politiepersoneel van de Verkeerspolitie op de zuidbaan van de A20 een 24-jarige automobilist uit Rotterdam voor 170 km/uur, terwijl daar een maximum snelheid van 100 km/uur geldt. De automobilist werd korte tijd later aan de kant gezet en kon, gezien de snelheidsovertreding, direct zijn rijbewijs inleveren. Er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


* VROUW BEROOFD
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks zeven uur werd op de Tijmweg een 18-jarige vrouw uit Rotterdam onder bedreiging van een mes beroofd van haar mobiele telefoon en portemonnee. De vrouw werd plotseling benaderd door een onbekende man. Onder bedreiging van een mes werd het slachtoffer gesommeerd haar mobiele telefoon af te geven. Hierbij liep ze enkele oppervlakkige sneeën in het gezicht op. Tevens werd de vrouw naar de grond geduwd, waarna de man de portemonnee uit de tas van het slachtoffer weggriste. Met de buit vluchtte de verdachte in onbekende richting.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR VERWAARLOZEN HONDEN

ROTTERDAM - Personeel van de Algemene Inspectie Dienst van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij stelde, in samenwerking met politiepersoneel van de Hondenbrigade, dinsdag een onderzoek in een woning aan het Vestiaplein in. In de woning van een 23-jarige fokker van Pit-Bull-terriërs, werden twee pups en een moederhond aangetroffen. De pups werden aangetroffen in een doucheruimte, zonder drinkwater en in hun eigen ontlasting. De honden werden in beslaggenomen en tegen de 23-jarige man werd proces-verbaal opgemaakt terzake van de regeling agressieve dieren en voor het onthouden van de nodige verzorging. In totaal had de man vier pups waarvan er inmiddels al twee waren verkocht. De Algemene Inspectie Dienst en de Hondenbrigade zullen in de toekomst blijven samenwerken bij dit soort onderzoeken.


* VIJFTIEN VERDACHTEN VOOR ILLEGALE SLACHTING VAN VEE AANGEHOUDEN

BERGSCHENHOEK - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield maandagmorgen op de Rottenbandreef 15 mannen, in de leeftijd van 20 tot 67 jaar en afkomstig uit Rotterdam en Bergschenhoek, aan. Zij hadden een aantal schapen geslacht. Politiemensen hielden, naar aanleiding van een binnengekomen tip, op een erf een personenauto, met daarin drie inzittenden, staande. In de kofferbak van de auto werd een aantal geslachte schapen aangetroffen. In een stal op het erf waren op dat moment tevens twaalf mannen bezig met het slachten van enkele schapen. Alle mannen werden voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en later heengezonden. Een aantal messen werd in beslaggenomen. Een schoonmaakbedrijf kwam ter plaatse om het dierlijke afval op te ruimen en te vernietigen.


* 'GESLEPEN' SCHARENSLIJPER
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks kwart voor elf werd een 65-jarige bewoonster van de Touwslagersstraat het slachtoffer van een 'geslepen' scharenslijper. Een nog onbekende man belde aan bij de vrouw en bood haar aan scharen en messen te slijpen. Het slachtoffer gaf de man enkele scharen en een nageltang mee om te laten slijpen, waarop de man enige tijd terugkwam en om 400 euro vroeg. De vrouw kon echter maar een gedeelte betalen waarop ze het resterende bedrag wilde pinnen, via het door de man meegebrachte pinautomaatje. Hierop nam de verdachte, met de pinpas, ijlings de benen in onbekende richting. Even later ontdekte de vrouw dat van haar rekening een bedrag van 1000 euro was gepind.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Op grond van de Opiumwet stelde politiepersoneel van het district Rotterdam-West dinsdagmiddag omstreeks twee uur in een pand aan de Coolhaven een onderzoek in. In het pand werden in totaal 1392 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, aangetroffen en in beslag genomen. Tevens bleek dat er met de stroomvoorziening was geknoeid. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 12-02-2003 '
Lees ook