Politie Rotterdam-Rijnmond

woensdag 12 maart 2003

* AANRIJDING MET LETSEL
VLAARDINGEN - Dinsdagavond rond kwart over zeven raakten een 41-jarige Schiedammer op zijn motor, met zijn twaalfjarige zoon achterop, zeer ernstig gewond, toen zij op de Maassluissedijk werden aangereden door een auto, bestuurd door een 41-jarige Vlaardinger, die geen voorrang verleende. De 41-jarige motorrijder liep zeer ernstig onderbeenletsel en verwondingen aan zijn arm op. Hij werd met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd. Zijn twaalfjarige zoon, die een gebroken onderbeen opliep, werd eveneens naar dit ziekenhuis vervoerd.


* VROUW BEROOFD
Dinsdagmiddag om kwart over drie kreeg een 79-jarige Rotterdamse vrouw in het portiek van een woning in de Woelwijkstraat plotseling een duw van een onbekende man, waardoor zij haar evenwicht verloor. Onderwijl griste de man uit de tas van het slachtoffer, die op de grond stond, haar portemonnee, waarin een nog onbekend geldbedrag, en rende met z'n buit weg in de richting van de Tollensstraat.


* VIER MEISJES AANGEHOUDEN NA BEROVING
POORTUGAAL - Politiepersoneel van het district Zuid hield dinsdagmiddag, na een achtervolging over de metrospoorbaan bij het station Poortugaal, drie meisjes en op het perron een vierde meisje aan, die even tevoren van een achttienjarig meisje uit Poortugaal met geweld haar portemonnee afhandig hadden gemaakt. De vier meisjes, in leeftijd variërend van dertien tot vijftien jaar en allen uit Rotterdam werden voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld. Tijdens de achtervolging van de drie meisjes die de spoorbaan opliepen en waarbij het metroverkeer kwam stil te liggen, doordat de stroom moest worden uitgeschakeld, werd de portemonnee van het slachtoffer teruggevonden.


* VIER VERDACHTEN STRAATROOF AANGEHOUDEN
Woensdagmorgen om kwart over twee werd in de 1e Middellandstraat een 62-jarige man uit Hellevoetsluis, toen deze in een taxi wilde stappen, plotseling van zijn portefeuille beroofd door een man, die vervolgens met zijn buit in een auto stapte en daarin met nog drie mannen wegreed. De betrokken auto werd een uur later gesignaleerd op de Keileweg. Politiemensen hielden daar de vier inzittenden, in leeftijd variërend van 22 tot 30 jaar en woonachtig in Hellevoetsluis, Gouda en Rotterdam, aan. Bij een 23-jarige man uit Hellevoetsluis werd tijdens zijn fouillering de portefeuille van het slachtoffer aangetroffen. Tevens werd in de auto van het viertal een mes in beslag genomen. De vier mannen werden allen voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* SNELHEIDSCONTROLES

* Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield dinsdagmiddag op de Statenweg en 's avonds op de Westzeedijk radarsnelheidscontroles. Tussen kwart over twee en kwart over vier overschreden op de Statenweg 168 van de 2700 voorbij de radarwagen rijdende automobilisten de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur. Op de Westzeedijk flitste de snelheidsradar tussen kwart voor acht en kwart voor tien 135 van de 1000 passerende automobilisten. Hier bedroeg de hoogste score 120 km/uur in plaats van '50'.


* VUURWAPENS IN KOFFIEHUIS
De politie controleerde dinsdagavond omstreeks zeven uur in een koffiehuis aan de Haspelsstraat een 21-jarige Rotterdammer. De man bleek tussen zijn broeksband een geladen pistool te dragen. De verdachte werd aangehouden. In de zaak troffen politiemensen ook nog een automatisch pistool met munitie aan. Beide vuurwapens werden in beslag genomen. Bij een onderzoek in de woning van de verdachte vond de politie een pistoolhouder en twee zakjes met XTC pillen. Ook deze zaken zijn in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Avonduitgave dinsdag 11 maart 2003

* RECHERCHEURS ZEDENZAKEN HOUDEN ROTTERDAMMER AAN, VERDACHT VAN

VERKRACHTING EN AFPERSING
Rechercheurs van de Afdelingen Zeden van de districten Rotterdam-Centrum en de Noordhoek hielden dinsdagmorgen een 23-jarige Rotterdammer aan, verdacht van verkrachting en afpersing in het homocircuit. De man werd in de vroege morgenuren van vrijdag 14 februari j.l. en een dag later, eveneens in de vroeg morgenuren, bij het Centraal Station opgepikt door een 67-jarige en een dag later door een 32-jarige Rotterdammer. In de woning van de 67-jarige Rotterdammer, in de Proveniersbuurt, werd deze door de verdachte gedwongen een geldbedrag af te staan en seksuele handelingen te ondergaan. Een dag later ging de verdachte mee naar de woning van de 67-jarige Rotterdammer in het Oude Westen. Daar kwamen korte tijd later nog twee mannen in de woning. De bewoner werd daarbij vastgebonden en mishandeld, waarna het drietal er korte tijd later vandoor ging met onder meer een dvd-speler, cd-speler, geld en persoonlijke bescheiden van hun slachtoffer. De rechercheurs van de Afdelingen Zeden van de districten Rotterdam-Centrum en De Noordhoek hebben het sterke vermoeden dat nog meer mannen het slachtoffer van de nu aangehouden 23-jarige Rotterdammer zijn geworden. Op hen wordt een zeer dringend beroep gedaan zich telefonisch te melden via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Naar de twee andere bij de afpersing van de 32-jarige Rotterdammer betrokken mannen zijn de rechercheurs nog op zoek.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Politiepersoneel van het district Rotterdam-West stelde dinsdagmorgen omstreeks kwart voor elf een onderzoek in een woning aan de Korte Schoonderloostraat in. In de kelder werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 200 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen. Tevens was zodanig met de elektriciteitskabel geknoeid, dat brandgevaar niet werd uitgesloten. Eneco sloot hierop de stroomtoevoer af. De eigenaar van de hennepkwekerij, een 31-jarige Rotterdammer, werd op grond van de Opiumwet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* BEDRIJFSONGEVALLEN
Dinsdagmorgen omstreeks half twaalf raakte in het winkelcentrum Zuidplein Hoog, tijdens bouwwerkzaamheden, een 49-jarige man uit Bergeyk gewond. Het slachtoffer stond op een trap. Tijdens het aangeven van goederen aan een collega, gleed de man van de trap. De man, die een val van zo'n drie meter maakte, viel met zijn hoofd tegen de vloer. Hij werd met nek- en rugklachten door GGD vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

BLEISWIJK - Tijdens reparatiewerkzaamheden aan een roldeur, dinsdagmorgen omstreeks kwart over elf bij een bedrijf aan de Klappolder viel een 26-jarige man uit Rotterdam van de ladder. Hij werd met schouderletsel door GGD vervoerd naar het Langelandziekenhuis in Zoetermeer. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* VERDACHTE NA INRIJDEN OP POLITIEMAN AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield dinsdagmiddag omstreeks drie uur op de Bredenoord een auto staande, die bestuurd werd door een 44-jarige man uit Rotterdam. De man, die verdacht werd van winkeldiefstal, had geprobeerd in te rijden op een politieagent. Politiemensen werden omstreeks twaalf uur door een beveiligbeambte aangesproken dat een 19-jarige vrouw uit Rotterdam een broek uit een winkel aan de Keizerswaard had weggenomen. De vrouw verklaarde dat ze de broek van de 44-jarige man had gekregen. De man gaf aan dat het bonnetje in zijn auto lag en liep vervolgens naar het vervoermiddel toe. Nadat de verdachte de auto was ingestapt reed hij weg, waarbij hij inreed op een politieagent die nog net op tijd kon wegspringen. Op de Bredenoord werd de man even later aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* DRIE VERDACHTEN VOOR MISHANDELING AANGEHOUDEN

VLAARDINGEN - Dinsdagmorgen omstreeks acht uur raakte op het station Vlaardingen-Oost een 14-jarige jongen uit Vlaardingen gewond nadat hij, om nog onduidelijk reden, werd mishandeld door twee jongens en een meisje. Het drietal, in de leeftijd van 17 en 13 jaar en afkomstig uit Vlaardingen, stapten hierna in een bus. De verdachten konden, op aanwijzing van enkele omstanders, worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* AANRIJDING MET LETSEL
Dinsdagmorgen omstreeks kwart over negen raakte op de kruising Hoefsmidstraat met de Oppermanstraat een 36-jarige fietsster uit Rotterdam gewond, nadat ze werd aangereden door een auto die werd bestuurd door een 25-jarige man uit Maasland. De automobilist had de vrouw, die de kruising overstak, over het hoofd gezien. De vrouw werd met een wervelfractuur door GGD vervoerd naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 12-03-2003 '
Lees ook