Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 12-05-02 12:38

Uitgave zondag 12 mei 2002

OVERLASTGEVEND DRUGSPAND AFGESLOTEN (12 mei 2002)

Naar aanleiding van klachten van omwonenden werd zaterdagmiddag door politiepersoneel van het district Rotterdam-West een onderzoek ingesteld in een overlastgevend drugspand in de Potgieterstraat. In de woning waren vijf drugsverslaafden aanwezig, die op straat werden gezet. De hoofdbewoner bleek niet aanwezig. In één van de slaapkamers van de woning werden zo'n 125 xtc-pillen en 50 gram heroïne en cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Vervolgens werd de woning middels een stalen deur afgesloten.

TWEE JEUGDIGE BEROVERS AANGEHOUDEN (12 mei 2002)

OUDENHOORN - Zaterdagavond kort voor elf uur werden op de Molendijk twee Hellevoeters (15 en 20 jaar) door twee knapen op een bromscooter onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van hun geld en handtelefoons. Na de beroving verdwenen zij op de bromscooter, richting Hoogvliet. Politiepersoneel van het district De Eilanden signaleerde het tweetal (Rotterdammers van 14 en 18 jaar) op de bromscooter enige tijd later op de Spijkenisserbrug. Na een korte achtervolging konden zij op de Steurweg in Hoogvliet worden klemgereden en aangehouden. De beide jeugdige Rotterdammers, waarvan er één in het bezit was van een nepvuurwapen, bleken ook op het Trambaanpad in Oudenhoorn een negentienjarige vrouw uit Rockanje en een 20-jarige man uit Hellevoetsluis onder bedreiging te hebben willen te beroven, maar dat mislukte doordat de beide slachtoffers wegrenden. De Rotterdammers werden voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.

SCHIETPARTIJ (12 mei 2002)

Zaterdagmiddag rond kwart over vijf ontstond ontstond in de Tarbotstraat een schietpartij, waarbij een 23-jarige Rotterdammer enkele schampverwondingen opliep. Het slachtoffer, in gezelschap van twee andere Rotterdammers, had om nog onduidelijke redenen onenigheid gekregen met een nog onbekende man. De 23-jarige Rotterdammer moest zich in een ziekenhuis aan z'n verwondingen laten behandelen. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.

AANPAK GEWELD EN OVERLAST IN CENTRUM VAN ROTTERDAM (12 mei 2002)

Personeel van de Wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hield het afgelopen weekeinde in de avond- en nachtelijke uren gericht en zichtbaar toezicht in het centrum om daar overlast en geweld op straat aan te pakken. In totaal werden 5 personen aangehouden voor onder meer mishandeling, bedreiging, smaad en niet voldoen aan een bevel of vordering. Tegen 98 automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt wegens parkeerovertredingen. Tevens gingen vier wildplassers op de bon.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 12-05-2002 '
Lees ook