Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 12-06-02 21:39

Tweede avonduitgave woensdag 12 juni 2002

DRUGSDEALERS NA ACTIE AANGEHOUDEN (12 juni 2002) Woensdagmiddag rond zes uur hield politiepersoneel van de Districts Ondersteunings Groep van het district Rotterdam-Centrum op het het voorplein van het Centraal Station drie drugsdealers aan, die daar hun cocaïne aan de man brachten. Het drietal (22, 27 en 29 jaar), dat al enige tijd werd geobserveerd, had grote dealhoeveelheden cocaïne in het bezit. Uit onderzoek bleek dat de drie mannen, die op grond van de Opiumwet in verzekering werden gesteld, illegaal in ons land verbleven.

ROTTERDAMMER IN KRITIEKE TOESTAND NAAR ZIEKENHUIS NA AANRIJDING MET BROMMOBIEL TEGEN TRAM (12 juni 2002)
Woensdagmiddag kort na drie uur ontstond op de Nieuwe Binnenweg, ter hoogte van de Korenaarstraat, een aanrijding tussen een 22-jarige Rotterdammer in z'n brommobiel en een tram. Volgens getuigen reed de Rotterdammer vermoedelijk te hard in z'n wagentje, zag plotseling de tram aankomen, maar raakte na een stuurbeweging vervolgens in een slip en botste frontaal tegen de tram. Het slachtoffer werd in zeer kritieke toestand door GGD-personeel naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd.

OVERVALLER KORT NA OVERVAL AANGEHOUDEN (12 juni 2002) Woensdagavond kort voor half acht werd door politiepersoneel op het perron van het metrostation Slinge een 21-jarige Rotterdammer aangehouden, die even tevoren een overval had gepleegd op een benzinestation aan de Slinge. De overvaller had twee medewerkers in het tankstation verbaal met de dood bedreigd en had vervolgens de inhoud van de kassa (ruim 800 euro) en een paar pakjes sigaretten als buit gepakt en was daarmee weggerend in de richting van het metrostation. Op het perron werd de overvaller, die zich hevig verzette, aangehouden. Daarbij raakten twee politiemensen licht gewond (vinger uit de kom en knieletsel). De man, die de buit nog bij zich had, werd op het politiebureau Zuidplein ingesloten.

Avonduitgave woensdag 12 juni 2002

OVERVAL SLIJTERIJ (12 juni 2002)
Woensdagmiddag kort na vijf uur werd door twee ongeveer 20-jarige mannen een overval gepleegd op een slijterij aan de Wolphaertsbocht. Eén van de overvallers bedreigde de 56-jarige winkelier met een bijl, gaf hem een duw waardoor deze viel en liep vervolgens naar de toonbank. Uit de kassa werd een bedrag van zo'n 400 euro weggenomen. Met hun buit verlieten beide overvallers even later de slijterij en reden weg in een iets verderop staande auto, waarin een derde man reeds achter het stuur zat.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (12 juni 2002)
Politiepersoneel van het district Zuid ontmantelde woensdagmorgen, na klachten over stankoverlast, een hennepkwekerij op de Katendrechtse Lagedijk. Ruim 100 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen. Tegen de 29-jarige bewoner werd op grond van de Opiumwet proces-verbaal opgemaakt.

STRAATROOF (12 juni 2002)
Woensdagmorgen rond negen uur werd op de Henegouwerlaan een 60-jarige man uit Rhoon, toen hij bij een parkeerautomaat wilde chippen, door een man onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van z'n portefeuille. Het slachtoffer zag daarbij kans tijdens de beroving het vuurwapen van de man af te pakken. De straatrover vluchtte vervolgens de Coolsestraat in, waar hij na een korte achtervolging door een 27-jarige Rotterdammer, die van één en ander getuige was, kon worden achterhaald. De Rotterdammer lukte het niet de man aan te houden, maar ontfutselde hem wel de zo juist geroofde portefeuille, die aan het slachtoffer werd teruggegeven.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 12-06-2002 '
Lees ook