Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 13-05-02 20:41

Avonduitgave maandag 13 mei

BEJAARDE VROUW BEROOFD (13 mei 2002)
SCHIEDAM - Maandagmorgen rond tien uur werd op het Heijermansplein een 87-jarige Schiedamse vrouw beroofd van haar boodschappentas. Het slachtoffer wilde boodschappen gaan doen bij een supermarkt, toen een man haar de tas uit haar hand rukte. In de tas zat ook de portemonnee van de vrouw, waarin zo'n 35 euro, een giropasje en twee strippenkaarten.

MAN IN BESTELAUTO BEROOFD VAN PORTEMONNEE (13 mei 2002) Maandag kort na het middaguur werd er bij voor een rood verkeerslicht op de Dorpsweg in z'n bestelauto wachtende 20-jarige Rotterdammer plotseling op het linkerportierraam getikt door een man, die hem naar de weg vroeg. Terwijl de bestuurder dat aan het uitleggen was hoe de man daar moest komen, stapte plotseling aan de rechterkant een andere man in. Onder bedreiging van een vuurwapen moest de bestelautobestuurder z'n portemonnee afgeven, met daarin enkele persoonlijke bescheiden, een bankpasje en een nog onbekend geldbedrag.

SNELHEIDSCONTROLES (13 mei 2002)
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield maandag radarsnelheidscontroles op de Westzeedijk en Tjalklaan. Tussen elf uur en half één werd gecontroleerd op de Westzeedijk, waar van de 450 passerende automobilisten er 138 het niet zo nauw namen met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur. Tussen drie uur en half vijf stond de snelheidsradar op de Tjalklaan. Hier hielden 35 van de 770 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg 72 km/uur in plaats de toegestane '50'.

STRAATROOF (13 mei 2002)
SCHIEDAM - Maandagmiddag even nog drie uur werd op de Gildeweg een daar lopende 69-jarige Schiedamse vrouw beroofd van haar schoudertas. Een ongeveer 20-jarige man rukte tijdens het voorbijlopen de tas van de schouder van het slachtoffer en rende ermee weg. Een 53-jarige Schiedamse vrouw, die bij het slachtoffer was, rende de straatrover nog achterna, maar raakte hem op de Nicolaas Arie van der Burgsingel uit het oog. In de schoudertas van de vrouw zaten enkele persoonlijke bescheiden en een onbekend geldbedrag.

ZESTIENJARIGE JONGEN MISHANDELD EN BEROOFD VAN BROMMER (13 mei 2002) CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Maandag rond het middaguur werd een 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel, die met een vriendje in het Schollebos, bij de skatebaan stond, door twee knapen benaderd en direct geslagen en geschopt. Het slachtoffer moest het sleuteltje van z'n brommer afgeven en ook zijn bromfietscertificaat. De beide knapen stapten vervolgens op de brommer en reden er op weg.

MORTIERSTUK IN BESLAG GENOMEN (13 mei 2002)
Maandag rond het middaguur werd door personeel van de Rivierpolitie op grond van de Wet Wapens en Munitie een onderzoek ingesteld in een atelier aan de Keilestraat/Keilehaven. Enige weken geleden hadden surveillerende politiemensen in de Keilehaven op een bouwwerk het 80 mm-mortierstuk ontdekt. De eigenaar verklaarde toen dat hij het stuk zelf had gemaakt. Personeel van het Regionaal Bureau Wapens en Munitie van de politie Rotterdam-Rijnmond stelde eveneens een onderzoek in en constateerde dat het 'mortier-kunstwerk' niet van echt te onderscheiden was, hoewel het niet voorzien was van een slagpin. Deze pin zou echter op zeer eenvoudige wijze gemonteerd kunnen worden. Derhalve werd het mortierstuk op grond van de Wet Wapens en Munitie in beslag genomen. Tevens werd in het atelier een, eveneens als 'kunstwerk' aan te duiden, alcoholstokerij aangetroffen. Door de Douane en DCMR-Milieudienst Rijnmond wordt daar een afzonderlijk onderzoek naar ingesteld.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 13-05-2002 '
Lees ook