Politie Rotterdam-Rijnmond

vrijdag 14 maart 2003

* TRAM ONTSPOORD
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks half acht raakten op het Stationsplein een 38-jarige toeriste, een 19-jarige man en een 55-jarige vrouw (beiden uit Rotterdam) gewond, nadat een tram was ontspoord en tegen een abri tot stilstand was gekomen. De toeriste werd door GGD vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De man en de vrouw werden ter plaatse behandeld. Als gevolg van de aanrijding lag het tramverkeer enige tijd stil. De Technische Ongevallen Dienst heeft een onderzoek ingesteld.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Donderdagmiddag omstreeks kwart over twee raakten bij een verkeersongeval op de Melanchtonweg twee mannen van 19- en 51-jaar oud en een 3-jarige kind (allen uit Rotterdam) gewond. Een 19-jarige automobilist wilde een veegwagen van de reinigingsdienst, die werd bestuurd door de 51-jarige man, inhalen. Hierbij raakte hij de veegwagen, die vervolgens tegen een boom tot stilstand kwam. De 19-jarige Rotterdammer werd met hoofd- en nekletsel door GGD vervoerd naar het IJssellandziekenhuis. Zijn 3-jarig medepassagiertje werd met rugletsel naar het Sophiakinderziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de veegwagen, die beenletsel opliep, werd in het IJssellandziekenhuis behandeld. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Donderdagmiddag omstreeks kwart over vier vond op de Rottebandreef een aanrijding tussen twee personenauto's plaats. Hierbij raakte een 22-jarige vrouw uit Gorinchem gewond. De 22-jarige automobiliste wilde een voor haar rijdende auto, die bestuurd werd door een 28-jarige man uit De Lier, inhalen. De man minderde echter vaart omdat hij een drempel opreed. De vrouw kon niet meer op tijd remmen en kwam met de voorkant van haar auto onder die van de man terecht. Brandweerpersoneel haalde het slachtoffer, dat bekneld was geraakt, uit haar benarde situatie. Zij werd met nog onbekend letsel, vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum.


* MOTORRIJDER OMGEKOMEN BIJ AANRIJDING
VIERPOLDERS -Bij een aanrijding als gevolg van een voorrangskwestie tussen een motor en een personenauto, donderdagmiddag omstreeks vijf uur op de kruising van de Rijksstraatweg met de Sluisweg, is de 32-jarige motorrijder afkomstig uit Rozenburg om het leven gekomen. De 87-jarige bestuurder van de personenauto reed vanaf de Sluisweg de kruising op, waarna de motorrijder die op de Rijksstraatweg reed, tegen de auto botste. Het slachtoffer raakte ernstig gewond en werd door de GGD overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. Bij aankomst bleek het slachtoffer inmiddels aan zijn verwondingen te zijn overleden. De 87-jarige bestuurder van de personenauto werd voor verhoor overgebracht naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.

Avonduitgave donderdag 13 maart 2003

* VUURWAPEN GEVONDEN, VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord-Ridderster heeft donderdagmorgen een onderzoek ingesteld in een woning aan de Retiefstraat. Dit in het kader van de bestrijding van het vuurwapenbezit, een prioriteit van de politie Rotterdam-Rijnmond. In de woning trof men de bewoners aan en bij zoeking vond men in een kast in een slaapkamer een 9 mm pistool met twee volle houders en een aantal losse patronen. Een 29-jarige Rotterdammer werd aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Als gevolg van deze actie van de politie werd even later ook nog een onderzoek ingesteld in een woning aan de Schoordijk. Binnen vond men in twee kamers een in werking zijnde hennepkwekerij met een grote hoeveelheid bloeiende planten. Planten en apparatuur werden in beslag genomen.

ROTTERDAM - Na een grootschalig onderzoek - uitgevoerd door rechercheurs van de Zeehavenpolitie van Rotterdam-Rijnmond en de Koninklijke Marechaussee, district Zuid-Holland/Zeeland - werd woensdag een grote mensensmokkelorganisatie opgerold. Daarbij werden woensdag in deze zaak acht verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van het smokkelen van mensen uit China. Veelal via de weg werden honderden Chinezen via verschillende landen naar Europa gebracht met als eindbestemming Groot-Brittannië. Alle verdachten werden in verzekering gesteld. In tien panden, overwegend in Rotterdam, werden zoekingen verricht. Eén van de doorzochte panden in Rotterdam was ingericht als een zogenaamd 'safe-house'. Hier konden de illegaal in Nederland verblijvende Chinezen zich korte tijd ophouden. In dit pand werden woensdag 46 illegale Chinezen aangetroffen. In een vrachtwagen in de haven van Scheveningen werden zestien illegaal in Nederland verblijvende Chinezen aangetroffen die op weg waren naar Groot-Brittannië. Ook in België werden tijdens een gelijklopende actie woensdag veertig illegalen in een safe-house aangetroffen.
ROTTERDAM - Woensdagavond omstreeks negen uur werd in de Warmoeziersstraat een 16-jarig meisje uit Rotterdam van haar tas beroofd. Een nog onbekende jongen rukte aan de arm van het meisje, waardoor haar tas op de grond viel. Een tweede jongen raapte de tas, met daarin onder andere een portemonnee en bankpasjes op, waarna de twee knapen verdwenen in de richting van Molenlaan. ROTTERDAM - Woensdagavond omstreeks half tien werd op de Beijerlandselaan een 19-jarige Rotterdammer in zijn arm gestoken. Het slachtoffer zat in zijn auto en stond voor het rode verkeerslicht te wachten. Hij had het raam aan de bestuurderszijde geopend. Plotseling kwam er een groep jongens naar hem toegelopen. E'n van de jongens gaf hem door het geopende raam een paar vuistslagen in zijn gezicht. Even later stak een andere jongen met een mes het slachtoffer een aantal keren in zijn arm. Het slachtoffer wist in zijn auto weg te komen en reed direct door naar het Zuiderziekenhuis. Daar werd hij behandeld. Mogelijk werd het slachtoffer mishandeld naar aanleiding van een woordenwisseling die was ontstaan als gevolg van een verkeerssituatie een dag eerder. Hierbij was een jongen uit de groep betrokken. De politie stelt een nader onderzoek in. ROTTERDAM - Woensdagavond omstreeks elf uur werd op de Crooswijkseweg een 47-jarige man uit Rotterdam beroofd van zijn tas met daarin onder andere telefoonkaarten ter waarde van 300 euro. Het slachtoffer reed op zijn fiets, toen hij werd ingesloten door een groepje van zo'n vijf personen. Men greep zijn fiets vast en rukte het tasje weg. Hierop ging het groepje er vandoor. ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield woensdagmiddag op de Stadionweg en 's avonds op de Tjalklaan radarsnelheidscontroles. Tussen drie uur en half vijf werd op de Stadionweg zowel stad-in als stad-uit gecontroleerd. Van de 1145 passerende automobilisten namen 50 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur. Op de Tjalklaan, waar tussen kwart over zeven en half negen werd gecontroleerd, flitste de snelheidsradar 42 van de 500 passerende automobilisten. Hoogste score bedroeg 100 km/uur in plaats van de toegestane '50'.
ROTTERDAM - In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks half één raakten op de Vareseweg een auto van een 40-jarige Rotterdammer en een politiesurveillanceauto te water. Politiemensen gaven op de Vareseweg de bestuurder van de personenauto een stopteken. Na enige tijd bracht de man zijn auto tot stilstand, waarna hij werd gecontroleerd. De man moest een blaastest afleggen, maar bleef in zijn auto zitten. De politiemensen vermoedden, dat de man onder invloed van verdovende middelen was en wilden hem aanhouden. De man gaf echter plankgas en ging er met de auto vandoor. Hierop volgde een achtervolging. De man reed zich op de Vareseweg klem, waarna de auto in een sloot reed. De bestuurder kon nog net op tijd, nog voor de auto te water raakte, uit de auto komen. Een achtervolgende politieauto kwam op het natte gras niet meer tijdig tot stilstand en gleed ook het water in. De politiemensen liepen een nat pak op. De 40-jarige verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. ROTTERDAM - Woensdagmiddag rond half vijf controleerde politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster in de Rosestraat een 25-jarige Rotterdammer in zijn auto. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs en was voorts in het bezit van zo'n vijftig gram heroïne en cocaïne, alsmede een verboden mes. De Rotterdammer werd aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 14-03-2003 '
Lees ook